Balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider

Evde balık yaparken kokusundan rahatsız mı oluyorsunuz? Sizler için yemeği çok sevdiğimiz ancak kokusundan rahatsız olduğumuz balığın kokusunu giderecek yöntemleri araştırdık. İşte evden balık kokusunu gidermenin püf noktaları...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Özellikle balığın bereketlendiği kış aylarında evimizde sık sık balık pişiririz. Balık insan sağlığı açısından çok önemlidir ve o eşsiz lezzeti ile çoğu zaman karşı konulmaz. Uzmanlara göre balığın haftada en az iki defa tüketmek gerekiyor. Evde balık pişirmek her ne kadar oldukça keyif verici ve bir o kadarda lezzetli bir aktivite olsa da, pişirme sonrası oluşan eve sinen koku, çoğu zaman oldukça rahatsızlık veren bir hâl alabiliyor. Ama eve balık alırken insanların en çok tereddüt ettiği durum balık kokusunun bir türlü evden çıkmaması ve bütün her yere sinmesidir. Pencere ve kapıları açıp ev saatlerce havalandırılsa da balık kokusu bir türlü yok edilmiyor. Ama merak etmeyin balık kokusunu evinizde uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle yok edebilirsiniz. Peki balık kokusu evden nasıl çıkar? Evdeki balık kokusu nasıl gider? İşte detaylar...

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBalık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu elden çıkarmanın püf noktaları

Balık kokusu evden nasıl çıkar

Balık kokusu evden nasıl çıkar

EVDEN BALIK KOKUSUNU YOK ETMENİN PÜF NOKTALARI

- Balık kızartırken, farklı bir tencere de su koyup içine vanilya ekleyin. Bu işlemi yaptığınızda balık kokusu çıkacak ve mutfak balık yerine vanilya kokacaktır.

- Kızartmaya başladığınızda başka tencerede sirkeli su koyup kaynatırsanız balık kokusunu yok edebilirsiniz.

- Balığı kızarttığınız tencerenin içine bir kaç parça limon atabilirsiniz. Böylelikle balık kızartılırken kokusunun çıkmasını önleyebilirsiniz.

Balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları

Balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları

- Balıkları ızgarada yapıyorsanız, balıkları ızgaranın içine dizerken aralarına defne yaprağı serpiştirebilirsiniz. 

- Balığı, ister kızartırken ister mangalda ya da fırında yaparken mutfağın bir köşesine kokulu mum koyup yakabilirsiniz.

Balık kokusunu limonla yok edin

Balık kokusunu limonla yok edin

Balık kızartma işlemi bittikten sonra suyun içine bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımın içine vanilya, çubuk tarçın, karanfil, sirke ve defne yaprağı ekleyip kaynatabilirsiniz. Balık kokusunu alarak evin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Halı rengi nasıl seçilir? Halı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Halı rengi nasıl seçilir? Halı seçiminde nelere dikkat edilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

byrm 1 yıl önce

balık kokosunu sevmeyen balık yemesin