Mahkemeden şaşırtan karar! Bu sefer nafaka ödeyecek taraf kadın oldu

70 yaşındaki emekli 6 çocuk annesi kadının 50 yıldır evli olduğu eşinden ayrılıp çocuklarının yanına yerleşmesine karşın mahkeme, kocaya tedbir nafakası ödenmesine karar verdi.

Diyarbakır'da 50 yıldır evli olan 70 yaşındaki 6 çocuk annesi emekli Z.A'nın, 78 yaşındaki maddi geliri olmayan kocası C.A'dan ayrılıp çocuklarının yanına yerleşmesine, mahkemeden alışılmadık bir karar çıktı. Maddi bir geliri olmadığı için mağdur olduğunu iddia eden C.A., yoksulluk maaşı almak için eski eşi Z.A'ya nafaka davası açtı. 78 yaşındaki C.A mahkemeye verdiği dilekçede, eşi ile mutlu olduğunu belirterek evliliklerini devam ettirmek istediğine vurgu yaptı. C.A eski eşi Z.A'nın emekli maaşıyla geçindiklerini söyleyerek kendisinin hiçbir maddi geliri olmadığı beyanıyla eşinin ona 1000 TL tedbir nafakası ödemesini mahkemeden talep etti. 

300 LİRALIK TEDBİR NAFAKASI

C.A nafaka talebi üzerine mahkemenin yaptığı araştırmalar sonucu, Z.A.'nın düzenli bir aylığa sahip olduğu, davacı C.A.'nın ise sosyo-ekonomik durumunun zayıf olduğu belirlendi. Bilirkişi raporunun ardından kişinin, hayat şartlarını ve ekonomik koşullarını göz önünde bulunduran mahkeme, davanın kısmen kabulüyle davacıya 300 lira tedbir nafakası verilmesine hükmetti. Yerel mahkemenin verdiği kararın kaldırılması için Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi'ne istinaf başvurusunda bulunan Z.A'nın itirazı mahkeme tarafından reddedildi. 

'ERKEKLERİN DE NAFAKA HAKKI OLABİLİR'

Konuya ilişkin Avukat Gülben Elhakan, Medeni Kanun'da yoksulluk, tedbir ve iştirak nafakası düzenlenmesinin olduğuna dikkat çekerek açıklamalarında, "Tedbir nafakası boşanma davalarında ekonomik olarak kendisini idame edemeyen tarafın karşı taraftan talep ettiği ve yargılama süresince hükmedilen bir nafaka türüdür. Dava boşanmayla sonuçlanırsa tedbir, yoksulluk nafakasına dönüşür. Erkek olsa dahi bir taraf ayrılık nedeniyle ekonomik ve sosyal durumu itibarıyla hayatını devam ettiremiyorsa tedbir nafakası talep edebilmektedir. Medeni Kanun ise cinsiyet eşitliği üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla erkeklerin de kadınlar kadar medeni haklarını kullanabilme noktasında eşitliği vardır" ifadelerine yer verdi.

Yalnız Kurt dizisinde geçen Dahhak ne demek, anlamı nedir? Mitolojide 'Dahhak'...

İLİŞKİLİ HABER

Yalnız Kurt dizisinde geçen Dahhak ne demek, anlamı nedir? Mitolojide 'Dahhak'...

BİR YORUM YAPIN 0