Yalnız Kurt dizisinde geçen Dahhak ne demek, anlamı nedir? Mitolojide 'Dahhak'...

Atv ekranlarında yayınlanan ilk bölümüyle seyircilerden tam not alan Yalnız Kurt dizisinde geçen kelimenin anlamı merak konusu oldu. Peki yayınlanan ilk bölümünde geçen Dahhak kelimesinin anlamını ve tarihteki yeri nedir? İşte Dahhak ve mitolojideki yeri...

Atv ekranlarında yayın hayatına giren ve Kurtlar Vadisi tadında olan Yalnız Kurt dizisinin yönetmenliği Osman Sınav üstleniyor. Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanmış faili meçhul cinayetlere, siyasi olaylara, terör örgütlerine ve darbelere değinecek Yalnız Kurt filminin son tanıtımında Fettah Dahhak ismi merak edildi. Amerikalılar için ajanlık yaptığı ortaya çıkan Dahhak'ın Hint-İran mitolojisindeki anlamı da dikkat çekti. İşte dahhak ismini anlamı...

Küffar ne demek? TDKİLİŞKİLİ HABERKüffar ne demek? TDK'ya göre küffar'ın anlamı! Alparslan Büyük Selçuklu'da Küffar kime denir?

DAHHAK NE DEMEK?

Geleneksel Ön Asya kültüründe Dahhâk mitolojik bir şahsiyet olarak bilinir. Dahhak, İran kültüründe büyük bir hayvan şeklinde tasvir edilir. Bazen de yılan, bazen da Aslan olarak betimlenir.

dahhak ne demek

dahhak ne demek

İslâm kaynaklarında Dahhâk’e ait sıfatların çoğunun deccâlin sıfatlarıyla benzeştiği görülür.

Dahhâk’in Nemrud olduğu da söylenir. Bir rivayete göre ise Dahhâk’in iki kolundan çıkan gerçekte yılan değil et parçaları olarak da anlatılmaktadır.

Dahhâk kelimesinin Sanskritçe’de “köle” anlamında dasa, Persçe’de “düşman” anlamında dahadan geldiği ileri sürülmektedir. Bununla birlikte genellikle dahhâkin “insan” anlamına geldiği ve Sanskritçe kökenli olduğu kabul edilmektedir.

Mahkemeden şaşırtan karar! Bu sefer nafaka ödeyecek taraf kadın oldu

İLİŞKİLİ HABER

Mahkemeden şaşırtan karar! Bu sefer nafaka ödeyecek taraf kadın oldu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Doğrucu Davut 2 yıl önce

İyide fenomen olabilmek için bayağı bir tanınmak lazım değilmi? Daha 1 bölüm yayınlanmakla fenomen mi olunur?

Fhgb 2 yıl önce

1950'ler ve 60'ların Türkiyesi'ne de değinen ve günümüze kadar ulaşan dizinin hikayesinde Fettah Dahhak karakteri dikkat çekti. Fetullah Gülen'in kimliğini gizlemek için yazılarında 1960'dan 1988 yılında kadar 'M. Abdulfettah Dahhak', 'A. Fettah Şahin' ve 'Enver Aydın' gibi kod isimleri kullandığı biliniyor.

misafir 2 yıl önce

Dahhâk Arapça'da "gülen" demektir. Fettah Gülen!