Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır, kuralları nedir?

Yıllardır en sevilen kutu oyunlarından biri olan Kızma Birader, ev ortamlarının adeta neşe kaynağı. Özellikle soğuk havalarda aileniz ve çocuklarınızla evinizde keyifli vakitler geçirmek isterseniz Kızma Birader oynayabilirsiniz. Peki, Kızma Birader nedir? Kızma Birader nasıl oynanır? Kızma Birader oyunu kuralları nedir? İşte aradığınız tüm yanıtlar haberimizde...

Ailemiz ve dostlarımızla keyifli vakitler geçirmek için kimi zaman doğa harikası manzaralara kucak açabileceğimiz rotalara şans veriyor kimi zaman da hoş sohbetlere ortak olan leziz restoranlara gitmeyi tercih ediyoruz. Bazen de yalnızca evlerde toplanıp hem dinlenip hem de eğleneceğimiz aktivitelere zaman harcamak yeterli oluyor. Eğer siz de sevdiklerinizle saatin dahi nasıl geçtiğini anlayamayacağınız etkinlikler yapmak isterseniz harika bir önerimiz var! Yıllardır 7'den 70'e herkesin severek oynadığı Kızma Birader ile çocukluk yıllarınıza dönüş yapabilirsiniz. Gelin, en popüler kutu oyunlarından Kızma Birader hakkında bilinmesi gereken detayları birlikte öğrenelim. 

Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? MonopolyİLİŞKİLİ HABERMonopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

KIZMA BİRADER NEDİR?

Çocukluk yıllarının vazgeçilmez oyunları arasında yer alan Kızma Birader, aslında ilk olarak Hindistan'da Pachisi adıyla ortaya çıkmıştır. Gittikçe popüler bir hale gelen oyun Avrupa'da da yoğun ilgi görmüş ve 1986 yılında İngiltere'de patenti alınmıştır. Avrupa'da daha çok Ludo adıyla bilinen oyun, Almanya’da ise Mensch aergere Dicht nicht olarak isimlendirilmektedir. Türkiye'de bu oyuna Kızma Birader denilmesinin sebebi ise; oyunda kırılan piyonlar başlangıç noktasına döndüğü için piyonu kıran kişi ''Kızma Birader'' sözünü söyler. 

Kızma Birader

Kızma Birader

Jenga nedir? Jenga ne demek? Jenga nasıl oynanır? jenga kuralları nedir? İLİŞKİLİ HABERJenga nedir? Jenga ne demek? Jenga nasıl oynanır? jenga kuralları nedir?

KIZMA BİRADER OYUNU MALZEMELERİ NELERDİR?

Kızma Birader oyununu oynamak için 4 farklı renklerden oluşan bir oyun tahtasına, 4 farklı renkte dörder tane piyona ve zara ihtiyacınız var. 

Kızma Birader oyunu malzemeleri

Kızma Birader oyunu malzemeleri

KIZMA BİRADER OYUNU KAÇ KİŞİYLE OYNANIR?

Heyecan ve eğlencenin doruk noktasına ulaştığı Kızma Birader oyununu oynamak için en az 2 en fazla 4 kişi olabilirsiniz. 

Kızma Birader oyunu kişi sayısı

Kızma Birader oyunu kişi sayısı

KIZMA BİRADER OYUNU NASIL OYNANIR? 

Tek zar ile oynanan Kızma Birader oyununda her oyuncu sarı, mavi, yeşil ve beyaz renkli olmak üzere dört farklı piyonları seçerek işe başlar. Oyundaki asıl amaç zar atarak oyuncuların piyonlarına kırılmadan rakiplerinden önce başlangıç noktasından bitiş noktasına ulaşmaktır. 

Kızma Birader oyunu hakkında bilinmesi gerekenler

Kızma Birader oyunu hakkında bilinmesi gerekenler

İlk olarak oyuncunun başlangıç noktasından hareket edebilmesi için zarda 6 atması gerekmektedir. Eğer 6 gelmemişse oyuncu piyonunu hareket ettiremez. 6 atmayı başaran oyuncu kendi köşesinden bir piyon çıkartarak başlangıç noktasına yerleştirebilir ve tekrar zar atarak sayılara göre ilerlemeye başlayabilir. Her oyuncunun yalnızca bir kez zar atma hakkı bulunmaktadır. Stratejinin ön planda olduğu oyunda aslında önemli olan şanslı olmaktır. 

Kızma Birader oyunu özellikleri

Kızma Birader oyunu özellikleri

KIZMA BİRADER OYUNU KURALLARI NEDİR? 

  1. Kızma Birader oyunundaki ilk ve en önemli kural piyonları oyuna başlatmak için zar attığınızda 6 gelmesi zorunludur. 
  2. Eğer iki piyonunuzu oyunda hareket ettirmeye başladıysanız ve aynı kutuda denk geldiyse ikisi aynı yerde duramaz. 
  3. Dört piyonunu hedef noktasına en hızlı ulaştıran oyuncu kazanan olarak belirlenir. 
  4. Dört piyonunu da oyun alanına yerleştiren yarışmacı zarda çıkan sayıya göre istediği piyonunu hareket ettirebilir. 
  5. Atılan zardaki sayıya göre piyonların üzerinden atlama hakkına sahipsiniz.
  6. Kırılan piyonun tekrar oyun alanına girmesi için tekrar zarda 6 atmanız gerekiyor. 
  7. Oyuncunun piyonu rakip oyuncunun bulunduğu kareye denk gelirse rakip oyuncunun piyonunu yediği için bu durum kızma birader olarak açıklanır. 
  8. Eğer oyun alanında ceza karelerine denk gelirseniz piyonunuz en başa dönmek zorundadır. 

Kızma Birader oyunu kuralları

Kızma Birader oyunu kuralları

İYİ EĞLENCELER!

Ayetel Kürsi'nin okunuşu ve faziletleri nelerdir? Ayetel Kürsi Türkçe meali

İLİŞKİLİ HABER

Ayetel Kürsi'nin okunuşu ve faziletleri nelerdir? Ayetel Kürsi Türkçe meali
Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Salon dekorasyonunda şömine nasıl kullanılır? Şömine dekorasyonu nasıl yapılır?

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0