Muggle nedir? Harry Potter'da geçen Muggle ne demek?

Dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başaran Harry Potter filmlerinde geçen kelimeler milyonlarca tutkunu tarafından araştırılıyor. Muggle, Harry Potter serisinde geçmektedir. Peki Muggle nedir? Harry Potter'da geçen Muggle ne demek?

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Dünyanın en çok takip edilen ve sevilen kitap ve film serilerinden birisi olan Harry Potter, yıllardır hala en çok izlenen yapımlar arasında yer alma özelliği taşıyor. Hemen hemen çocuklardan, yetişkinlere birçok kişinin hayran olduğu Harry Potter çok güçlü bir fan kitlesine sahiptir. Harry Potter’ın bütün kesitleri ve geçen kelimeler hayranlarının aklına tek tek yer edinmiştir. Harry Potter'da geçen Muggle kelimesi de hafızalara kazınanlar arasında. Lily Potter ve Hermione Granger, muggle özelliğine sahip kişilerdir. Büyü dünyasının insanları muggle'larla iç içe yaşamalarına rağmen çeşitli yollarla kendilerini soyutlamışlardır.

MUGGLE NE DEMEK?

Muggle, Harry Potter serisinde büyücülük yetenekleri olmayan kişilere verilen addır.

Büyücülük yeteneği olmayan ana ve babadan da büyücüler doğabilir (muggle'dan doğmalar).

Hermione Granger

Hermione Granger

Bunlara en iyi örnekler Lily Potter ve Hermione Granger'dir. Bunun yanı sıra ya anne-babasından biri muggle olan ((half-blood) melez) büyücüler de vardır. Bunlara en iyi örnek Severus Snape ve Lord Voldemort'tur.

Büyü dünyasının insanları muggle'larla iç içe yaşamalarına rağmen çeşitli yollarla kendilerini soyutlamışlardır. Muggle uzaklaştırıcı büyüler ve zihin temizleyici büyüler en başta gelen yöntemleridir.

Harry Potter

Harry Potter

Muggle doğumlu büyücülere bazı safkan büyücüler "mudblood (bulanık)" diyerek onları aşağılamaktadırlar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0