Hacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti 'Hacamat' nasıl yapılır? Hacamat çizikleri..

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'daki basur hastası birinin yanlış hacamat uygulaması ile anüs bölgesine yağlı çay bardağı kaçırarak acillik olduğu görülmüştü. Doğru yapıldığı takdirde 'Peygamber sünneti' olarak bildiğimiz hacamat tedavisi, yediden yetmişe tüm insanlık için mucizevi faydalarıyla dolu bir tedavi yöntemidir. Geleneksel tıpta hacamat tedavisi nedir, Hacamat tedavisi nasıl yapılır?

Geleneksel tıp tedavisinde geçmişten günümüze kadar uzanan en faydalı uygulamalardan biri olan hacamat yani kupa terapisi, gerek maddi gerek manevi her türlü hastalıkların şifa bulması için yapılan tedavi yöntemidir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünneti olarak bildiğimiz hacamat tedavisi, tahmin bile edemeyeceğimiz kadar mucizevi hikmetleri ile insanlığa umut oluyor. Yalnızca ülkemizde olmayıp dünya çapında da uygulanan tedavi yöntemlerinden olan hacamat; vücut sağlığından cilt güzelliğine, cilt güzelliğinden hamilelikte doğumu kolaylaştırmaya kadar birçok alanda faydasını fark edilir derecede gördüğümüz en yararlı ve etkili tedavilerdendir. Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişimlerinden dolayı özellikle de Sonbahar mevsiminde yapılması tavsiye edilen hacamat uygulamasının yararlarını merhum Aidin Salih'in öğrencilerinden olan Uzman Nuray Karpuzcu ile konuştuk. Yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak'ın gerçekleştirdiği röportajın detayları haberimizde!

Hamilelik için hacamat nereye yapılır? Hamilelikte hacamatın faydalarıİLİŞKİLİ HABERHamilelik için hacamat nereye yapılır? Hamilelikte hacamatın faydaları

Nuray Karpuzcu

Nuray Karpuzcu

- Peygamber sünneti 'Hacamat' nedir? Hacamat uygulaması nasıl yapılır?

İnsanlık tarihine baktığımızda kökeni insanın var oluşundan itibaren günümüze kadar uzanan uygulamalardan biridir. Dini kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Peygamber Efendimiz (SAV), Huber ve koyun etinden zehirlendiği zaman hemen kalp noktasından hacamat oluyor ve eti yiyenlere de hacamat olunmasını tavsiye ediyor. Burada kalp noktasından hacamat olunmasının en önemli sebeplerinden birisi kalbe akacak olan zehrin akışı engellenerek kirli kan dışarı alınıyor. Hatta kaynaklarda belirtilenlere göre, Cebrail (a.s) Miraca çıktığı zaman o kadar çok anlattı ki Hacamatı ben farz olacağını düşündüm diyor, o derece etkili. Hacamatın bu denli kıymetli olmasında Peygamber tavsiyesi olması çok önemli. Günümüzde hacamatın 'Peygamber sünneti' olarak bilinmesinin sırrı da aslında buradan geliyor.

Hacamat nasıl yapılır

Hacamat nasıl yapılır

- Hacamat tedavisinin faydaları neler? Hacamat ne işe yarar?

Hacamatın sağlık açısından faydalarını ele alacak olursak, hacamat olup da 20 senedir ilaç kullanmayan insanlar var. Yalnızca bizim ülkemizde değil Rusya, Almanya, Fransa gibi dünya çapında uygulanan bir yöntem olan hacamat, günümüzde her ne kadar koca-karı yöntemleri olarak adlandırılsa da kelime manasına baktığımızda koca kadın yani ulu kadın anlamına anlamına gelir.

Londra'da yapılan bir çalışmada kişinin hacamat öncesinde ve sonrasında kanının alınmasıyla elde edilen sonuç herkesi şaşırtmıştır. Hacamat yaptıktan sonra kanda Serotonin hormonun yani mutluluk hormonunun daha fazla salgılandığı görülmüştür. Kış aylarına yaklaştığımız şu vakitlerde ısı değişiminden pozitif ya da negatif etkileniriz. İşte hacamat bu noktada en büyük kurtarıcımız. Hacamatın kelime manası 'Yön vermek'tir. Vücuda kupaları koyduğumuzda damarlar büzülüyor aldığımızda ise gevşiyor bu büzülme ile gevşeme damar sistemine masaj işlevi veriyor.

