Anadolu Yakası'nda kahvaltı nerede yapılır? Anadolu Yakası en iyi kahvaltı mekanları 2024

Gülümseten anların ve birbirinden eşsiz lezzetlerin bir araya geldiği kahvaltılar, hafta sonlarının vazgeçilmezi. Aileniz ve sevdiklerinizi yanınıza alıp sabaha neşeyle başlamak isterseniz Anadolu Yakası'ndaki en iyi kahvaltı mekanlarından birine gitmeyi düşünebilirsiniz. Peki, İstanbul Anadolu Yakası'nda en iyi kahvaltı mekanları hangileri? İstanbul'da en iyi kahvaltıcılar nerede? İşte cevaplar...

Enfes lezzetlerin adeta görsel bir şölen oluşturduğu kahvaltı, kültürümüzde önemli bir yer ediniyor. Çocukluğumuzdan beri aile büyüklerimiz ve sevdiklerimizle hafta sonu kahvaltı masasının etrafında toplanır ve kendimizi bir anda hoş sohbetlerin içerisinde bulurduk. Çeşit çeşit peynirlerin, renkleriyle göz kamaştıran reçellerin, tadıyla damaklarda iz bırakan sucuklu yumurtaların baş köşede olduğu kahvaltı sofralarını evinizin dışına taşımak ister misiniz? Hafta içi yaşadığınız tüm yorgunluğu silip atabileceğiniz harika kahvaltı mekanlarını sizler için ayrıntılı bir şekilde araştırdık. Gelin, Anadolu Yakası'nda hem görselliğiyle hem de leziz tatlarıyla kalbinizi çalacak en iyi kahvaltı mekanlarına birlikte göz atalım.

İstanbul en iyi kahvaltı mekanları nerede? İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul en iyi kahvaltı mekanları nerede? İstanbul'da kahvaltı nerede yapılır?

TARİHİ ÇINARALTI ÇAY BAHÇESİ

İstanbul Boğazı'na karşı martı cıvıltıları eşliğinde mis gibi bir kahvaltı yapmak isterseniz Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'ne göz atmanızı tavsiye ederiz. Hem ekonomik fiyatlı menüsü hem de eşsiz manzarasıyla kahvaltı denildiğinde ilk akla gelen yerlerin başında olan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, çocuklu aileler için harika bir kahvaltı mekanıdır.

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Burayı ayrıcalıklı kılan özelliklerden biri de dışarıdan dilediğiniz börek, sandviç gibi yemekleri getirip yiyebiliyorsunuz. Koyu sohbetlerinize eşlik edecek sıcacık bir bardak çayla deniz havası almak hafta sonunuzu taçlandıracak. 

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi kahvaltı

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi kahvaltı

Adres: Çengelköy Mahallesi, Çınarlı Cami Sokak No: 4/A, Üsküdar, İstanbul

CROİSSANTCI

Klasik kahvaltılardan sıkıldıysanız ve daha farklı alternatifleri değerlendirmek isterseniz size harika bir önerimiz var! Kadıköy'de yer alan Croissantcı'ya giderek kruvasanın binbir çeşidini tadabilirsiniz.

Croissantcı

Croissantcı

Çikolatalısından reçellisine, labne peynirlisinden yumurtalısına kadar her zevke hitap eden kruvasanlar adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Kruvasan

Kruvasan

Kaşar peynirli kruvasan, Monte Cristo kruvasan tuzlu sevenlerin ilk tercihi olarak karşımıza çıkarken; süt reçelli ve orman meyveli ise ağızda şahane bir tat bırakıyor.

Çikolatalı çilekli kruvasan

Çikolatalı çilekli kruvasan

Enfes bir kahvaltı için Croissantcı'ya mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz. 

Kruvasan çeşitleri

Kruvasan çeşitleri

Adres: Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Caddesi, No: 67A, Kadıköy, İstanbul

TARİHİ TABLA BÖREKÇİSİ

"Hafta sonu kahvaltısını böreksiz yapamam" diyenlerdenseniz; rotanızı Kadıköy'e doğru çevirmelisiniz! Kadıköy'ün meşhur enfes börekçisi Tarihi Tabla Börekçisi zengin menüsüyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Tarihi Tabla Börekçisi

Tarihi Tabla Börekçisi

Kıymalı, pastırmalı ve peynirli börekleri tadabileceğiniz bu yerde sıcacık çayınızı yudumlayarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Öte yandan çikolatalı, Bevyera kremalı ve çilekli berliner'leri tatmanızı tavsiye ederiz. 

Kaşarlı börek

Kaşarlı börek

Adres: Osmanağa Mahallesi, Serasker Caddesi, No 40, Kadıköy, İstanbul

LACİVERT RESTAURANT 

Hafta içinin yorgunluğunu üzerinizden atmak ve deniz havası almak isterseniz; akşam yemekleriyle de oldukça ünlü bir yer olan Lacivert Restaurant'a gidebilirsiniz. Serpme kahvaltı seçeneğini değerlendirerek Boğaza karşı uzun uzun kahvaltı yapabilirsiniz.

Lacivert Restaurant

Lacivert Restaurant

Anadolu Hisarında yer alan restaurant'ta her zevke uygun zengin bir menü yer almaktadır.

Lacivert Restaurant kahvaltı

Lacivert Restaurant kahvaltı

Adres: Körfez Caddesi No: 57/A Anadoluhisarı, İstanbul

PANİSTA 

Cumartesi ve pazar günleri kahvaltılarınızı şenlendirecek en güzel mekanlardan biri de Üsküdar'da yer alan Panista'dır. Anadolu Yakası'nda yaşayanların en sevdiği yerlerden biri olan Panista özellikle mahalle fırıncılığının samimiyetini taşıyan yumuşacık ekmekleriyle meşhur.

Panista

Panista

İştah kabartan lezzetlerin kahvaltı masasını donattığı mekanda dilerseniz menemen, sahanda yumurta, çeşit çeşit zeytin ve peynirin tadına bakabileceğiniz gibi kruvasan, poğaça, simit gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. 

Panista kahvaltı

Panista kahvaltı

Üsküdar'da yer alan Panista, hafta sonları eşiniz ve çocuklarınızla gitmek isteyeceğiniz en güzel kahvaltıcıların başında geliyor.

Panista sabah kahvaltısı

Panista sabah kahvaltısı

Adres: Bahçelievler Mah. Zübeyde Hanım Cad. No: 6 B/12 Üsküdar, İstanbul

Kahvaltı mekanları

Kahvaltı mekanları

Herkese güzel hafta sonları diliyoruz!

Kış diyeti nedir? Kış diyeti nasıl yapılır? Kış diyeti için püf noktalar

İLİŞKİLİ HABER

Kış diyeti nedir? Kış diyeti nasıl yapılır? Kış diyeti için püf noktalar
Amasya sıkma tarhanası nasıl yapılır? Amasya yöresinin tescilli lezzeti sıkma tarhanası tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Amasya sıkma tarhanası nasıl yapılır? Amasya yöresinin tescilli lezzeti sıkma tarhanası tarifi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0