Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı nerede çekiliyor, konusu nedir?

Barbaros Hayreddin Paşa'nın yaşamını konu alan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisi ilk bölümüyle izleyicileri etkisi altına aldı. Osmanlı döneminin dokusunu gözler önüne seren dizide pek çok kişi dizinin çekimlerinin nerede yapıldığını araştırmaya başladı. Peki, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı nerede çekiliyor? İşte cevaplar...

Yeni sezona bomba gibi bir giriş yapan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisi sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Sürükleyici konusu ve birbirinden başarılı oyunculuk performanslarıyla izleyicileri etkisi altına "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı", TRT1 ekranlarında seyircilerle buluşuyor. Zaman olarak Osmanlı dönemine uzanan dizide tercih edilen kıyafetler ve çekim yapılan mekanlar izleyicilerden tam puan aldı. İlk bölümü yayınlanan dizi her yönüyle izleyicileri kendisine hayran bırakırken birçok kişi dizinin çekimlerinin nerede yapıldığını merak ediyor. Gelin, tarihsel bir yolculuğa imza atan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinin çekimlerinin yapıldığı yerleri birlikte keşfedelim.

BARBAROSLAR: AKDENİZ'İN KILICI KONUSU NEDİR?

"Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisi Osmanlı Dönemi'nde unutulmaz başarılara imza atan Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatını konu almaktadır. Kızılsakal lakaplı Barbaros Hayreddin Paşa ve üç kardeşinin yaşadıkları dizinin ana temasını oluştururken; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas'ın Barbaros kardeşlere dönüşme hikayesi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Osmanlı Devleti'nin Kaptan-ı Deryası olarak nitelendirilen Barbaros Hayrettin Paşa, Akdeniz'de Osmanlı'nın hükümdarlığını sağlamıştır. Asıl ismi Hızır Reis olan Barbaros Hayrettin Paşa'nın bu ismi almasının sebebi ise Osmanlı İmparatorluğu'na yaptığı başarılı hizmetlerden kaynaklanmaktadır.

"Dinin hayırlısı" manasına gelen "Hayreddin" ismi Hızır Reis'e Yavuz Sultan Selim tarafından verilmiştir. "Barba" sakal, "Rossa" ise kızıl manasına geldiğinden dolayı Hızır Reis, Barbaros Hayreddin Paşa olarak anılmaktadır.

BARBAROSLAR: AKDENİZ'İN KILICI OYUNCULARI KİMLERDİR?

Başrollerinde ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinin oyuncu kadrosunda Yiğit Özşener, Pelin Akil, Yetkin Dikinciler, Bahadır Yenişehirlioğlu, Melis Babadağ, İsmail Filiz, Caner Topçu, Gülcan Arslan, Devrim Evin, Mehmet Ali Kaptanlar, Ozan Bingöl ve Asya Kasap gibi pek çok yıldız oyuncu yer almaktadır.

Dizinin yönetmen koltuğunda Doğan Ümit Karaca otururken; dizinin senaryosu Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan'ın kaleminden çıkmaktadır. 

BARBAROSLAR: AKDENİZ'İN KILICI NEREDE ÇEKİLİYOR?

Sürükleyici konusuyla ilgi odağı haline gelen dizinin çekimleri 3 farklı şehirde yapılmaktadır. İstanbul, Antalya ve Muğla'da gerçekleşen çekimlerde izleyicide gerçekçi duygular uyandırmak hedef alınmıştır. 

Antalya'nın farklı noktalarında yapılan çekimler Muğla'nın Marmaris ilçesinde de gerçekleştirilmektedir. İstanbul'da yapılan çekimler ise Beykoz'da yer alan plato da gerçekleştirilmektedir.

Yargı dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Yargı dizisi nerede çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yargı dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Yargı dizisi nerede çekiliyor?
Midilli Adası nerede, nasıl gidilir? Midilli Adası'nda gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Midilli Adası nerede, nasıl gidilir? Midilli Adası'nda gezilecek yerler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0