Gazze'ye destek verdiği için Hollywood'dan kovulan Susan Sarandon direnmeye devam ediyor!

Filistin'de yaşanan drama karşı sessiz kalmayan dünyaca ünlü yıldız Susan Sarandon, İsrail'i kınadığı için mesleğinden uzaklaştırıldı ve çeşitli tehditlere maruz kaldı. Önceki gün New York'ta Times Meydanı'nda düzenlenen gösteriye katılan Sarandon, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

Soykırımcı İsrail'in aylardır Gazze'de yaşattığı "insanlık dışı" savaş politikası, dünyanın dört bir yanından tepki toplamaya devam ediyor. Bebek, kadın ve yaşlı demeden binlerce masum sivili katleden katil İsrail, ibadethanelerden hastanelere kadar Gazze'deki pek çok noktayı gözünü kırpmadan hedef alıyor. Tarihe kara bir leke olarak geçen Gazze'deki drama karşı yalnızca vatandaşlardan değil sanat dünyasından da pek çok önemli isim sesini yükseltiyor. Dünyaca ünlü Akademi Ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon da bu isimlerden biri olarak dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Susan Sarandon

Susan Sarandon

Daha önce aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Mahershala Ali ve Riz Ahmed gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 55 sanatçı ve aktivist ile birlikte gönderdiği mektupla ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail ve Filistin arasında ateşkes çağrısı yapması talebinde bulunan ünlü yıldız, Filistin harekete geçmekten korkmuyor.

Filistin New York grevi

Filistin New York grevi

BİR KEZ DAHA SESİNİ YÜKSELTTİ

Filistin konusunda desteğini her an sürdürmeye devam eden ünlü oyuncu Suzan Sarandon, New York'ta Times Meydanı'nda "Dünya Kudüs Günü" kapsamında düzenlenen gösteriye katıldı. Göstericiler, Filistin bayrakları ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan pankartlar taşıdı.

Eline mikrofonu alarak binlerce kişiye haykıran Sarandon, bugüne kadar 9.761'ün üzerinde kadın ve 37.676 Filistinli sivilin katledildiğini tüm dünyanın yüzüne vurdu.

Susan Sarandon

Susan Sarandon

DAHA ÖNCE DE DEFALARCA KEZ GAZZE İÇİN HAYKIRDI

Yüzlerce kişi geçtiğimiz aylarda New York City'deki lise öğrencilerinin İsrail'in Gazze'deki vahşetini protesto etmek amacıyla grev yapma çağrısına kulak vererek Bryant Park yakınlarında toplandı. "İsrail ırkçı bir devlettir", "İşgale karşı direniş bir insan hakkıdır" sloganlarının atıldığı grevde uzun süredir İsrail'i eleştiren aktris Susan Sarandon, habersiz bir şekilde sahneye çıktı. Kalabalığa seslenen Sarandon, "Pek çok insan 7 Ekim'deki bu saldırının hangi bağlamda gerçekleştiğini anlamıyor. Filistin halkının başına gelenlerin tarihini anlamıyorlar. Açık bir kalbe sahip olmanın zamanı geldi. Güçlü olma zamanı, Filistin'in özgür olma zamanı." sözleriyle haykırdı.

FİLİSTİN'E DESTEK VERDİĞİ İÇİN PROJEDEN ÇIKARILDI

Filistin'e destek açıklaması yapan Sarandon'a cephe alan yetenek ajansı United Talent Agency (UTA), bu olayın ardından ünlü yıldızla yollarını ayırma kararı aldı. Time dergisinin haberine göre; UTA sözcüsünün iddiaları doğruladı ve ünlü yıldızın Filistin paylaşımlarının bu konuda büyük bir etken olduğu ifade edildi.

Susan Sarandon

Susan Sarandon

BİR AN OLSUN VAZGEÇMEDİ

Tüm kapılar yüzüne kapansa da dik duruşundan ödün vermeyen Sarandon, ayrıca Capitol Hill'de Gazze'de ateşkes çağrısı yapan aktivist ve göstericilerin eylemine katıldı. Katılımıyla medya ve halkın ilgisini gösteriye çeken dünyaca ünlü yıldız, "En azından bunu yapabilirim" ifadelerini kullandı.

10 yıldır çalıştığı ajanstan kovulduğunu ve tehditler aldığını dile getiren ünlü aktris, "Ben iyiyim ama günün sonunda bu, insanların ölmesi kadar önemli değil" diyerek bu duruştan vazgeçmeyeceğini bir kez daha dile getirdi.

