Aşiret liderinden radikal karar! Düğünler için limit koydu

Şırnak'ta, hem Uzungeçit beldesinin Belediye Başkanı hem de Goyan Aşireti lideri olan Cemil Yıldız, düğün masraflarına limit koydu. Uygulamaya ilk olarak kendi kızından başlayan Yıldız, "Damat tarafını borç altında bırakamam" dedi.

Şırnak'ta, Uzungeçit beldesinde hem belediye başkanlığı yapan hem de aşiret lideri olan Cemil Yıldız evlenmek isteyip de geçim sıkıntısı yaşayanlar için radikal bir karar aldı. Evlendikten sonra borç yükü altına giren gençlerin durumunu göz önünde bulundurarak düğün masraflarına limit getirdi.

Aşiret lideri düğünler için yeni karar aldı

Aşiret lideri düğünler için yeni karar aldı

TOPLAM MASRAF 100 BİN TL'Yİ GEÇMEYECEK

Yıldız'ın uygulamasına göre damadın ailesinden istenen 200 gram altın miktarı 70 gramı geçmeyecek. Davetlilere verilen ve 500 kilo etin kullanıldığı yemek servisi de kaldırıldı. Yemeğin sadece il dışından gelen misafirlere 30 kilo eti geçmeyecek şekilde verilmesine karar verildi. Bunun yanı sıra düğünde yapılacak masrafın 100 TL'yi geçmeyecek.

Düğün masrafları 100 tlyi geçmeyecek

Düğün masrafları 100 tlyi geçmeyecek

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 17 Mayıs 2022İLİŞKİLİ HABERAltın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 17 Mayıs 2022

İLK KEZ KENDİ KIZINDA UYGULADI

Aşiret lideri Cemil Yıldız aldığı bu kararı ilk olarak kendi kızının düğününde uygulamaya geçirdi. Yıldız, kızı Halime'yi (20) oğulları Erkan Aydemir (24) için isteyen ailenin 1 kiloya varan altın teklifini reddetti. Yıldız, damadını borç yükünde bırakmamak için 70 gram altında karar kılarken, geline alınan 60 bin TL'lik altın miktarının yanı sıra düğün yalnızca 30 bin TL'ye mal oldu. Öte yandan gelin ve damada davetliler tarafından toplam 204 bin TL takıldı. 2 gün 2 gece süren düğüne siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle civar ilçelerin belediye başkanları ve diğer bölge aşiret liderleri de katılım sağladı.

Cemil Yıldız aldığı kararı ilk kez kendi kızında uyguladı

Cemil Yıldız aldığı kararı ilk kez kendi kızında uyguladı

"200 GRAM ALTIN ALMAK ZORUNDAYMIŞIZ GİBİ HİSSEDİYORDUK"

Yıldız, "Şu zamana kadar yaptığımız normal düğünlerde altınlarla beraber damat tarafının masrafı 400 bin TL'yi buluyordu. 200 gram altın almak zorundaymışız gibi hissediyorduk. Öncelikle kendi kızımla bu uygulamaya başlamak istedim. Altın miktarını 70 grama indirdik. Yemek masrafının da fuzuli olduğunu düşündük. Daha önce beldede damat tarafı yemeklerde kullanmak için 500 kilo et alıyordu. Bunu da kaldırdık. Bu vesileyle şu an düğün masrafları 100 bini bulmayacak. Kızıma mutluluklar diliyorum. Tüm gençlerimizin mutlu olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Düğün masrafları 30 bin TLye geldi

Düğün masrafları 30 bin TLye geldi

"BORÇLAR ALTINDA MUTLULUĞUM, MUTSUZLUĞA DÖNÜŞECEKTİ"

Damat Erkan Aydemir, düğüne katılanlara teşekkür ederek, "Belediye başkanının kızıyla evlenmenin çok zor olacağını düşünüyordum. Kilolarca altın almam lazımdı. Evlenince borçlar altında mutluluğum, mutsuzluğa dönecekti. Aşiretimizin aldığı bu karar, beni çok mutlu etti" dedi.

Gelin ve damada 204 bin tl takıldı

Gelin ve damada 204 bin tl takıldı

"BABAMIN BU KARARI ALMASI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Halime Yıldız da altın miktarının kendisi için önemli olmadığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Benim için önemli olan mutluluğum. Bu kararın alınmasına çok mutlu oldum. Damat için de çok düşünüyordum. Babamın bu kararı alması beni mutlu etti."

Öte yandan, davetliler arasında olan Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek ve Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan da alınan kararların Uzungeçit ile sınırlı kalmayacağının altını çizerek düğün masraflarını en aza indirmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.

Sosyal medyada büyük kavga var! Zafer Algöz genç isim Feyyaz Yiğit'le dalga geçti

İLİŞKİLİ HABER

Sosyal medyada büyük kavga var! Zafer Algöz genç isim Feyyaz Yiğit'le dalga geçti

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0