Nuray Karpuzcu'dan muhteşem kitap: Doktorunuzu yiyin!

Sağlıklı bir yaşamın sırrının geleneksel yöntemlerde saklı olduğunu ifade eden Aidin Salih'in öğrencisi olan Nuray Karpuzcu, muhteşem bir kitap çıkardı.

Kitapta Kuran-ı Kerim'de yer alan besinlerin sırlarının yanı sıra Peygamber Efendimiz (sav)'in tavsiye ettiği beslenme yöntemleri de yer alıyor. Özellikle açlık yönteminin vücuttaki etkilerinin altını çizen Karpuzcu, suyun nasıl tüketilmesi gerektiğinin de bilgisini ayrıca verdi. Canlı suyun sindirim üzerindeki işlevselliğini hatırlatarak, günümüzde suyu hangi yollarla canlandırabileceğimizi de söyledi. Ünlü isim, kitabın adının hikayesini bu sözlerle anlattı:

Peygamber Efendimizin işaret ettiği besinlerden yola çıkarak bu kitabı oluşturdum. Gıdaların insanların sağlıkları üzerindeki etkilerini keşfettim. Bunun yanı sıra Kur'an-ı Kerim'den de gıdalara dair işaretler yer aldığından kitabın adı "Doktorunuzu Yiyin" oldu. 
 

Bunun yanı sıra Karpuzcu Tıbbın kurucusu Hipokratın "Ne Yerseniz O'sunuz" cümlesine değinerek, gıdaların sağlık üzerindeki etkilerini "Gıdalar hem duygu hem sağlık durumumuzu etkiler" sözüyle açıkladı. 

AÇLIK TEDAVİSİ NEDİR?

25 yıl önce açlık tedavisiyle tanıştığını söyleyen Nilay Karpuzcu, Japon Bilim adamının açlığın insan üzerindeki etkilerini araştırdığını ifade etti. Açlık tedavisi hakkında "Sağlıklı hücreler vücudu ayakta tutmak için hastalıklı olan hücrelerle besleniyor. Bu süreçte de vücut kendini tedavi ediyor. Örneğin koronavirüs sürecinde de açlık tedavisinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin önemi yeniden gündeme geldi" şeklinde konuştu. 

CANLI SUYUNUN FAYDASI!

Suyun faydalarına bir kez daha değinen yaşam danışmanı, suyun nasıl tüketilmesi gerektiği konusunun altını çizerek açıkladı: "Modern toplumda akan ve hareketli sudan su tüketme oranı azaldığından canlı su neredeyse bulunmamaktadır. Bu da suyun pH değerini düşürür. pH değeri düşük olan su vücutta istediği gibi hareket edemez mideye oturur. Ancak hareketlendirilmiş ve canlılığı kazanılmış su metabolizmayı güçlendirir. Bunun içinde suyu dondurup yeniden çözün ya da içerisine sirke, karbonat ya da kaya tuzu atarak çalkalayın. Toprak testiler suyun hareketlenmesini ve toprakla temasından dolayı içindeki pH değerini yükseltebilir."

Hacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti İLİŞKİLİ HABERHacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti 'Hacamat' nasıl yapılır? Hacamat çizikleri..

DOKTORUNUZU YİYİN KİTABI TANITIMI

Kur’an-ı Kerim tüm alanlarda olduğu gibi tıp ilmi ve sağlığı koruma noktasında’ da ‘’ kendisine’’ müracaat edilmesi hususun da insanoğluna apaçık işaretler sunmuştur. Kur’an-ı Kerim, insanın oluşum, gelişim ve biyolojik süreçlerini en ayrıntılı bir şekilde ayetlerle anlatmıştır.

Meryem suresinde anlatılan hurmanın; üremedeki rolü ve içeriğindeki Oksitosin, Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için Allah’ın özellikle hamilelikte kadınlara sunduğu bir ‘’ ilaç’’ besin olduğunu bilim çok daha yeni kanıtlamıştır. Tin suresinde anlatılan incir ve zeytinin hakikati ile bilim henüz kucaklaşamamıştır.

Kur’an-ı Kerim insana temiz ve helal yiyeceklerle ve içeceklerle beslenmesini emreder. Ayrıca Kur’an -ı Kerim gıdaların genetiğinin değiştirilmemesi konusunda insanoğlunu ikaz etmiştir.

Genetiği değiştirilmemiş ‘’temiz’’ gıdalar ve içecekler, hücreyi besler, iç kimyamızı dengeler ve bizi tedavi eder. Gerçek olan her gıda ‘’ ilahi ‘’ bir kombinasyona sahiptir. Kur’an-ı Kerim’de bizlere anlatılan “ilaç” besinler ise şunlardı; Su, Bal, İncir, Zeytin, Üzüm, Zencefil, Nar, Hurma, Kiraz, Muz, Reyhan, Sarımsak, Soğan, Mercimek, Kabak, Et, Süt, Yumurta, Ekmek, Balık.

Hamur Tipi : 2. Hamur

Sayfa Sayısı : 336

Ebat : 13,5 x 21

İlk Baskı Yılı : 2021

Baskı Sayısı : 1. Basım

Dil : Türkçe

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0