İstanbul'da en iyi Vegan restoranlar hangileridir? İstanbul'un En İyi Vegan restoranları

Vegan beslenmeyi yaşam tarzı haline getiren birçok kişi dışarıda keyifle yemek yiyebileceği mekanları sıklıkla araştırıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleriyle ünlü vegan restoranları sizler için tek tek araştırdık. Peki İstanbul'da en iyi vegan restoranları hangileridir? İstanbul'un en iyi vegan restoranları nerede? İşte yanıtlar...

Son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen veganlık, bir akımdan çok yaşam felsefesi olarak karşımıza çıkıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymayı hedefleyen vegan beslenmeyi benimseyen kişi sayısı ise hem dünyada hem de ülkemizde oldukça fazla. Et ve süt ürünleri gibi hayvanlardan elde edilen besinleri reddeden veganlar için dışarıda yemek yemek bazen zorlayıcı olabiliyor. Eğer sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz güzel bir vegan restoran arıyorsanız bu haber tam da size göre! Gelin, İstanbul'da vegan dostu en iyi restoranlara birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sushi nerede yenir? İstanbul'da en iyi sushi restoranları

2022 İSTANBUL'DA EN İYİ VEGAN RESTORANLAR

  • HEALİN FOODS

Şişli Teşvikiye'de yer alan Healin Foods, İstanbul'da veganların en sevdiği duraklar arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Hindistan’dan gelip Türkiye’ye yerleşen Koshlendra Pratap’ın açtığı restoran "Doğal, taze ve temiz yemek" felsefesini dikkate alarak zengin bir menüyü gözler önüne seriyor.

Healin Foods

Healin Foods

Yalnızca veganlar için değil aynı zamanda vejetaryen ve glutensiz yemek seçenekleriyle de büyük beğeni toplayan Healin Foods, zengin proteinler ve sağlıklı yağlar ile hazırlanan zengin bir menüye sahip. 2017 yılında hizmete açılan restoranın Güneydoğu Asya yemekleri de yoğun ilgi görüyor.

Healin Foods yemekleri

Healin Foods yemekleri

ADRES: Hüsrev Gerede Cad. No: 110 Teşvikiye, İstanbul

  • VEGAN İSTANBUL 

Beyoğlu'nda yer alan Vegan İstanbul, isminden de anlaşılacağı üzere veganlara özel yemekleri müşterilerine sunuyor. Haftanın her günü saat 11.00 ve 21.00 arası hizmet veren restoranda çilekli pastadan lahmacuna, fellah köfteden kabak mücvere kadar pek çok çeşit yer alıyor. 

Vegan İstanbul

Vegan İstanbul

Aynı zamanda Vegan İstanbul'a geldiğinizde market bölümünden vegan ya da glutensiz ürünler satın alma şansına da sahipsiniz.

Vegan İstanbul yemekleri

Vegan İstanbul yemekleri

ADRES: Firuzağa, Türkgücü Cd. No:51, Beyoğlu, İstanbul

  • BİR NEVİ DELİ

Eğer yolunuz Etiler'e düştüyse ve güzel bir vegan restoran arıyorsanız Bir Nevi Deli tam da size göre! Belkıs Boyacıgiller ve Özge Şen tarafından kurulan restoran işlenmemiş veya mümkün olan en az şekilde işlenmiş ürünleri müşterilerine sunuyor. Aynı zamanda Bir Nevi Deli yalnızca vegan yemekler değil bitkisel bazlı, işlenmemiş ürünler, çiğ beslenme, glutensiz beslenme, paleo diyeti ve vejetaryen beslenmeye imkan tanıyor.

Bir Nevi Deli

Bir Nevi Deli

ADRES: Etiler Mah., Bahtiyar Cad. 10-1, Beşiktaş, İstanbul

  • GOVİNDA

Tüm dünyada vejetaryen ve vegan restoran olarak hafızalara kazınan Govinda'nın Türkiye'deki tek şubesi Mecidiyeköy'de müşterilerine hizmet vermektedir. "İstanbul Türkiye’deki ilk ve tek saf vejetaryen Hint mutfağı" olarak adlandırılan Govinda, renkli menüsü ve Hindistan'ın zengin aperatifleriyle göz dolduruyor. 

Govinda

Govinda

Hem vejetaryen hem de veganlar için birbirinden güzel tatları menüsünde barındıran Govinda, dürümleri ve burgerleriyle de oldukça popüler.

Govinda yemekleri

Govinda yemekleri

ADRES: Büyükdere Caddesi Naci Kasım Sokak No:6B Mecidiyeköy, İstanbul

  • POKEMATE RESTORAN

Sushi severlerin uğrak noktalarından biri haline gelen Pokemate Restoran, Nişantaşı'nda eşsiz bir deneyim yaşamak isteyenler için harika lezzetler sunuyor. Taksime yürüme mesafesinde olan Pokemate restoran hem vegan hem de glutensiz menüsüyle pişmiş ve çiğ yemekleri sofranıza getiriyor.

Pokemate restoran

Pokemate restoran

Restoranın yemekleri kadar ismi de oldukça ilgi çekici. Poké ismi, 3 büyük suşi rulosunun bir tabakta açık olarak servis edildiği dünyaca ünlü geleneksel Hawaii yemeğinden alıyor.

Pokemate restoran yemekleri

Pokemate restoran yemekleri

ADRES: Teşvikiye Mah., Poyracık Sk. No:10/A, Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Vegan bir tabak

Vegan bir tabak

AFİYET OLSUN!

Avını bırakan balina oyuna daldı

İLİŞKİLİ HABER

Avını bırakan balina oyuna daldı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0