Görme engelli öğrenciler Braille alfabesiyle mukabele yapıyor!

Şanlıurfa'da Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenen görme engelli öğrenciler, Ramazan dolayısıyla Kur'an kursu eğitmeni tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i parmak uçlarıyla takip ediyor. Öğrenciler Ramazan boyunca 2 hatim indirecek.

Şanlıurfa'da Braille alfabesiyle Kur'an okumayı öğrenen görme engelli öğrenciler Ramazan boyunca 2 hatim indirmeyi hedefliyor. Öğrenciler gördüğü eğitimle Kur'an kursu eğitmeni tarafından mukabelede okunan Kur'an-ı Kerim'i parmak uçlarıyla takip ediyor.

Braille alfabesi

Braille alfabesi

ÖĞRENCİLER DE MUTLU OLUYOR

İl Engelli Koordinatörü ve Kur'an-ı Kerim eğitmeni Zeynep Akbaş, her Ramazan ayında mukabele geleneğini yaşattıklarını, geçen yıl salgından dolayı çevrim içi olarak yaptıkları hatim etkinliğini bu yıl yüz yüze yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu Ramazan'da iki hatim yapacaklarını söyleyen Akbaş, "Kursumuzda biz okuyoruz onlar dinliyor, onlar okuyor biz dinliyoruz. Yaptığımız hatimleri bizi dinleyen tüm öğrencilerimizin ölmüş yakınlarına hediye ediyoruz. Öğrencilerimiz de büyüklerine faydalı oldukları için kendilerini daha çok mutlu hissediyor" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfada görme engelliler Braille alfabesiyle kuran okuyor

Şanlıurfada görme engelliler Braille alfabesiyle kuran okuyor

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

Yaklaşık iki yıl önce aldığı eğitim sayesinde Kur'an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulduğunu söyleyen 18 yaşındaki görme engelli Esra Deniz, Kur'an-ı Kerim kursunu çok sevdiğini ve kendisini huzurlu hissettiğini ifade ederek, "Kursa geldiğimde içime bir ferahlık geliyor, kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Bu Ramazan ayında yine mukabele geleneğini yaşatarak hatim indireceğiz. Hatimleri de sevdiklerimize bağışlayacağız" dedi.

KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM

Bir öğretmenin tavsiyesiyle kursu öğrendiğini söyleyen Zemzem Sılık ise, kursa geldiği için büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Kur'an kursu ile huzuru bulduğunu ve kendisini daha iyi hissettiğini aktaran Sılık, "Kursa gelmeden önce arkadaşım yoktu ve psikolojim bozuktu. Burada çok güzel bir ortam var, biraz nefes aldım" şeklinde konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0