Açıklamalarına aralıksız devam eden Sarandon, bir kez daha Filistin için sesini yükseltti. Washington'daki ABD senatosunda Filistin yanlısı aktivistler ile Gazze için düzenlenen protestoya katılan ünlü yıldız, "Özgür Filistin" için haykırdı ve ateşkes talep etti.

BARRERA DA ÇIĞLIK 7 FİLMİNİN KADROSUNDAN ÇIKARILDI

Time'ın haberinde ayrıca, Meksikalı oyuncu Melissa Barrera'nın da Filistin'e destek verdiği için aynı muameleye maruz kaldığı ifade edildi. Ünlü oyuncu sosyal hesabından yaptığı paylaşımlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermiş ve Batı medyasını "tek taraflı" olmakla suçlamıştı. Barrera'nın paylaşımlarından rahatsız olan "Çığlık 7" film ekibinin ünlü yıldızı bundan dolayı kadrosundan çıkardığı öne sürüldü.

Melissa Barrera

Melissa Barrera

"İNSAN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Barrera ise projeden çıkarılasının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Her şeyden önce Antisemitizm ve İslamofobiyi kınıyorum. Herhangi bir insan grubuna karşı her türlü nefret ve önyargıyı kınıyorum. Gururlu bir Meksikalı olarak, bana sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bunu önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve ihtiyacı olanlara sesimi duyurmak için kullanmaya çalışıyorum. Din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüden bağımsız olarak bu dünyadaki her insan eşit insan haklarını, saygınlığı ve elbette özgürlüğü hak eder. Daha fazla ölüm olmaması, daha fazla şiddet olmaması ve barış içinde bir arada yaşamamız için gece gündüz dua ediyorum. En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış ve güvenlik için, insan hakları ve özgürlük için savunuculuk yapmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için bir seçenek değil."

JENNA ORTEGA DA FİLMDEN AYRILDI

Melissa Barrera'nın filmin kadrosundan çıkarılmasının ardından 21 yaşındaki ünlü yıldız Jenna Ortega'dan da radikal bir karar geldi. 'Wednesday' dizisinin ikinci sezonu için Nisan ayında İrlanda'ya gideceğini söyleyen Ortega, diziden ayrıldığını açıkladı.

"BU BAZILARINI SEVİNDİRECEK!"

Yapıma karşı tepkiler büyürken filmin yönetmenliğini Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett'ten devralan Christopher Landon da yapımdan ayrıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Landon, şu ifadeleri kullandı:

"Sanırım 'Çığlık'tan resmen ayrıldığımı duyurmak için iyi bir zaman. Bu bazılarını hayal kırıklığına uğratacak, bazılarınıysa sevindirecek. Kabusa dönüşen rüya gibi bir işti. Ve bu işe dahil olan herkes için kalbim gerçekten kırıldı. Herkes için. Ama yoluma devam etme zamanı geldi. Wes'in mirasının gelişeceğini ve bölünmüş dünyanın gürültüsünü aşacağını ummaktan başka sohbete eklenecek daha çok şey var. Onun ve Kevin'in yarattığı şey inanılmaz bir şey ve onların ışıltısının tadını çıkarırken en kısa anı bile yaşamaktan onur duydum."

Ünlü şarkıcı Ceylan'dan Kate Middleton aşkı! Sarılırken neredeyse deviriyordu

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Ceylan'dan Kate Middleton aşkı! Sarılırken neredeyse deviriyordu

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 8

ercan 3 hafta önce

Bir avuç yahudiyi tüm dünya tepesine çıkarmış ben ne dersem odur aksini savunamazsın diye tüm insanların tepesinde tepiniyorlar başka izahı yok

E. Bayram 3 hafta önce

Filistine destek veren Bizde kaç sanatçı var merak ettim.

Hyr 3 hafta önce

holywooda da ambargo.

Habercik 3 hafta önce

Yani ABD'liler çok iyi insanlar diyorsunuz :)

DATÇALI 3 hafta önce

Susan Sarandon bir sanatçı ama İNSAN bizdekiler ise sanatçı geçinen yalakalar FİLİSTİN İÇİN İSRAİL SOYKIRIMI İÇİN ne söylemişler korkularından hiç bir şey ayrıca FİLİSTİNLİLERİ suçlamışlar. Acaba bu sanatçıdan ders çıkarırlarmı.

Yorumların Tümünü Okuyun