Tarihi başarı: 5 şampiyonluk birden geldi!

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen IBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye, tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye'nin 5 şampiyonluk birden aldığı Dünya Kadınlar Bok Şampiyonası'nda, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir altın madalyanın sahibi oldu. İşte tüm detaylar...

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye 5 şampiyonluk birden alarak tarihi bir ilke imza attı. Mücadele 48 kiloda Ayşe Çağırır altın madalya kazanırken Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 11. ve son gününde olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kiloda final maçına çıktı. İlk turda Moğol Mungunsaran Balsan'ı, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam'ı, çeyrek finalde Aira Cordero Villegas'ı, yarı finalde de İspanyol Fernandez'i eleyen olimpiyat ikincisi milli boksör, finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaştı.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

Müsabakaya iyi başlayan ve maçın kontrolünü elinde bulunduran Buse Naz, ilk raundu 5-0 aldı. Kontrollü performansını sürdüren milli boksör ikinci raundu da 4-1 üstün tamamladı. Son raundu da 4-1 alan ay-yıldızlı sporcu, maçı 5-0 kazanarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Çakıroğlu, şampiyonluğunun ardından duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan milli boksör, tribünleri dolaşmasının ardından sevincini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile paylaştı. Buse Naz Çakıroğlu, 48 kiloda altın madalya alan Ayşe Çağırır'ın ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 2. şampiyonluğunu getirdi.

Ayşe Çağırır

Ayşe Çağırır

"3 HAFTA ÖNCE KOVID OLDUM AMA..."

Kendilerini destekledikleri için herkese teşekkür eden Milli boksör Buse Naz, basın mensuplarından gelen soruları şöyle yanıtladı:

"Çok mutluyum. Herkes bizi desteklemek için günlerdir buraya geliyor. Ev sahibi olduğumuz için daha stresliydik ama onu da desteklerle atlattık. Çok fazla dışarıya yansıtmasam da 3 hafta önce ne yazık ki Kovid-19 geçirdim. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak beni çok zorladı ama burada da takım arkadaşlarım ve antrenörlerimiz çok destek oldu. Burada bunun üzerine bu şampiyonluğu alınca daha mutluyum çünkü gerçekten çok zor bir dönemdi." 

"şampiyonluğu alınca daha mutlu oldum"

PARİS OLİMPİYATLARI MESAJI

Maç öncesi ringde açılan "Ringlerin Prensesi" pankartına dair de açıklamalarda bulunan Çakıroğlu çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Önümüzde çok önemli turnuvalar var. Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası gibi. Tabii bunların hepsi Paris Olimpiyatları için. Burada şampiyon olmamız Paris için de umut ışığı oldu. İnşallah orada da madalya almak istiyoruz. Seyircilerimizi ve atmosferi gördükçe hem çok heyecanlanıyorum hem de daha çok motive oluyorum. Ben puan aldıkça onlar bağırıyor. Ben de daha çok puan almaya çalışıyorum" dedi.

Ringlerin prensesi

Ringlerin prensesi

BİR ALTIN DA HATİCE AKBAŞ'TAN

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele ederek altın madalya da milli boksör Hatice Akbaş'tan geldi.

Bir altın madalya da Hatice Akbaştan geldi

Bir altın madalya da Hatice Akbaştan geldi

SÜRMENELİ DE DÜNYA ŞAMPİYONU

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda mücadele eden milli boksör Busenaz Sürmeneli de, altın madalya kazanan sporcularımızdan oldu.

Türkiye tarihi bir şampiyonluğa imza attı

Türkiye tarihi bir şampiyonluğa imza attı

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonun 11. ve son gününde dünya şampiyonu olan Busenaz, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Busenaz Sürmeneli de şampiyon oldu

Busenaz Sürmeneli de şampiyon oldu

Yeni sıklette madalya kazanmanın önemine değinen Sürmeneli, şunları dile getirdi:

"Karşılaşmadığım rakiplerle karşılaşıyorum. Çok büyük tecrübe benim için. Allah çalışana eninde sonunda veriyor. Çok çalıştım, sabrettim ve çok aç uyudum. Allah, İstiklal Marşı'nı okutturunca her şeyi unutturuyor. Güzel oldu. Ülkemizde İstiklal Marşı'nı okutmak nasip oldu. Benim hırçınlığım sürdüğü sürece o şampiyonluklar her zaman gelecek. İnanan, çok çalışan, isteyen bir Buse'yi ringde kimsenin yenebileceğini düşünmüyorum. Daha çok başarıların geleceğini düşünüyorum. 2024'teki olimpiyat en önemli hedefimiz tabii. İkinci olimpiyat madalyamızı alıp ülkemize getirmek istiyoruz."

"Çok büyük tecrübe benim için"

Öte yandan seyircilere boksun güzel yanlarını göstermeye çalıştığını da söyleyen milli boksör, "Seyircilere boksun ne kadar güzel bir spor olduğunu göstermek istiyorum. Zevk aldırmak istiyorum. Çıkışlar, güzel vuruşlar, kombineler ve agresiflikler yapıyorum. Çünkü onlara boksun ne kadar güzel bir spor olduğunu Busenaz'ın neler yapabileceğini göstermek istiyorum. Bizi sadece burası izlemiyor, dünyada boksu seven herkes izliyor. Onlara da burada birazcık deli ve agresif bir Türk kızı olduğunu göstermek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Busenaz

TARİHİ BAŞARI: 5. MADALYA GELDİ!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda mücadele eden milli boksör Şennur Demir'den de altın madalya geldi.

"Seyircilere boksun ne kadar güzel bir spor olduğunu göstermek istiyorum."

BİR YORUM YAPIN 0