Yıldızların en net görüldüğü yerler nerelerdir? Gökyüzünü izlemek için nereye gidilmeli?

Işıl ışıl parıldayan gökyüzünü yakından izlemek ve yıldızların altında hayallere dalmak belki de kendimiz için yapabileceğimiz en güzel aktivite olabilir. Özellikle Ağustos ayının en güzel günlerinde gökyüzünün altında vakit geçirmek isterseniz sizlere harika önerilerimiz var. Peki yıldızlar en güzel nereden izlenir? Türkiye'de yıldızların en net görüldüğü yerler nerelerdir? İşte yanıtlar...

Büyükşehirlerde binaların yoğunluğu ve ışık kirliliği yüzünden gökyüzünü doyasıya izlemek imkansız bir hale geldi. Adeta sonsuz bir özgürlüğü hatırlatan gökyüzüne bakarken bazen hayallere dalıyor bazen de dinlenmenin keyfine varabiliyoruz. Eğer siz de doğayla daha yakın olmak ve yapay ışıklardan uzak bir şekilde gökyüzünü seyretmek isterseniz size harika bir tavsiyemiz var! Türkiye'de gökyüzünün bulutsuz ve berrak olduğu bazı rotalara giderek masal gibi bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Gelin, yıldızların muhteşem parlaklığına yakından şahit olabileceğiniz en güzel yerleri birlikte keşfedelim.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

HATİLA MİLLİ PARKI

Yıldızlı bir gecede gökyüzünün şahane atmosferine kucak açmak isterseniz ilk gideceğiniz yer Artvin'de yer alan Hatila Milli Parkı olmalıdır. Birçok bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapan bu milli park özellikle kamp yapmayı sevenlerin uğrak noktalarından biri haline geliyor.

Hatila Milli Parkı

Hatila Milli Parkı

Türkiye'de yıldızların en net görüldüğü yerler arasına adını yazdıran Hatila Milli Parkı aynı zamanda 2015 yılında yapılmış olan 220 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek Cam Seyir Terasına ev sahipliği yapmaktadır. 

Hatila Milli Parkından kareler

Hatila Milli Parkından kareler

KIZIL VADİ

Türkiye'nin en özel gezi rotalarından biri olan Kapadokya, eşsiz doğa oluşumlarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Balon turu yapmak ve tarihin köklü zenginliğine şahit olmak isteyenlerin favorisi haline gelen Kapadokya'da günbatımının eşsiz güzelliğini de izleme şansına sahipsiniz. Kapadokya’nın tüm karakteristik özelliklerini gözler önüne seren Kızıl Vadi, kızıl tüf kayalarıyla gün batımı sırasında kırmızının en ihtişamlı haline bürünüyor.

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

Kızıl Vadi

Kızıl Vadi

Türkiye'de gün batımını izlemenin en doğru adresi olan Kızıl Vadi'ye gelerek gökyüzünün sunduğu o özel manzarayı izleyebilirsiniz.

Kızıl Vadiden kareler

Kızıl Vadiden kareler

FRİG VADİSİ

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir üçgeninde, "Phrygia Epiktetus (Küçük Frigya)" dağlık yerleşimi olarak nitelendirilen Frig Vadisi, Frigya medeniyetinin tarihi izlerini taşıyan eşsiz bir bölgedir. Çok büyük bir alanı kapsayan Frig Vadisi, yapay ışıklardan uzak, sakin bir bölgeyi kapsadığı için gece yıldızları izlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. 

Frig Vadisi

Frig Vadisi

Buraya sabah saatlerinde gelerek tarihle iç içe olma fırsatı elde edebilir ve gece saatlerinde yıldızların gökyüzündeki dansına şahitlik edebilirsiniz.

Frig Vadisinden kareler

Frig Vadisinden kareler

SAKLIKENT 

Türkiye gözlemevleri arasında dünyaca tanınan noktalar arasına adını yazdıran SaklıkentTÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Astronomi ve uzay tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline gelen Saklıkent, 2550 metre yükseklikteki Bakırtepe’de bulunan teleskop ile gökyüzünü yakından izlemek isteyenlere adeta görsel bir şölen sunuyor. 

Saklıkent

Saklıkent

ASSOS 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 kilometre güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan Assos, tarihin en eski antik kentlerinden biridir. Denizin yanı başında yer alan bölge sakin ve durağan yapısıyla yıldızları izlemek isteyenler için muhteşem bir fırsat oluşturuyor. 

Assos

Assos

Özellikle Samanyolu çekimleri için çok iyi gözlem noktası olan Assos'a doğru ekipmanlarla gelerek harika zaman geçirebilirsiniz.

Assostan kareler

Assostan kareler

KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0