İnsanın kurtuluşu için maddi ve manevi olmak üzere ütün hastalıkların önüne geçiyor. Ölü kan hücrelerinin vücuttan uzaklaştırıp yeni kan üretiminin sağlanması gerçekleşiyor.

Metalin ve kimyasal maddelerin dışarı atılmasında çok etkili bir uygulama olan hacamat ile çok uygun miktarda sağlıklı hale gelinebiliyor. Hastalıkları önlemesinin yanı sıra metabolizma hızlandırmada, cildi güzelleştirmede ve kilo vermede çok büyük olumlu etkileri bulunuyor.

- Hacamat (kupa tedavisinin) yan etkisi var mı?

Hacamat zararlı mı

Hacamat zararlı mı

Herhangi bir yan etkisi olmayan ancak hacamatın yapılmaması gereken kimseler var. Kemoterapi tedavisi görenler, radyoterapi tedavisi alanlar, kanser teşhisi koyulan hastalar, organ nakli olanlar, diyalize giren hastalar, kan seviyesi düşük olanlar, 60 yaşın üzerinde olanlara ve hamilelere hacamat uygulaması yapılmıyor.

Hamilelik dönemindeki ilk üç ay ve son üç ayda hacamat uygulaması yapılmıyor. Arada kalan üç ayda da doktor reçetesi ile yapılabiliyor. Özellikle de yurt dışındaki birçok klinikte hamileliğin son haftasında doğuma 3-5 gün kala uygulanabiliyor. Böylelikle doğum süreci hızlanıyor. Sırt bölgesinden kuyruk sokumuna kadar ki bölgeye yapılan hacamat bebek için oldukça yararlı.

- Hacamat sonrasında beslenme nasıl olmalı? Hacamat sonrası nelere dikkat edilmeli?

Geleneksel tıpta beslenme kişiye özeldir. Biz toplum olarak süt ve süt ürünlerini sık sık tüketen bir toplumuz. Hacamatta hayvansal gıda ya süt ve süt ürünlerinin tavsiye edilmemesinin nedeni işlenme sırasında birçok aşamadan geçmesinden dolayıdır. Proteinin vücutta işlenmesi hücrelere kadar ulaşması metabolizmayı yorar.

Bu nedenle ilk 3 gün hayvansal gıda ve protein tüketilmemelidir. Beslenmenin haricinde 1 gün geçtikten sonra banyo yapılmalıdır.

- Hacamatta iz kalır mı? 

hacamatın faydaları

hacamatın faydaları

Hacamat izi kesinlikle kalmıyor çünkü oraya kesik atıyoruz diyoruz ama aslında sadece dokunduruyoruz. Kupayı kapattığımızda gözenekler açılıyor ardından hafif üstten bir dokunuşlar yapılıyor. 0.3 milime kadar çizik atılması gerekiyor kesinlikle derine inilmemeli aksi halde çizikler iz şeklinde kalabiliyor. Uygulama sonrası kantaron yağı, zeytinyağı kullanılması öneriliyor. Anne sütü eksikliği olan kimselerde iz kalma riski daha fazla oluyor.

- Hacamatın günleri neler? Hacamat uygulaması ne zaman yapılmalı?

Hacamat tedavisini hastalıkları önlemek için uygulamak istiyorsanız bunun herhangi bir zaman dilimi yoktur. Ancak Peygamberimiz (SAV)'in sünneti diye uygulamak istersek, Efendimiz (SAV) Hicri 17,19,21'de hacamat olunuz der. Günler ise pazartesi ve perşembe günleri ile sabit diğerleri değişken olabiliyor. Bu iki husu ayırt edilebilmelidir.

- Hacamat yapılırken nelere dikkat etmek gerekir?

Her şeyden önce kişinin ilk önce inanması gerekir. Çünkü her şeyin başı niyettir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünneti olduğu için abdestsiz çalışılmamalı, kıbleye uygun oturulmalıdır. Dolayısıyla usulüne uygun hareket etmek en önemlisidir.

- Hacamat olan ünlüler kimler? Holywood yıldızlarından...

Güzellik sırlarını hacamat ve sülük tedavisinden kaynaklandığı bilinen ünlü isimler arasında Demi Moore ve Kim Kardashian'da yer almaktadır.

