Dünyanın en uzun teleferik hattı nerede? Dünyanın en popüler teleferik hatları

Dünyanın en güzel seyahat yollarından biri olan teleferikler, eğlenmek ve bir şehri yakından tanımak için eşsiz bir seçenek sunuyor. Peki dünyanın en uzun teleferik hattı nerede? Dünyanın en büyük teleferiği nerede? Türkiye'ni en uzun teleferiği nerede? İşte yanıtlar...

Dünyanın her bir köşesi benzersiz doğal güzelliklerle çevrili. Masmavi berrak suların ve yemyeşil orman denizlerinin harmanlandığı doğa, tüm zenginliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Bazen bu nefes kesen manzaralara tamamen yukarıdan bakabilmek kendimizi anın içinde hissetmemizi sağlıyor. Kimi zaman uçakla kimi zaman paraşütle kimi zaman da balonlarla... Eğer yüksekten korkmuyor ve seyahatlerinize farklılık katmak istiyorsanız dünyanın pek çok noktasında hızlı ulaşım sağlayan ve turistik çekim aracı olarak kullanılan teleferiklere şans verebilirsiniz. Gelin, dünyanın nefes kesen manzaralarını gözler önüne seren teleferik hatlarına birlikte göz atalım.

Hangi ülkeden ne hediye alınır? Dünyanın en çok satan hediyelik eşyalarıİLİŞKİLİ HABERHangi ülkeden ne hediye alınır? Dünyanın en çok satan hediyelik eşyaları

LOEN SKYLİFT TELEFERİK HATTI

Kış turizminin en sevilen ülkelerinden biri olan Norveç'in Stryn kentindeki Loen'de yer alan Loen Skylift, dünyanın en dik teleferik hattı olarak bilinmektedir. 20 Mayıs 2017 yılında açılan teleferik hattı, Nordfjorden (kuzey fyortları) bölgesini gözler önüne seriyor. Bembeyaz bir düşün içerisinde yolculuk yapmak isterseniz mutlaka bu teleferik hattıyla yolculuk yapmayı denemelisiniz.

Loen Skylift teleferik hattı

Loen Skylift teleferik hattı

TABLE MOUNTAİN TELEFERİK HATTI

Güney Afrika'nın en güzel manzaralarını ayaklarınızın altına seren Table Mountain Teleferik Hattı, uzun yıllardır en önemli turistik noktalardan biri olarak görülüyor. Oldukça dik olan bu hat Cape Town'un masmavi deniziyle yemyeşil ormanlarını iç içe görme fırsatını veriyor. 

Table Mountain teleferik hattı

Table Mountain teleferik hattı

VANOİSE TELEFERİK HATTI

Fransa'nın Alp Dağları'ndaki kayak merkezlerinde yer alan Vanoise Express, 200'den fazla kişiye aynı anda muhteşem bir manzarayı izleme fırsatı tanıyor. 2003 yılında açılan teleferik çift katlı olmasıyla ön plana çıkıyor. 

Vanoise Express Teleferik Hattı

Vanoise Express Teleferik Hattı

Özellikle kış tatillerinizde bembeyaz Alp dağlarını kuş bakışı izlemek isterseniz Vanoise Teleferik Hattında hoş vakitler geçirebilirsiniz.

PEAK 2 PEAK GONDOLA TELEFERİK HATTI

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kanada'ya gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka seyahat rehberinize Peak 2 Peak Gondola Teleferik Hattını da eklemelisiniz. Yan yana iki dağı birleştiren ilk asansör unvanına sahip olan bu teleferik hattında toplamda 28 kabin yer almaktadır. Eğer orman, kar ve dağ manzarasını aynı anda izleme fırsatına erişmek isterseniz Peak 2 Peak Gondola Teleferik Hattı tam da size göre!

Peak 2 Peak Gondola Teleferik Hattı

Peak 2 Peak Gondola Teleferik Hattı

NGONG PİNG 360 TELEFERİK HATTI

Rotamızı Hong Kong'a çevirdiğimizde karşımıza ilk çıkan yer Ngong Ping 360, ana karayla Lantau Adasını birbirine bağlayan keyifli bir yolculuğu ziyaretçilerine sunuyor. Denizin üzerinden geçen teleferik hattı heyecan dolu dakikalar yaşamak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır. 

Ngong Ping 360 tramvay hattı

Ngong Ping 360 tramvay hattı

PALM SPRİNGS HAVA TRAMVAY HATTI

Dünyanın en büyük dönen tramvay arabası olan Palm Springs Hava Tramvayı, Amerika'da yer alıyor. Chino Kanyonu'nun nefes kesen kayalıkları boyunca uzanan Palm Springs Hava Tramvayı özellikle bahar aylarında oldukça popüler.

Palm Springs Hava Tramvayı

Palm Springs Hava Tramvayı

Çölün zemininden Jacinto Dağı Milli Parkına doğru olağanüstü bir yolculuk yapmak isterseniz mutlaka Palm Springs Hava Tramvayına şans vermelisiniz.

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir? Sigara kokusu nasıl yok edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir? Sigara kokusu nasıl yok edilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0