Kurtuluş Hattı filminin galası Beyoğlu'nda yapıldı! Kurtuluş Hattı filmi konusu nedir?

Milli Mücadele dönemine ışık tutan Kurtuluş Hattı filmi 13 Mayıs'ta sinema severlerle buluştu. Önceki gün Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Atlas Sinemasında galası gerçekleştirilen film hakkında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Türk kadının hikayesini bu filmde bulacağız. " dedi.

Milli Mücadele'nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesinin beyaz perdeye aktarıldığı "Kurtuluş Hattı" filminin galası geçtiğimiz gün Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde Atlas Sineması'nda gerçekleştirildi. Başrollerinde Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali'nin yer aldığı yapımın galasına başta Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve pek çok vatandaş katılım sağladı.

"TÜRK KADININ HİKAYESİNİ BU FİLMDE BULACAĞIZ"

Galada konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Beyoğlu, Milli Mücadelemizin başladığı nokta. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Beyoğlu'nda Milli Mücadeleyi başlatıp Samsun'a Bandırma Vapuruyla çıktı ve burada verilen Milli Mücadelenin hikayesini, bu Kurtuluş Savaşını, Kurtuluş Hattı filminde görme imkanımız olacak. Kurtuluş Hattı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile telgrafçı Hamdi Bey arasındaki o kurulan hattın nasıl bir milletin kaderinde kurtuluşa giden yolu hazırladığına, onun taşlarını döşediğine dair önemli mesaj var. Bizim kendi hikayemizdir. Türk kadının hikayesini bu filmde bulacağız. Asım'ın hikayesini bulacağız."

Mayıs ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Mayıs ayı filmleriİLİŞKİLİ HABERMayıs ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Mayıs ayı filmleri

Filmin başrol oyuncusu Yusuf Aytekin ise "Benim oynadığım karakter Hamdi karakteri. Hamdi'yi çok sevdim. Çünkü Milli Mücadele döneminde tarihin seyrini böyle değiştiren gizli kahramanlardan. Belki birçoğumuzun bilmediği kahramanı sinemada canlandırmak benim için çok keyifli" şeklinde konuştu. Filmin bir diğer başrol oyuncusu Gülsim Ali ise rol arkadaşına katıldığını belirterek "Çok heyecanlıyız. Biz daha önce filmi izledik ve gerçekten duygulandığımız sahneler oldu. İnsanların da bu konuda bizimle aynı duyguları paylaşacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Kurtuluş Hattı galası

Kurtuluş Hattı galası

KURTULUŞ HATTI FİLMİNİN KONUSU NEDİR, OYUNCULARI KİMLERDİR?

Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali'nin başrollerini paylaştığı Kurtuluş Hattı filminin kadrosunda Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut ve Aybike Turan gibi yıldız oyuncular yer alıyor. Atatürk'ün Nutuk'ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey'in hayatından esinlenen yapım, Milli Mücadele döneminde Anadolu ile İstanbul arasındaki bağlantıyı koparmaya çalışan işgal kuvvetlerine karşı korunan bir grup vatanseverin etkileyici hikayesini gözler önüne seriyor. 13 Mayıs 2022 tarihinde sinema severlerin beğenisine sunulan Kurtuluş Hattı, büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Kurtuluş Hattı filminden kareler

Kurtuluş Hattı filminden kareler

4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı'nda bez bebekler görücüye çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çatıştayı'nda bez bebekler görücüye çıktı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0