Kar yağarken yapılacak aktiviteler nelerdir? Karlı havada nereye gidilir?

Ocak ayının ortalarına geldiğimiz şu yaşarken karlı havalarla tüm şehir beyaza büründü. Bu muhteşem havada ister evde ister dışarıda pek çok aktiviteye şans verebilirsiniz. Peki, kar yağarken yapılacak aktiviteler nelerdir? Kar yağdığında neler yapılabilir? Karlı havalarda nereye gidilir? Kar yaparken evde neler yapılır? İşte yanıtlar...

Türkiye'nin dört bir yanında yoğun bir şekilde hissedilen kar yağışı, doğanın bembeyaz bir atmosfere bürünmesine sebep oldu. Çocuklar için tatili yetişkinler için ise çocukluğa dönüşü hatırlatan karlı günler, kış mevsiminin en güzel yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Pencereleriniz kar manzarasıyla süslendiği şu günlerde hem evde hem de dışarıda pek çok aktiviteye şans verebilirsiniz. Gelin, ocak ayında karlı havaları en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz aktivitelere birlikte göz atalım.

KAPLICALARDA KIŞIN TADINI ÇIKARIN!

Termal sular açısından oldukça verimli bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde kış aylarında kaplıcalara giderek huzurlu vakitler geçirebilirsiniz. Hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirmek için eşsiz bir seçim olan kaplıcalar, karlı havalarda gidilecek en doğru yer. 

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'de en iyi kaplıcalar nerede? Türkiye'nin en iyi kaplıcaları hangileri?

Kaplıca

Kaplıca

KUTU OYUNLARINA ŞANS VERİN!

Karın eşsiz manzarasını camın ardında bırakıp sıcacık evinizde vakit geçirmek isterseniz kutu oyunlarına şans verebilirsiniz. Özellikle kalabalık aileler için harika bir kaynaşma ortamı sunan kutu oyunları arasından size en uygun olanı seçerek eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? MonopolyİLİŞKİLİ HABERMonopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

Kutu oyunları

Kutu oyunları

Dilerseniz Jenga, Monopoly, Kızma Birader gibi oyunlar oynayabilir ya da puzzle yaparak zamanın su gibi akıp geçtiğine şahit olacaksınız.

Ailecek oynanacak kutu oyunları

Ailecek oynanacak kutu oyunları

VEFA BOZACISINA GİDİN!

Kış aylarının en sevilen içeceği boza, özellikle karlı günlerde sıcacık bir şeyler içmek isteyenlerin ilk tercihi oluyor. İstanbul'un en ünlü bozacısı Vefa'ya giderek hem tarihte ufak bir yolculuğa çıkabilir hem de leziz bir boza eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebilirsiniz. 

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da boza nerede içilir? İstanbul'da en iyi bozacılar nerede?

Vefa Bozacısı

Vefa Bozacısı

SİNEMAYI EVİNİZE TAŞIYIN!

Dışarıda benzersiz bir kar manzarası adeta bir yağlı boya tablosunu anımsatırken siz de battaniyenin altına girip güzel bir film izleyebilirsiniz. İster mevsimin dokusunu yansıtan kış filmleri ister eski Türk filmlerinden birini seçerek aileniz ve sevdiklerinizle kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz.

Evde film izlemek

Evde film izlemek

Eğer hangi filmi izleyeceğinizi seçemiyorsanız size bir önerimiz var! Tom Hanks ve Leonardo DiCaprio'nun unutulmaz filmi "Sıkıysa Yakala" eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır.

Sıkıysa yakala filmi

Sıkıysa yakala filmi

ÖRGÜ ÖRMEYİ DENEYİN!

Karlı havalarda yapılacak belki de yapılacak en güzel şey örgü örmektir. Bir kupa sıcak çay ve hafif bir müzik eşliğinde pencere kenarına oturarak pek çok farklı örgü modellerini deneyebilirsiniz. İster ailenize ister kendinize öreceğiniz bir çift eldiven kışın tüm samimiyetini hissetmenize yardımcı olacak.

Örgü örmek

Örgü örmek

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0