Odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir? Sigara kokusu nasıl yok edilir?

Sigara, sağlığa zararlarının yanı sıra kokusuyla da birçok kişiyi rahatsız ediyor. Evin her tarafına, kıyafetlere sinen sigara kokusu özellikle içmeyen kişiler için eziyet haline dönüşür. Peki odaya sinmiş kötü sigara kokusu nasıl giderilir, sigara kokusu nasıl yok edilir? İşte sigara kokusu yok eden en etkili yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Kapalı ortamlarda içildiğinde perdelere, koltuklara her yere siner ve zamanla kötü kokulara neden olur. Sigaranın içeriğinde yer alan sigara katranı buna neden olmaktadır. Sigaranın kısmi yanması sonucu dumanı oluşturan katı kısım zamanla her yere sinerek rahatsız edici bir hale gelmektedir. Yoğun sigara kokusundan rahatsız olduğumuz ortamlarda sigara kokusunu azaltmak için bazı çözümler vardır. İşte sigara kokusunu yok edecek en etkili yöntemler:

Balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl giderİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider

SİGARA KOKUSU ODADAN NASIL YOK EDİLİR? 

Odanın her tarafına sinen sigara kokusunu yok etmek için sıklıkla uygulanan yöntemlerden biri elma sirkesi ve kabartma tozu karışımıdır. 1 su bardağının içerisine 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş suyun içine ekleyin. Böylece suyun taşmasını engelleyebilirsiniz. Son olarak biraz elma sirkesini ekleyip sigara içilen odanın bir kenarına bu karışımı koyun. Böylece kabartma tozu ve elma sirkesinin keskin kokusu birleşerek ortamda bulunan kötü sigara kokusunu yok edecektir. 

odaya sinen sigara kokusu nasıl yok edilir

odaya sinen sigara kokusu nasıl yok edilir

İkinci yöntem: Kahveyi odada sigara kokusunu yok etmek için kullanabilirsiniz. Elinizde bulunan tül keselerin içine biraz kahve koyun. Evinizin sigara içtiğiniz bölümlerine bu kahve keselerini yerleştirin. Böylece kötü kahve kokusundan kurtulabilir ve odalarınızı güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. 

eve sinen sigara kokusu

eve sinen sigara kokusu

Üçüncü yöntem: Son günlerde trend olan ve her yerde bulup satın alabileceğiniz kokulu mumlar sigara kokusunda kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Sigara içildikten sonra kokulu mumu yakın. Böylece odanız güzel kokularla dolacak ve duman kokusunu yok edecektir. 

Dördüncü yöntem: Özellikle kış mevsiminde pratik bir yöntem olarak limon ve portakal kabuklarından faydalanabilirsiniz. Eviniz eğer sobalı ise sobanın üstüne eğer petekliyse petek üstüne kullanmış olduğunuz limonun ve portakalın kabuklarını yerleştirebilirsiniz. Limon ve portakalın keskin kokusuyla evinizin kokusunu ferah ve mis gibi yapabilirsiniz.

Beşinci yöntem: Odada sigara içtikten sonra akşam yatmadan önce odanın içine sirke koyabilirsiniz. Boş bir kasenin içine biraz sirke koyun ve odanın ortasına koyun. Bütün gece sirke koyulmuş kaseyi bekletin.  

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktaları

PÜF NOKTASI: Sigara kokusunun önüne geçmek için sigarayı balkonda içilmesine izin verin. Eğer sizde içiyorsanız kül tablalarını sürekli boşaltın. Kül tablalarını sürekli boşaltırsanız sigaranın sinmesini bir nebze de olsa engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda sürekli bulunduğunuz odayı havalandırmaya çalışın. Sigara içilirken özellikle camları açık tutarsanız daha az sinmesini sağlayabilirsiniz.

sigara dumanının mum çeker mi

sigara dumanının mum çeker mi

İşte bu kadar basit...

Evde sigara içilmesine müsaade ediyor musunuz? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım:

Dünyanın en uzun teleferik hattı nerede? Dünyanın en popüler teleferik hatları

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en uzun teleferik hattı nerede? Dünyanın en popüler teleferik hatları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0