Rusya'da nerelere gidilir? Rusya'ya gitmek için 7 neden

Kuzeyin en göz alıcı ülkelerinden biri olan Rusya, köklü tarihi ve zengin kültürel mirası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Dünyanın yüz ölçümü olarak en büyük ülkesi olan Rusya’ya gitmeniz için gereken 7 nedeni sizler için derledik. Peki Rusya'da nerelere gidilir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Kış mevsiminin gelişiyle kuzeyin ihtişamlı atmosferine doğru ufak bir yolculuğa çıkmak isterseniz Rusya tam da aradığınız yer olabilir. 14 ülkeyle sınır komşusu olan ve devasa büyüklüğüyle onlarca saray, müze ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan ülke özellikle Aralık ayında eşsiz bir görünüme bürünüyor.  Bizans ve Slav kültürünün harmanlanmasıyla ortaya çıkmış hayranlık uyandıran mimarisiyle kalbinizi çalacak olan bu ülkeye gelmeniz için 7 nedeni sizler için sıraladık. Gelin Rusya denildiğinde akla ilk gelen rotalara birlikte göz atalım.

Vancouver nerede? Vancouver’de nerelere gidilir?İLİŞKİLİ HABERVancouver nerede? Vancouver’de nerelere gidilir?

BEYAZ GECELERE TANIK OLUN!

Rusya'nın güzel şehri St. Petersburg, "beyaz geceleri" ile ön plana çıkıyor. Yaz aylarında gündüz uzunluğu 19 saat civarı süren şehirde güneşin batışıyla aydınlık kalan gökyüzü turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Dostoyevski'nin "Beyaz Geceler" isimli romanının geçtiği şehir adeta büyüleyici bir güzelliğe sahip. Eğer bu güzelliği görmek isterseniz Mayıs ile Ağustos ayları arasında St. Petersburg'u ziyaret edebilirsiniz.

St. Petersburg

St. Petersburg

SANATA DOYUN!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alan Bolsoi Tiyatrosu, Rusya'nın kültür ve sanat simgesi konumundadır.

Bolsoi Tiyatrosu

Bolsoi Tiyatrosu

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen tiyatro, ünlü mimar Joseph Bove tarafından tasarlanmıştır. Aynı zamanda Bolsoi Tiyatrosu’nun dış mimarisinde yer alan "quadriga" heykeli 100 rublelik banknotlarda yer almaktadır. 

Bolsoi Tiyatrosundan kareler

Bolsoi Tiyatrosundan kareler

BU METRO BAŞKA METRO!

Her gün yaklaşık 9 milyon yolcunun kullandığı Moskova Metrosu, 203 durağa sahiptir. 84 metreye kadar ulaşan derinliğe sahip olan Moskova Metrosu, II. Dünya Savaşı sırasında sığınak olarak kullanılmıştır. Savaş sırasında 200'e yakın bebeğin doğumuna şahit olan metro, sanatsal güzelliğiyle adeta bir sergiyi andırıyor. Turistlerin sıklıkla gittiği ve fotoğraf karelerine konu olan Moskova Metrosunu görmenizi tavsiye ederiz.

Moskova Metrosu

Moskova Metrosu

DESTANSI BİR TREN YOLCULUĞU

Rusya'nın başkenti Moskova'dan başlayan Trans Sibirya Express, sekiz farklı saat dilimini aşacağınız harika bir fırsatın kapılarını aralıyor.

Trans Sibirya Express

Trans Sibirya Express

Sibirya'ya kadar uzanan bu muhteşem seyahat, tren yolculuğu sevenler için unutulmayacak bir fırsat. Trans Sibirya Expressi, uçsuz bucaksız Asya Bozkırları ve olağanüstü bir doğal güzellik olan Baykal Gölünün mavilikleri ile hayatınızın gezisi olacak.

Trans Sibirya Express rotasından kareler

Trans Sibirya Express rotasından kareler

REKORLAR KİTABINDAN BİR ROTA

1852 yılında açılan Ermitaj Müzesi, St. Petersburg şehrinde yer almaktadır. Dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri olan Ermitaj müzesinde yaklaşık 3 milyon sanat eserinden oluşan bir koleksiyon bulunmaktadır. Tüm müzeyi gezerek tek tek her eserin incelenmesinin ortalama 11 yıl süreceği yer alan bilgiler arasındadır. Aynı zamanda en çok tablo koleksiyonu barındıran müze, Guinness Rekorlar Kitabında ismi geçmektedir. Leonardo Da Vinci, Van Gogh, Raphael, Picasso gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri de bu müzede yer almaktadır.

Ermitaj Müzesi

Ermitaj Müzesi

"RUSYA'NIN VERSAYI"

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Peterhof Sarayı, Rus Çarı Petro tarafından Baltık denizi kıyısına yaptırılmıştır. Baltık denizi kıyısında yer alan Saray, görkemli çeşmeleri ve büyük bahçesiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Peterhof Sarayı 300 yıllık bir tarihe sahiptir. 

Peterhof Sarayı

Peterhof Sarayı

LENA SÜTUNLARI 

Lena sütunları, Yakutistan'daki Lena nehri kıyısında yer alan doğal oluşumlardır. 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan sütunların yüksekliği 150-300 metre arasında değişiklik göstermektedir. Kökenleri 530 milyon yıl önceye dayanan sütunlar, güzelliğiyle görenleri hayran bırakacak cinsten.

Lena sütunları

Lena sütunları

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Tebbrrik 1 yıl önce

Tek başımayım ama başlığı okuduktan sonra haberi bile okumaya gerek duymadan 10 bilet almaya karar verdim. Çok etkili bir haber. Müthiş bir habercilik başarısı.. Teppppriklerrr!

Yedi emirler 1 yıl önce

Evet 14 yıl kaldım SSCB de. Oldukça hoş yerler. Ama namaz kılanlar namazlarını aksatmamalı..!