Jenga nedir? Jenga ne demek? Jenga nasıl oynanır? jenga kuralları nedir?

Hem çocukların hem de yetişkinlerin zevk alarak oynadığı Jenga, yıllardır en sevilen kutu oyunlarından biri olarak görülüyor. Özellikle hafta sonu ailenizle keyifli vakitler geçirmek isterseniz mutlaka Jenga oyununa şans vermelisiniz. Peki, Jenga nasıl oynanır? Jenga oyunu kuralları nedir? İşte merak ettiğiniz tüm detayları sizler için yanıtladık...

Ailemiz ve sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirmek için kimi zaman mevsime uygun gezi rotaları oluşturuyor kimi zaman da evde bazı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle her yaş grubuna hitap eden ve her zaman yapılabilecek aktivitelerin başında da kutu oyunları geliyor. Tüm günün yorgunluğunu geride bırakarak kahkahalar eşliğinde hoş vakitler geçirmek isterseniz monopoly, tombala, kızma birader ya da jenga gibi kutu oyunlarına siz de şans verebilirsiniz. Gelin, oynaması çok zevkli olan Jenga oyunu hakkında bilinmesi gereken tüm detayları birlikte öğrenelim.

Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? MonopolyİLİŞKİLİ HABERMonopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

JENGA NEDİR? JENGA NE DEMEK?

Tüm dünyada büyük bir popülariteye sahip olan Jenga, bir tür denge ve konsantrasyon oyunudur. Çok dikkat ve fiziksel beceri isteyen oyunda amaç eşit parçalardan oluşan tahta bloklarla yapılan kuleden doğru bloğu alabilmektedir. Jenga kelime anlamı olarak "inşa etmek" demektir. İlk kez 1986 yılında piyasaya sürülen oyun, babasının işi nedeniyle Afrika'da bulunan Leslie Scott isimli bir kız tarafından bulunmuştur. Canı sıkılan Leslie, kendisinden 12 yaş küçük kardeşiyle oyun oynamak isteyince böyle bir yöntem bulmuştur. 

Tombala nedir, kuralları nelerdir? Tombala nasıl oynanır? Tombala kaç kişiyle oynanır?İLİŞKİLİ HABERTombala nedir, kuralları nelerdir? Tombala nasıl oynanır? Tombala kaç kişiyle oynanır?

jenga

jenga

JENGA NASIL OYNANIR? JENGA KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?

Kalabalık grupların vazgeçilmez oyunu Jenga oynamak için en az 2 kişi olmanız gerekiyor. Genellikle 4 kişiyle oynanan Jenga'da 54 adet tahta blok üçerli gruplar olacak şekilde üst üste dizilir. Düz bir zemin üzerine toplamda 18 katlı bir kule oluşturularak oyuna başlayabilirsiniz.

Jenga nasıl oynanır?

Jenga nasıl oynanır?

Bu etapta oyuncular sırayla kuleyi devirmeden bir blok çekmelidir. En fazla bloğu çeken ve kuleyi devirmeden oyunu tamamlayan kişi oyunu kazanır. Eğer blok çekerken kulenin yıkılmasına sebep olursanız oyunu kaybedersiniz. Oyunu tekrar oynamak isterseniz bir önceki turda kaybeden kişi kuleyi inşa etmek zorundadır.

kutu oyunları

kutu oyunları

JENGA OYUNU KURALLARI NEDİR? JENGA KAÇ ELLE OYNANIR?

  1. Jenga oyununun en önemli kuralı, oyuncu dokunduğu bloğu çekmek zorundadır. Eğer oyuncu bloğa dokunduktan sonra kule sallanırsa bu kural değişmez. 
  2. Jenga oyununda belirli bir süre olmadığı için oyuncu kendini hazır hissettiğinde hamle yapabilir.
  3. Sırayla oynanan Jenga'da oyuncu yalnızca tek bir blok çekebilir.
  4. Blokların iki elle çekilmesi kesinlikle yasaktır. Herhangi bir yerden destek almadan bloğu tek elle çekmeniz gerekiyor. 
  5. Kulenin dengesini korumak için üst, alt veya yan blokların tutulması yasaktır.
  6. Rakiplerin dikkatini dağıtacak herhangi sözlü ya da fiziksel davranışın yapılması yasaktır.
  7. Oyuncu sıra kendisine geldiğinde çektiği blok kuleyi devirirse oyunu kaybeder.

jenga kuralları

jenga kuralları

İYİ EĞLENCELER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0