Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

Dünyanın klasikleşmiş sayılı kutu oyunlarından biri olan Monopoly, aile ve arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi. Eğer hafta sonu sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmek isterseniz siz de Monopoly macerasına şans verebilirsiniz. Peki, monopoly nedir? Monopoly nasıl oynanır? Monopoly kuralları nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Aileniz ve sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmek ve eğlenmek isterseniz kutu oyunlarına şans verebilirsiniz. Her zevke ve yaş grubuna hitap eden kutu oyunlarından belki de en sevileni Monopoly'dir. Pek çok farklı versiyonuyla piyasada yer alan Monopoly, rekabeti seven ve heyecan dolu dakikalar yaşamak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Özellikle kalabalık aile ve arkadaş gruplarıyla oynanması tavsiye edilen Monopoly'nin kuralları ve oynama şekli birçok kişi tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Gelin, Monopoly hakkında bilinmesi gereken her detaya birlikte göz atalım.

Tombala nedir, kuralları nelerdir? Tombala nasıl oynanır? Tombala kaç kişiyle oynanır?İLİŞKİLİ HABERTombala nedir, kuralları nelerdir? Tombala nasıl oynanır? Tombala kaç kişiyle oynanır?

MONOPOLY NEDİR?

1929 yılında Charles Darrow tarafından bulunan Monopoly oyunu, emlakçılık üzerine kurulu zar ile oynanan bir kutu oyunudur. 7 Şubat 1935 tarihinde Parker Brothers isimli bir şirket tarafından piyasaya sürülen Monopoly, günümüzde en çok oynanan ticari masa oyunu olarak nitelendirilmektedir.

Monopoly

Monopoly

MONOPOLY NASIL OYNANIR? MONOPOLY KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?

En az iki en fazla da sekiz kişiyle oynanabilen Monopoly'de hedef oyun alanındaki en çok mülkü satın alarak rakiplerinizin iflas etmesini sağlamaktır. İlk olarak oyununuzu kutusunda yazan şekle uygun olarak düz bir alana kurarak işe başlayın. Ardından her bir oyuncu farklı şekillerde olan piyonlardan birini seçmeli.

Monopoly oyunu kuralları

Monopoly oyunu kuralları

Oyunu başlatmak için her oyuncu sırayla zar atar ve en büyük sayıyı atan oyuncu birinci oyuncu olur. Oyunculardan biri banka görevini üstlenmek zorundadır. Bu oyuncu diğer oyuncuların alım, satım ve ödeme işlemlerini yönetir. 

Monopoly oyunu özellikleri

Monopoly oyunu özellikleri

Başlangıçta kutuda yazana göre oyunculara bir miktar para verilir. Bu miktar oyunun çeşidine göre değişkenlik görmektedir. 

Kutu oyunları

Kutu oyunları

Ardından oyuncular sırayla zar atarak karelerde piyonunu hareket ettirir. Zarda çıkan sayı kadar ilerleyen oyuncu durduğunda eğer bir mülke geldiyse orayı satın alabilir ya da pas geçebilir. Oyuncu üzerinde bulunduğu mülkü satın almak istemiyorsa açık arttırmaya sunarak en yüksek bedeli ödeyen oyuncuya orayı satmalıdır. Öte yandan; oyuncu bir görevin üzerine geldiyse bu görevi de tamamlamak zorundadır.

Monopoly nasıl oynanır?

Monopoly nasıl oynanır?

Oyun ilerledikçe kendinize özel alanlar kurarak yeni mülkler satın alabilir ve takas gibi işlemlerle de oyunun devamlılığını sağlayabilirsiniz.

Monopoly malzemeleri

Monopoly malzemeleri

Monopoly'de kazanan olmak için en fazla gayrimenkule sahip olmalı ve iflas etmemelisiniz.

Monopoly hakkında bilgiler

Monopoly hakkında bilgiler

MONOPOLY KURALLARI NELERDİR? 

  1. Monopoly'de oyuna başlayacak kişi zar atarak belirlenir. Eğer oyuncu çift zar atarsa tekrar zar atma hakkına sahiptir.
  2. Bir oyuncu tek turda çift zar attıysa kodese girmek zorundadır.
  3. Oyuncu kodese girdiyse üç tur beklemelidir ancak kodesten çık kartı varsa onu kullanarak ya da ücret ödeyerek kodesten beklemeden çıkabilir.
  4. Oyuncu üzerine geldiği mülkü satın almak zorunda değildir; dilerse pas hakkını kullanabilir.
  5. Oyun süresi kişilere göre değişken bir şekilde ilerleyebilir.

Monopolynin kuralları nelerdir?

Monopolynin kuralları nelerdir?

MONOPOLY'DE KAÇ PARA VAR? MONOPOLY NE KADAR PARA VERİLİR?

Oyunda toplamda 145 bin Monopoly parası bulunmakla beraber; oyunun başında her bir oyuncuya 2 adet 500, 4 adet 100, 1 adet 50, 1 adet 20, 2 adet 10 ve 1 adet 5 ve 5 adette 1 Monopoly parası dağıtılmaktadır. Yani her oyuncuya oyun başında toplamda 1500 Monopoly parası verilmektedir.

Monopolyde paralar

Monopolyde paralar

MONOPOLY ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Yıllardır severek oynanan Monopoly, her zevke uygun olacak şekilde pek çok çeşitte piyasada yer edinmektedir. İşte monopoly çeşitleri;

  • Monopoly Emlak Ticaret
  • Monopoly Elektronik Bankacılık
  • Monopoly Junior Elektronik Bankacılık
  • Monopoly Dijital Bankacılık
  • Monopoly Milyoner
  • Monopoly Deal
  • Monopoly Empire

Monopoly çeşitleri

Monopoly çeşitleri

İYİ EĞLENCELER!

Sünnet sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sünnet sonrası iyileşme süresi ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Sünnet sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sünnet sonrası iyileşme süresi ne kadar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Atiye 2 yıl önce

Uçuğa sürebilirmiyiz

Ramin 31 2 yıl önce

İyi

Toplam 1 beğeni