Emine Erdoğan öncülüğünde "Türk mutfağı asırlık tariflerle" dünyaya açılıyor!

Anadolu'nun binlerce yıllık geleneksel yemek tarifleri Emine Erdoğan öncülüğünde dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Anadolu'nun binlerce yıllık geleneksel yemek tarifleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğü ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde kitap olmaya hazırlanıyor. "Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" isimli kitabın içerisinde sağlıklı ve atıksız yönleriyle ön plana çıkan yemek tarifleri yer alacak. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliği ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği kitap da ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlandı.

Türk mutfağının zenginliğini uluslararası alanda tanıtmayı hedefleyen kitabın içerisinde Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme teknikleri ile ekolojik ve sürdürülebilir olmasına dikkat çekilmektedir.

"Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabın tanıtımı ise İstanbul Cam ve Billur Müzesi'nde 4 Eylül'de Emine Erdoğan'ın katılımıyla olacak. Aynı zamanda Türk mutfağının önemine vurgu yapan kitabın tanıtımına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile kitap danışmanları, ünlü şefler, Türk mutfağının geleneksel tatlarını yaşatan sektör temsilcileri ve gastronomi yazarlarının katılması bekleniyor.

Kitabın içerisinde yer alan asırlık tariflerin aslına uygun olacak şekilde hazırlanmasında ise pek çok ünlü şef, akademisyen ve uzmanın desteği oldu. Ebru Erke'nin koordinatörlüğünde hazırlanan kitabın danışmanlığını ise Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Günay Kut, Doç. Dr. Özge Samancı ve Dr. Gönül Paksoy gibi önemli isimler yapmaktadır. Atıksız, fermante, yöresel, yerel ve glütensiz gibi sağlıklı beslenmeyi hedefleyen kitapta birçok ünlü şefin katkı sağladığı 218 tarif yer almaktadır. 

Heyecanla beklenen kitabı, uluslararası üst düzey tanıtım kapsamında Cumhurbaşkanlığı yayınlarından prestij kitap olarak basılacağı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından Türkçe basılacak kitap, Ekim ayından itibaren kitapevlerinde acıların beğenisine sunulacak. "Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabının İngilizce versiyonu ise "Turkish Cuisine With Timeless Recipes" uluslararası alanda kendi yer bulacak. Bunun yanı sıra; kitap İngilizce, İspanyolca ve Arapça başta olmak üzere farklı dillerde edebiyat severlere ulaşmayı hedefliyor.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0