Aziz dizisi nerede çekiliyor? Aziz dizisi konusu, oyuncuları kimlerdir?

Yayınlandığı ilk günden beri dizi severlerden tam not alan Aziz dizisi, güçlü oyunculukları ve etkileyici konusunun yanı sıra çekim yerleriyle de ilgi odağı haline geldi. Peki, Aziz dizisi konusu nedir? Aziz dizisi oyuncuları kimlerdir? Aziz dizisi nerede çekiliyor? Aziz dizisi hangi şehirde çekiliyor? Aziz dizisi çekim yerleri nelerdir? İşte yanıtlar...

Yeni sezona iddialı bir giriş yapan "Aziz" dizisi sürükleyici konusu ve yıldız oyuncu kadrosuyla dizi severlerin radarına girdi. 1930'lu yılların Türkiye'sine ışık tutan dizinin her sahnesi izleyenleri ekran başına kilitliyor. Başrollerinde son olarak "Ramo" dizisinde rol alan Murat Yıldırım'ın yer aldığı Aziz, her cuma SHOW TV'de saat 20:00'da izleyenlerle buluşuyor. Daha şimdiden en sevilen yapımlardan biri haline gelen Aziz'in konusu ve oyuncuları kadar çekim yerleri de merak konusu haline geldi. Gelin, yeni sezonda fırtına gibi esen Aziz dizisinin çekim yerlerine birlikte göz atalım.

Aziz dizisinin 4. bölüm fragmanı yayınlandı! İLİŞKİLİ HABERAziz dizisinin 4. bölüm fragmanı yayınlandı!

AZİZ DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Tarihi bir dönem dizisi olan Aziz, 1930'lu yıllarda Antakya'da zengin bir ailenin çocuğu olan Aziz'in hikayesini anlatıyor. 

Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasından önceki süreci anlatan yapımda Fransız bir teğmenin ölümüne neden olan Aziz'in baba ocağını terk etmesini ele alıyor.

Büyük aşkı Dilruba'yı arkasında bırakarak uzaklara giden Aziz, olayların üzerinden zaman geçtikten sonra doğduğu topraklara geri gelir ve hikaye burada başlar...

AZİZ DİZİSİ OYUNCULARI KİMLERDİR?

Yeni sezonun dikkat çeken yapımlarından biri olan Aziz'in başrolünde son olarak "Ramo" dizisiyle adından söz ettiren Murat Yıldırım yer alıyor.

"Aziz Payidar" karakterine hayat veren Yıldırım'ın yanı sıra; "Dilruba" karakterini oynayan Damla Sönmez ve "Efnan" karakterini oynayan Simay Barlas da dizinin başrol kadın oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez ve Füsun Demirel, Meral Çetinkaya, Cenan Çamyurdu, Baran Akbulut, Haydar Köyel, Berkay Akın, Mehmet Avdan, Özgür Onan ve İmren Şengel gibi pek çok ünlü isim rol alıyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda Recai Karagöz otururken; dizinin senaryosu ise Eda Tezcan imzası taşıyor.

AZİZ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR? AZİZ DİZİSİ HANGİ ŞEHİRDE ÇEKİLİYOR?

İzleyenleri 1930'lu yılların Türkiye'sine doğru ufak bir yolculuğa çıkaran Aziz dizisinin çekimleri birçok farklı şehirde gerçekleşiyor.

Şehir çarşılarından, görkemli konaklara, tarlalardan çöllere kadar pek çok atmosferi gözler önüne seren dizinin çekimleri Sakarya, Antakya ve İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda İstanbul'a özel olarak kurulan platolarda da bazı sahnelerin çekimlerinin yapıldığı biliyor. 3 aylık bir ön hazırlık yapılan meydan, evler ve sokakların yapımı için toplamda 264 kişi görev aldı. Aynı zamanda 817 ton demir, 400 m3 kereste, 1000 LT boyanın kullanıldığı setin aksesuar ve kostümleri için de özel bir çalışma yapıldı.

Yola ve yolculuğa çıkarken okunacak dualar! Peygamberimizin uzun yola çıkarken okuduğu dua

İLİŞKİLİ HABER

Yola ve yolculuğa çıkarken okunacak dualar! Peygamberimizin uzun yola çıkarken okuduğu dua
Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor? Kaderimin Oyunu dizisi hangi şehirde çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor? Kaderimin Oyunu dizisi hangi şehirde çekiliyor?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0