Dünyanın en iyi çikolata dükkanları nerede? Dünyanın en iyi çikolatası nerede yenir?

7'den 70'e herkesin bayılarak yediği çikolatalar, hayatımıza mutluluk katıyor. Yeni yıl yaklaşırken güzel tatlarla yeni bir başlangıç yapmak isterseniz dünyanın dört bir yanında yer alan bu çikolatacılar tam da size göre! Peki, dünyanın en ünlü çikolata dükkanları nelerdir? Dünyanın en ünlü çikolata markası nedir? En iyi çikolata nereden alınır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde saklı...

Dünyanın her köşesinde sevilerek tüketilen çikolata, leziz tadı ve mis gibi kokusuyla yoğun ilgi görüyor. Beyazından bitterine, fıstıklısından sütlüsüne kadar binlerce çeşidi olan çikolatayı sevmeyen yoktur. Bir ısırıkta dahi mutluluğunuzu en üst seviyeye çıkaran bu tatlı besin, kahvaltı sofralarından kahve yanında ikramlığa kadar tüketilebiliyor. Eğer sizde çikolatanın en güzelini yemek isteyenlerdenseniz doğru yerdesiniz demektir! Organik kakao ve doğal malzemeler kullanılarak elle çikolata yapan en iyi çikolata dükkanlarını sizler için araştırdık. Gelin, tadıyla gönlünüze taht kuracak en iyi çikolata dükkanlarına doğru ufak bir yolculuğa çıkalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sushi nerede yenir? İstanbul'da en iyi sushi restoranları

GODİVA 

Çikolata denildiği zaman akla ilk olarak Belçika gelmektedir. Yıllardır dünyanın en kaliteli ve en leziz çikolatalarını dünyanın dört bir yanına sunan Belçika'da toplamda 12 adet çikolata fabrikası, 16 çikolata müzesi ve 2100'den fazla çikolata dükkanı yer almaktadır. Çikolata tutkunlarının en sevdiği yer olan Brüksel ise dünyanın en büyük iki çikolata fabrikasından biri olan Godiva'ya ev sahipliği yapıyor. 

Belçika Godiva

Belçika Godiva

Eğer geleneksel ve doğal malzemelerle hazırlanan bir çikolata yemek istiyorsanız mutlaka Belçika'daki Godiva'ya göz atmalısınız.

Belçika çikolataları

Belçika çikolataları

HOUSE OF CHOCOLATE

Nestle, Toblerone,Lindt, Treuscher ve Sprungli gibi dünya devi çikolata markalarına ev sahipliği yapan İsviçre'ye gitmeyi düşünürseniz birbirinden eşsiz çikolata dükkanları da sizlere kapılarını aralayacaktır. 

House Of Chocolate

House Of Chocolate

Zürih'in merkez istasyon civarındaki alışveriş bölgesinde yer alan House Of Chocolate, İsviçre başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden leziz ve organik çikolataları satışa sunuyor. İtalya, Belçika, Madagaskar’dan bambaşka tatlarda doğal çikolata ve şekerleme ürünlerine sahip olan House Of Chocolate'da çikolatanın haricinde schwiizerli isimli makaronları da deneyebilirsiniz. 

House Of Chocolate schwiizerli

House Of Chocolate schwiizerli

PATRİCK ROGER CHOCOLAİTER

Fransa'nın başkenti Paris'e doğru bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız Patrick Roger Chocolaiter mutlaka listenizde yer almalı. Paris'te 6 butiği olan bu ünlü çikolata dükkanına gelerek hem leziz çikolataları tadabilir hem de çikolata heykellerine göz atabilirsiniz. 

Patrick Roger Chocolaiter

Patrick Roger Chocolaiter

QUE BO!

Kakaonun ana vatanı olan Meksika, çikolatanın ilk üretildiği yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Mis gibi kokan çikolatanın gerçek tadına varmak isteyenler Meksika'ya geldiği zaman ülkenin ünlü şeflerinden ve TV programcılarından José Ramón Castillo’nun kurduğu çikolata dükkanına uğramayı ihmal etmiyor.

Que Bo

Que Bo

Que Bo'da hem klasik çikolataları satın alabilir hem de mango, kırmızı biber, guava gibi yerel lezzetlerle harmanlanan tatlara şans verebilirsiniz.

Que Bo Meksika

Que Bo Meksika

ROSELEN CHOCOLATİER 

Rotamızı Peru'ya doğru çevirdiğimizde muazzam çikolatalarıyla görenleri kendine hayran bırakan Roselen Chocolatier ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Burası klasik çikolataların yanı sıra Peru'ya özel bitki örtüsünü yansıtan esansları ve özenle şekillendirilerek yapılan çikolatadan heykelleri ile ünlü. 

Roselen Chocolatier

Roselen Chocolatier

Advantan krem ne işe yarar? Advantan krem nasıl kullanılır? Advantan krem faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Advantan krem ne işe yarar? Advantan krem nasıl kullanılır? Advantan krem faydaları
Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda kozalak nasıl kullanılır? Kozalaktan neler yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

iso 1 yıl önce

koşu yolunda bir ceviz ağcı var dünyaya destan tam tatlı dünyası harika ürünler görmeye değer yok yok başka bir şey demiyorum bir pazar mutlaka gidin görün ceviz ağcı.