Mavera ne demek? TDK’ya göre Mavera sözlük anlamı nedir?

Mavera birçok yerde karşılaştığımız ama anlamını bilmediğimiz kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde TRT 1'de yayın hayatına girmeye hazırlanan Mavera dizisiyle iyice merak konusu oldu. Peki mavera ne demek? TDK'ya göre mavera sözlük anlamı nedir? İşte mavera hakkında tüm merak edilen detaylar...

Mavera kelimesi dilimize Arapça'dan yerleşen sözcükler arasında yer alıyor. Anlamı bilinmeyen kelimeler arasında yer alan mavera kelimesi hayatımıza TRT 1'de yayınlanacak olan diziyle birlikte girdi. Dizinin adının mavera olması birçok vatandaş tarafından anlamının araştırılmasına neden oldu. TDK sözlüğündeki karşılığı merak edilen kelimelerden biri olan mavera kelimesi uzun yıllardır dilimizde yer alıyor. Mavera kelimesi oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkması dolayısıyla kelimenin anlamını ve kökenini bilmekte fayda var. Peki mavera kelimesinin TDK’ya göre doğru anlamı nedir? İşte mavera kelimesine dair merak edilenler…

Mavera ne demek

Mavera ne demek

MAVERA NE DEMEK? MAVERA'NIN TDK'YE GÖRE ANLAMI

Mavera kelimesi, dilimizde sıkça kullanılan bir kelime olup Arapça kökenli bir kelimedir. TDK'ye göre, mavera kelimesi anlamı:

- Öte
- Görülen âlemin ötesi şeklindedir.

Ramazan ruhuna uygun 5 mütevazi giyim önerisi!

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ruhuna uygun 5 mütevazi giyim önerisi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Gürkan 2 yıl önce

Bir kelimenin manası açıklanmadan defaten zikredilmesi Çok rezilce! Bu işi ehillerine bırakmanız yerinde ve daha az bilgi kirliliğine sebep olacaktır.

Toplam 3 beğeni