Küffar ne demek? TDK'ya göre küffar'ın anlamı! Alparslan Büyük Selçuklu'da Küffar kime denir?

Reyting rekortmeni olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde sıkça kullanılan kelimelerden küffar kelimesi internette en çok merak edilen kelimeler arasında yer aldı. Peki küffar ne demek, küffar kelimesinin anlamı nedir? Alparslan Büyük Selçuklu Küffar kime denir? İşte küffar kelimesinin bütün anlamları

TRT 1 ekranlarında yayımlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin başrollerinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen yer alıyor. Pazartesi akşamları seyirci karşısına çıkan Alparslan Büyük Selçuklu'da geçen küffar kelimesi merak konusu oldu. Kökeni ilginç olan küffar kelimesini ilk defa işiten kişiler internetten TDK'ya göre küffar ne demek? sorusunun cevabını arıyor. İşte küffar kelimesi hakkında merak edilenler:

Mavera ne demek? TDK’ya göre Mavera sözlük anlamı nedir?İLİŞKİLİ HABERMavera ne demek? TDK’ya göre Mavera sözlük anlamı nedir?

KÜFFAR NE DEMEK?

Küffar kelimesi Arapça'dan dilimize yerleşen bir sözcüktür. Ayrıca Müslümanlık açısından taşıdığı anlam ile beraber kullanılan bir sözcük olarak karşımıza çıkıyor.

TDK'ya göre Küffar kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

- Müslüman olmayanlar, kâfirler

KÜFFAR KİME DENİR?

Özellikle Arap ülkelerinde bu kelime Müslüman olmayanlar için değerlendirilir.

EHLİ KÜFFAR NE DEMEK? 

a. (küffa:rı) Müslüman olmayanlar, kâfirler: "Küffar üzerindeki gazamızın sevabı bize kâfidir."

küffar ne demek

küffar ne demek

GAVUR DİYE KİME NE DENİR?

Gâvur kelimesi, Türkçede Müslüman olmayan kişileri belirtmek için kullanılan bir sıfattır. Osmanlı Devleti döneminde Farsça gebr sözcüğünden Türkçeye girmiş ve bu dönemde gayrimüslimleri, özellikle de Rumları nitelemek için kullanılmıştır.

Gömlek elbiseler nasıl kombinlenir? En trend gömlek elbiseler

İLİŞKİLİ HABER

Gömlek elbiseler nasıl kombinlenir? En trend gömlek elbiseler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0