4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı'nda bez bebekler görücüye çıktı!

Dünyanın dört bir yanından bez bebeklerin görücüye çıktığı Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı, bu yıl dördüncüsüyle Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde meraklılarına kapılarını aralıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Anadolu El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği iş birliğinde gerçekleşen çatıştayda birbirinden farklı bez bebekler sergilendi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği ortak çalışmasıyla Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde sanat severlerle buluştu.

Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı

Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı

Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanında yapılan bez bebeklerin sergilendiği çatıştaya; Litvanya, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Ardahan, Sivas, Antalya, Balıkesir ve Gaziantep’ten Ezogelin Halk Eğitim Merkezi, Nural Enver Taner Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü, Oğuzeli Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarından (GASMEK) 20 bez bebek sanatçısı katılım sağladı.

12 ve 15 Mayıs tarihleri arasında meraklılarına kapılarını aralayan etkinlik boyunca müze bahçesindeki atölye çalışmalarında bölgelere has yöresel kumaşlar ve malzemeler kullanılarak elde edilen bez bebeklerin yapımı, bebek sanatçıları tarafından tüm detaylarıyla katılımcılara aktarılacak. Öte yandan 14 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00'da kitre, dolgu, polimer, keçe, taş, damal ve hamurdan hazırlanan bez bebekler için bir sergi düzenlenecek.

Oyun ve Oyuncak Müzesinde 4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı düzenlendi

Oyun ve Oyuncak Müzesinde 4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı düzenlendi

"TOPLAMDA 6 ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANDI"

GBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde gerçekleşen çatıştay hakkında konuşan Oyun ve Oyuncak Müzesi birim sorumlusu Aslıhan Yıkıcı şu ifadeleri kullandı:

"4 yıldır düzenlenen çalıştayımıza toplamda 6 ülkeden katılım sağlandı. Bu yıl da 4 farklı ülkeden katılımcılarımız bulunuyor. Bunlar Özbekistan, Kazakistan, Litvanya ve Türkmenistan. Bunun dışında Antalya, Sivas, Ardahan ve Balıkesir’den gelen misafirlerimiz var. Gaziantep’ten ise Ezogelin Halk Eğitim Merkezi, Oğuzeli Belediyesi burada bulunuyor. Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASMEK birimi şu anda burada bulunuyor."

Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı

Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı

Çalıştaya şu ana kadar yoğun bir talep olduğunu ifade eden Aslıhan Yıkıcı, sözlerinin şöyle tamamladı:

"Çalıştayın ilk ve ikinci günü workshoplarımız yapılıyor. Bunun yanı sıra herkesin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantlarımızda bulunuyor. Cumartesi günü bir sergimiz olacak. Pazar günü de 4 yıldır çalıştaya gelen bebekler sergilenecek."

El sanatları

El sanatları

Çatıştay'a Türkmenistan'dan katılan sanatçı Bahar Durdyyeva, bez bebeklere karşı yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayarak "Bu, çalıştaya ben ikinci kez katılıyorum. Pandemi öncesi de bu atölye çalışmalarında yer almıştım. Tekrar burada olmak benim için mutluluk verici" dedi. 

Bahar Durdyyeva

Bahar Durdyyeva

Kurtuluş Hattı filminin galası Beyoğlu'nda yapıldı! Kurtuluş Hattı filmi konusu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Kurtuluş Hattı filminin galası Beyoğlu'nda yapıldı! Kurtuluş Hattı filmi konusu nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0