Çökertme nerede, hangi ilde? Orman yangınlarının çıktığı Çökertme'ye nasıl gidilir?

Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan yangınlarla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinde çeşitli bölgelerde şiddetini arttıran yangın Çökertme'yi de etkisi altına aldı. Peki, Çökertme nerede, hangi bölgede yer almaktadır? Orman yangınlarının çıktığı Çökertme'ye nasıl gidilir? İşte cevaplar...

Manavgat, Marmaris gibi ülkemizin nadide yerlerinde devam eden yangınlara edilen müdahaleler tüm Türkiye'nin odak noktası haline geldi. Milas'ın Çökertme Mahallesi'nde çıkan yangına müdahaleler gerçekleştirilirken; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 itfaiye aracı gönderildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazöz,10 iş makinesi ve hizmet aracı, 8 su tankeri,88 itfaiye personeli ve 106 orman personeli yangını söndürmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Aynı zamanda Balıkesir Belediyesi 2 su tankeri ve 4 personelle destek verirken; Manisa Belediyesi de 1 su tankeri ve 2 personelle müdahalelere devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise 50 personel ve 5 itfaiye aracı olay yerine gitti. İlçe belediyelerin de 10'a yakın iş makinesi ve su tankeri ile söndürme çalışmaları son hızla sürdürülüyor. Şiddetini arttıran yangın sebebiyle Çökertme koyu boşaltılırken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, şuan bir tehlikenin söz konusu olmadığını vurguladı. Büyük bir panik hali yaşanırken, Çökertme nerede sorusu pek çok vatandaşın araştırdığı konulardan biri oldu. Bölgede yangın kontrol altına alınmaya çalışırken, Bakan can kaybının 8'e yükseldiğini belitti. 

ÇÖKERTME NEREDEDİR?

Çıkan yangınlar nedeniyle gündemden düşmeyen Çökertme Koyu, Muğla'nın Milas ilçesinde yer almaktadır. Muğla'ya ortalama 109 kilometre uzaklıkta yer alan Çökertme, Milas'a ise 52 kilometre uzaklıktadır. Gökova Körfezinde bulunan Çökertme Koyu, Datça yarımadasının Kocadağ'ı ile karşı karşıyadır. 

  • Dağların çevrelediği bir koy olan Çökertme, özellikle masmavi deniziyle dikkat çekmektedir. Sakin bir atmosferin hakim olduğu Çökertme, küçük bir köy olarak adlandırılabilir. 
  • Özellikle sakin ve huzurlu ortamları tercih edenler için biçilmiş kaftan niteliğinde olan Çökertme Koyu'nda kısık sesli müziklerle eşsiz yemekler yiyebilirsiniz.
  • Çökertme Koyu'na gelirseniz; Milas, Bodrum ve Akyaka mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Çökertme, Akdeniz İkliminin etkisi altında yer almaktadır. Yaz ayları sıcak ve kurak olan bölge, kışın yağışlara ev sahipliği yapmaktadır.

MİLAS'TAN ÇÖKERTME'YE NASIL GİDİLİR?

Çökertme'ye ulaşmak için öncelikle Milas'tan Kemerköy'e doğru ilerleyen dolmuşları kullanmanız gerekmektedir. Yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla yaklaşık 45 kilometrelik bir yolculuk ile Kemerköy'e ulaşabilirsiniz. Ardından Kemerköy ve Çökertme arasındaki 9 kilometrelik mesafeyi taksi ile gidebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra; Bodrum'a giderken Mumcular'a doğru ilerleyip Yeniköy ve Mazı köylerini geçerek, ara yolları kullanabilirsiniz. Bu şekilde Gökbel köyüne ve Çökertme sahiline ulaşmak mümkündür. 

İSTANBUL'DAN ÇÖKERTME'YE NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Çökertme'ye gitmek için hava yollarını tercih edebilirsiniz. Bunun için; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ya da Atatürk Havalimanından Muğla'ya gitmeniz gerekmektedir. Muğla'da iki havalimanı bulunmaktadır. Bunlar; Dalaman Havaalanı ve Bodrum-Milas Havaalanıdır. İstanbul ve Muğla arası uçak biletleri ortalama 191,99 TL'dir. 1 saat 15 dakika sürecek bir yolculukla Muğla'ya ulaşabilir, ardından otobüs veya özel araç ile Çökertme'ye gidebilirsiniz.

Ya da İstanbul ve Muğla arası otobüs seferleri ile Çökertme'ye ulaşabilirsiniz. 10 saat 37 dakika süren yolculuk için ortalama otobüs bileti fiyatları ise 177,00 TL'dir.

Manavgat nerede, hangi ilde? Orman yangınlarının çıktığı Antalya Manavgat'a nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Manavgat nerede, hangi ilde? Orman yangınlarının çıktığı Antalya Manavgat'a nasıl gidilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0