Emine Erdoğan'ın öncülüğünde sıfır atıkla 250 yeni kütüphane

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen tüm dünyaya örnek olacak 'Sıfır Atık Projesi'nin genç nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirtti.

Sıfır atık projelerine öncülük ederek tüm dünya liderlerinin eşlerine örnek olan Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi hakkında Twitter hesabında paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve tüm dünyaya örnek olacak atıksız kütüphane uygulaması, Sıfır Atık projemizin genç nesillere aktarılmasında önemli bir adım oldu. Emeği geçen MEB camiamızı tebrik ediyorum" notunu paylaştı.

SIFIR ATIK PROJESİYLE 250 YENİ KÜTÜPHANE 81 İLDE HAYATA GEÇTİ

Emine Erdoğan kendi Twitter hesabındaki paylaşımında MEB'in konuya ilişkin yaptığı paylaşımına da yer verdi. MEB'in konuya ilişkin paylaşımında, "Tüm illerimizde geri dönüşüm yoluyla oluşturulmuş en az bir kütüphane bulunuyor. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ ve ‘Sıfır Atık’ projeleri birleştirilerek Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ildeki okullara 250 yeni kütüphane kazandırıldı" bilgisine yer verildi.

Emine Erdoğan’dan anlamlı ziyaret! Atıklardan üretilen sanat sergisinin açılışına katıldıİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan’dan anlamlı ziyaret! Atıklardan üretilen sanat sergisinin açılışına katıldı

PROJE 25 GÜNDE TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 Ocak ayında 81 il için 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' ve 'Sıfır Atık' projelerini birleştirerek geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane yapma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen proje 25 günde tamamlandı.

sıfır atık projesi

sıfır atık projesi

Kütüphanelerin kurulumu için tüm illerde toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlendi. Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kağıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler ve tekstil malzemeleri; sıfır atık projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanelerde kullanılmaya başladı.

sıfır atık kütüphane projesi

sıfır atık kütüphane projesi

KİTAP SAYISI 42 MİLYONA ULAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu hakkında, "2021 yılı sonunda kütüphanesiz okul kalmadı. Kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan yaklaşık 42 milyona yükselttik" şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan'a Togo Uluslararası Maarif Okulları öğrencilerinden geçmiş olsun mesajı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'a Togo Uluslararası Maarif Okulları öğrencilerinden geçmiş olsun mesajı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0