Kalça çıkıklığının çözümü: Frejka Yastığı nedir? Pavlik bandajı ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kalça çıkıklığının çözümü: Frejka Yastığı nedir? Pavlik bandajı ne işe yarar?

BİR YORUM YAPIN 11

İslam 2 yıl önce

Hamile bir kadın eşine hacamat yapabilir mi ?

tarık 4 yıl önce

ehliyetli uzmanlar tarafından yapılırsa fatdası olabilir fakat maalesef ülkemizde ülkemizde bu işi yapanların yüzde 95 i bu işi kaçak yapıyor çok tehlikeli dünyanında vergisi kaçırılıyor peygamberimiz bugün yaşasa idi inanıyorumki insanlara kan bağışı yapın hayır işleyin ve sıhhat bulun derdi

Toplam 10 beğeni

Coşkun 3 yıl önce

Kan verin derlerdi diyorsun ama hacamatta çıkan kan jöle kıvamında yani akışkan değil ve damarlardan gelen kan değil vee oldu ki kan diyecek olsaydı bir yerlerinizi ufak kesin kan boşaltın diyebilirdi daha çok yazacak şey var ama bu inanmak ile ilgili olduğu için sana inandırmak zordur

Toplam 6 Beğeni

Doğrusu 4 yıl önce

hz. peygamber adına ahkam kesmek sana mı düştü, hacamat gibi sünnetler yapan işinde ehil birçok kişi ve kurum var. ne bu ucuza kamak, kan vermek de bir hayırdır ancak hacamatla kesin farkları vardır. peygamberimizin ümmet olarak bize emrettiği, önerdiği ne ise onu uygulayın başka eylemlerle karıştırmayın.

Toplam 25 Beğeni

baki 4 yıl önce

hacamat 5000 yıllık tarihi olan bir tedavi yöntemidir. peygamberimizde bu tedaviyi uygulamıştır. Peygamberimizin bu tedaviyi uygulamış olması onu kutsal- sünnet yapmaz. Bu olay; " peygamberimiz deveye binerdi ozaman deveye binmek sünnettir" demekle aynı şeydir.

Toplam 16 beğeni

Mehmet 2 yıl önce

Allah şifayı her kuluna nasip etmez aklına bile getirmez sünnet sünnet deyipte insanları da uböyle sinir nefret ettirmemek lazım.

Toplam 0 Beğeni

abdullah 2 yıl önce

sa kardesim, birseyi bilmiyorsan, ogren oyle yorum yaz. sünnet demek, peygamber efendimizin yaptigi seyleri yapmak; hacamat, misfak kullanmak, vs vs onun icin lutfen bilmeden yorum yapmayin

Toplam 1 Beğeni

Hülya 2 yıl önce

O dönemin bineği deve idi. Bu dönemin bineği araba. O dönemin tedavisi hacamat idi. Bu dönemde hastalıklara halen bir çare bulunamadı. O yüzden Halen hacamat tedavisi tüm dermansız dertler için çare olma vasfını koruyor. Siz kabul etseniz de etmeseniz de.

Toplam 6 Beğeni

Ali 3 yıl önce

Evet insanlar deveye doğru bir şekilde binmeyi bilmeseydi peygamber efendimiz Allah’ın izni ile öğretir, öğrettiği şekilde sünnet olurdu. Bir şeyin varlığı doğru yapıldığı anlamına gelmez. İşte biz bunları Allah’ın izni ile peygamber efendimizden öğreniyoruz. Buna sünnet diyorlar gardaşım.

Toplam 3 Beğeni

Abdullah 3 yıl önce

Yüce Allah(cc) Cebrail(as). Ve diğer Melekler vasıtası ile tavsiye ettiği için Peygamberimiz(as) yapmış bu tedaviyi uygulamış ve tavsiye etmiş 5000 yıldır uygulandığı için değil understand ?

Toplam 4 Beğeni

bir kimse 4 yıl önce

İbn Abbas r.a., Rasulullah s.a.v.'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Miraç gecesi, hangi melek topluluğuna rastladıysam onlar bana; "Ey Muhammed kan aldırmaya (hacamata) devam et ve ümmetine de bunu emret" diyorlardı" .. ve bunun gibi onlarca hadiste tavsiye edildiği için biz yapıyoruz.. yani şifa niyetiyle ve peygamber tavsiyesi ile ki bu da SÜNNET oluyor... zaten SÜNNET peygamberimizin yaptığı ve tavsiye ettiği şeylerdir.

Toplam 17 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun