Tapu devir işlemi nedir, nasıl yapılır? 2022 Tapu harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri gerçekleştirmeden önce bazı bilinmesi gereken detayları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki, tapu devri nedir? Tapu devir işlemi nasıl yapılır? Tapu devri için gerekli evraklar nelerdir? Tapu randevusu için gerekli evraklar nelerdir? Tapu harcı nedir? 2022 tapu harcı ne kadar? İşte yanıtlar...

Son dönemlerde gayrimenkul alım satım işlemleri yapmak isteyen pek çok vatandaş arama motorlarında konuya dair araştırma yapmaya başladı. Bir taşınmaza ait tapunun yasal yollar aracılığıyla devredilmesi için bazı prosedürleri doğru bir şekilde takip etmek gerekiyor. Konuya dair önceden bilgi sahibi olarak hem zaman kazanabilir hem de uğraşmadan gerekli belgeleri hazırlayarak hızlı bir şekilde tapu devir işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Gelin 2022 yılı için tapu devrinin nasıl yapıldığına dair bilinmesi gereken detayları birlikte adım adım öğrenelim.

TAPU DEVRİ NEDİR?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemi tapu devri olarak isimlendirilmektedir. Bu el değiştirme alıcı ve satıcı arasında yapılabileceği gibi aileden kalan miras ve farklı bir sebepten ötürü de tapu devri işlemi gerçekleştirilmektedir. Tapu devri yapılması ile iş yeri, arazi, konut gibi taşınmazlara ait kullanım hakkı resmi yollarla alıcıya teslim edilmektedir.

TAPU DEVİR İŞLEMİ NASIL YAPILIR? TAPU RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Tapu Devir işlemlerinin yapılabilmesi için randevu alınması, gerekli belgelerin düzenlenmesi ve tapu harcının yatırılmış olması gerekmektedir. Randevu işlemlerini ister telefondan ister internetten gerçekleştirebilirsiniz. Eğer tapu devir işlemleri için telefonla randevu almak isterseniz ALO 181 üzerinden çağrı merkezlerine ulaşarak randevu alabilirsiniz.

İnternet üzerinden randevu almak için TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet adresi olan "https://randevu.tkgm.gov.tr/" sitesi üzerinden online olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. 

TAPU DEVRİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Tapu Devri işlemi gerçekleştirmek için bazı evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu evrakları sıralamak gerekirse şu şekildedir:

  1. Tapunun aslı ya da fotokopisi
  2. Son 6 ayda çekilen 1 adet vesikalık fotoğraf
  3. Nüfus cüzdanının aslı ya da fotokopisi
  4. İlgili belediyeden alınan "Vergi borcu yoktur" yazısı
  5. Bir vekilin işlemleri yürütüyor olması halinde vekaletname
  6. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Belgesi

TAPU HARCI NEDİR? 2022 TAPU HARCI NE KADAR?

Tapu harcı 2021 yılında 171.25 TL ve ilave hizmet bedeli olarak ödenen 23,50 TL olmak üzere toplam 194,75 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında gayrimenkullerin devir işlemi için binde 20 oranında harç tahsil edeceği açıklandı.

ŞOK Market Hoover kurutmalı çamaşır makinesi özellikleri nedir? Hoover marka ürün alınır mı?

İLİŞKİLİ HABER

ŞOK Market Hoover kurutmalı çamaşır makinesi özellikleri nedir? Hoover marka ürün alınır mı?
Dinimize göre miras paylaşımı nasıl olmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Dinimize göre miras paylaşımı nasıl olmalıdır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0