Prag nerede? Prag'da gezilecek yerler nerelerdir? Prag'a nasıl gidilir?

Yerli ve yabancı turistlerin gezi rotalarını oluştururken ilk tercihi haline gelen Prag, Orta Avrupa'nın en dikkat çekici şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sokaklarında dolaşırken adeta bir zaman makinesinde gibi hissettiren bu özel şehir, özellikle bu aylarda eşsiz bir güzelliğe bürünüyor. Peki, Prag nerede? Prag'da nerelere gidilir? Prag’da gezilecek ve görülecek yerler nerelerdir? İşte cevaplar…

Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Prag, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri olma unvanına sahiptir. Yalnızca Avrupa'nın değil dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri olan Prag, masalsı bir güzelliği gözler önüne seriyor. Vitava Nehri üzerine kurulmuş olan kent, "Avrupa’nın Kalbi" olarak bilinmektedir. Şehir, köklü tarihi ve kültürel zenginliği ile odak noktası haline gelmiştir. Barok ve Rönesans esintilerinin gözler önüne serildiği bu harikulade şehirde, rengarenk sokaklarda huzurlu bir yürüyüş yapmaya bayılacaksınız. Prag'da keşfedilmesi gereken pek çok aktivite ve görülmesi gereken birçok muazzam güzellikte yer bulunmaktadır. Gelin, Prag hakkında bilinmesi gereken her şeyi birlikte öğrenelim.

İtalyaİLİŞKİLİ HABERİtalya'nın göz bebeği Bologna'da gezilecek yerler nerelerdir?

PRAG KALESİ

Lesser Town olarak isimlendirilen bölgede yer alan "Prag Kalesi", dünyanın en büyük ve en ihtişamlı kalesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Prag Kalesi

Prag Kalesi

Ayrıca Guinnes Rekorlar Kitabı'nda yer alan kale, dünyanın en büyük antik kalesi olarak tarihe geçmiştir. Her sene milyonlarca turisti ağırlayan kale, şehre hakim geniş bir tepede bulunmaktadır.

Prag Kalesi hakkında bilinmesi gerekenler

Prag Kalesi hakkında bilinmesi gerekenler

Bu muazzam yapı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Premysl Hanedanlığı tarafından 9. Yüzyılda inşa edilen kale, günümüzde Çek Cumhurbaşkanlığı Resmi Konutu olarak kullanılmaktadır.

Prag Kalesinden manzaralar

Prag Kalesinden manzaralar

ASTRONOMİK SAAT KULESİ

1440 tarihinde inşa edilen "Astronomik Saat Kulesi", Orta Çağ döneminin en değerli eserlerinden biridir. Dünyanın en eski üçüncü astronomik saati olan bu şahane eser, 3 kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda; ölümü, aç gözlülüğü, sefayı ve kibri yansıtan 4 heykel bulunmaktadır. İkinci kısımda; zaman ve güneş ile ayın hareketlerini ifade eden bir mekanizma yer almaktadır. Saatin üçüncü kısmında ise; tarih ve burçlar vardır.

Astronomik Saat Kulesi

Astronomik Saat Kulesi

1865 tarihinde saatin üst kısmına iki pencere eklenmiştir ve bu pencereler içerisine 12 havariyi temsil eden havari figürleri konumlandırılmıştır. 

Astronomik Saat Kulesi hakkında detaylar

Astronomik Saat Kulesi hakkında detaylar

Eğer burayı görmeye gelirseniz mutlaka kulenin üst katında yer alan gözlem kulesine çıkmayı unutmayın. Bırakın muhteşem Prag manzarası ayaklarınızın altına serilsin…

Astronomik Saat Kulesinden kareler

Astronomik Saat Kulesinden kareler

PETRİN TEPESİ VE PETRİN TEPESİ GÖZLEM KULESİ

15.yüzyılda üzüm bağlarıyla büyük bir üne kavuşan "Petrin Tepesi", 1825 tarihinde halka açılmıştır. Yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez bir yer olan Petrin tepesi, Prag'ın eşsiz manzarasını gözler önüne seriyor. Tepenin içerisinde Aynalar Labirenti, Strahov Stadyumu, Karel Hynench Macha Heykeli ve Açlık Duvarı gibi ilgi çekici eserler yer almaktadır. 

Petrin Tepesi

Petrin Tepesi

1891 yılında inşa edilen "Petrin Tepesi Gözlem Kulesi" ise 60 metre yüksekliğindedir. Tasarımında Paris'in ünlü yapısı Eyfel Kulesi'nin örnek alındığı kulenin en üst kısmına çıkmak için 299 basamak çıkmanız gerekiyor. 

Petrin Tepesi hakkında bilgiler

Petrin Tepesi hakkında bilgiler

CHARLES KÖPRÜSÜ

Prag’ın en önemli sembollerinden biri olan 516 metre uzunluğundaki "Charles Köprüsü", 15. Yüzyılda inşa edilmiştir. Barok mimarinin izlerini taşıyan köprünün etrafında yaklaşık 30 adet heykel bulunmaktadır.

Charles Köprüsü

Charles Köprüsü

Vitava Nehri üzerinde yer alan bu şaheserin bulunduğu yerde geçmişte tarihi bir köprü yer alıyormuş ancak 1357 yılında Charles IV tarafından buraya "Charles Köprüsü" inşa edilmiştir.

Charles Köprüsünden kareler

Charles Köprüsünden kareler

DANS EDEN EV 

Ünlü dans çifti Fred ve Ginger'ın ismiyle de anılan "Dans Eden Ev", turistlerin en çok geldiği yerler arasında yer almaktadır. Burada birbirinden farklı pozlar vererek bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.

Dans Eden Ev

Dans Eden Ev

1992-1996 yılları arasında inşa edilen Dans Eden Ev, Postmodern akımlarından dekonstrüktivist yapısıyla dikkat çekmektedir.

Dans Eden Ev binası önünde çekilebilecek fotoğraflar

Dans Eden Ev binası önünde çekilebilecek fotoğraflar

MÜZELERİ KEŞFEDİN!

Her biri görülmeye değer güzellikte olan onlarca müzeye ev sahipliği yapan Prag’da mutlaka görmeniz gereken müzeler ise şunlardır: 
Mumya Müzesi, Fosil Müzesi, Kafka Müzesi, Karel Zeman Müzesi ve Mucha Müzesidir.

Prag müzeleri

Prag müzeleri

PRAG'A NASIL GİDİLİR?

Prag, İstanbul'a yaklaşık olarak 1.843,3 kilometre mesafede yer almaktadır. Türk Hava  Yolları ve Pegasus Havayolları'nın uçuşları ile Prag Ruzyne Havalimanı'na direkt olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan Aeroflot, Lufthansa, KLM gibi hava yolu firmaları ile de aktarmalı olarak da yolculuk yapabilirsiniz.

Prag ulaşım yolları

Prag ulaşım yolları

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Filtre kahve makinesi nasıl kullanılır? Her bütçeye uygun en iyi filtre kahve makineleri

İLİŞKİLİ HABER

Filtre kahve makinesi nasıl kullanılır? Her bütçeye uygun en iyi filtre kahve makineleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0