Midilli Adası nerede, nasıl gidilir? Midilli Adası'nda gezilecek yerler

Ekranların fenomen dizisi Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisiyle birlikte Midilli Adası en çok merak edilen gezi rotalarından biri haline geldi. Peki, Midilli Adası nerede? Midilli Adası'nda nerelere gidilir? Midilli Adasına nasıl gidilir? Midilli Adası Türkiye'de mi? Midilli Adasında gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz her şey haberimizde...

TRT1'in yeni dizisi "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" sürükleyici konusu ve yıldız oyuncu kadrosuyla dizi severlerin radarına girdi. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı dizinin çekim yerleri ve deniz sahneleri de izleyenlerde büyük merak uyandırıyor. Ekranlarda fırtına gibi esen "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" ile birlikte Midilli Adası da gündemin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşlerinin doğum yeri olan Midilli Adası hakkında son zamanlarda birçok kişi internetten araştırma yapmaya başladı. Ege'nin maviliğini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren Midilli Adası'nı gelin birlikte adım adım keşfedelim.

2021 Adalar vapur kalkış saatleri nasıldır? Adalar vapur ücreti ne kadardır?İLİŞKİLİ HABER2021 Adalar vapur kalkış saatleri nasıldır? Adalar vapur ücreti ne kadardır?

MİDİLLİ ADASI NEREDE?

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan Midilli Adası, Ege Denizi'nin kuzeydoğusundadır. Yunanistan'da yer alan ada, Türkiye'nin Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine olan yakınlığıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Eğriboz ve Girit'ten sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası olan Midilli Adası aynı zamanda dünyaca ünlü Yunan şairler Sappho ve Alcaeus'un memleketi olarak da nam salmıştır.

Okyanusya’nın saklı güzelliği: Cook AdalarıİLİŞKİLİ HABEROkyanusya’nın saklı güzelliği: Cook Adaları

MİDİLLİ ADASI NASIL BİR YER? MİDİLLİ ADASI ÖZELLİKLERİ 

Midilli Adası, Yera ve Kalonya körfezleri başta olmak üzere çok sayıda koy ve burunlarıyla da dikkat çekmektedir. Zeytin ağacı yönünden büyük bir zenginliği içerisinde barındıran ada da aynı zamanda çam, kayın, köknar, kestane ağaçları da yetişmektedir. 

Midilli Adası'nda yaşayan halkın büyük çoğunluğu tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla geçimini sağlamaktadır. Özellikle zeytin ağacının yoğunlukla bulunduğu bu yerde zeytinyağı üretiminin bolluğu göze çarpmaktadır.

MİDİLLİ ADASI GEZİLECEK YERLER

Eğer Midilli Adası'na gelmeyi düşünürseniz adanın en uzun plajı Vatera'ya mutlaka gitmelisiniz.

Aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci taşlaşmış ormanı da Midilli'de yer almaktadır. Doğal anıt olarak ilan edilen Sigri Fosilleşmiş Ormanı, adanın batı kısmında fosilleşmiş bitkilerden meydana gelmiştir.

40'a yakın bitki türünün yer aldığı ormanda ıhlamur, palmiye, meşe, ceviz, kızılağaç, gürgen, porsuk ve sekoya gibi ağaçlar vardır. 1985’ten bu yana koruma altına alınmış bir doğa eseri olarak ilan edilen bu yer dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Midilli Adası'na gitmeyi düşünürseniz Midilli Arkeoloji Müzesi'ni de görmenizi tavsiye ederiz. 1912 yılında inşa edilen eski bina ve 1999 yılında kurulan yeni binasıyla Midilli Arkeoloji Müzesi iki ayrı yapıdan oluşmaktadır. Tarih öncesinden ve Roma dönemine dek uzanan eserlerin sergilendiği müze, çarşambadan pazartesiye haftanın 6 günü ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.

Berrak suları ve masmavi dokusuyla Midilli'nin kalbinin attığı yer olan Gera Plajı, adanın merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde ziyaret edilen plajda Cafi, Gialiotissa ve Ligonari gibi küçük koylarda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Midilli Adası'nın merkezine 6 kilometre uzaklıkta yer alan Morya Su Kemeri, 12 sütundan oluşan kemerleriyle tarihin saklı cevherini gözler önüne seriyor. Eğer zengin bir kültürün dokularını yakından görmek isterseniz herhangi bir ziyaret saat kısıtlaması olmayan Morya Su Kemerini görmelisiniz.

MİDİLLİ ADASINA NASIL GİDİLİR?

  • Midilli Adasına gitmek için deniz ve hava yollarını tercih edebilirsiniz. Eğer deniz yoluyla ulaşım sağlamak isterseniz feribotlarla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden çift yönlü seferleri tercih ederek yaklaşık 1 saat 30 dakika içerisinde Midilli'de olabilirsiniz. 
  • Ya da hava yollarını kullanarak İstanbul'dan Yunanistan'a minimum 609,04 TL'ye yaklaşık 1 saat 25 dakikaya ulaşabilir; ardından Atina'dan feribotlarla Midilli Adasına ulaşabilirsiniz.

Maviliğin ve yeşilin tadını çıkarabileceğiniz iyi tatiller!

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı nerede çekiliyor, konusu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı nerede çekiliyor, konusu nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0