Türk dizilerinden dünya çapında başarı geldi!

TRT'nin ev sahipliği yaptığı iki günlük Avrupa Yayın Birliği (EBU) Medya Zirvesi etkinlikleri başladı. 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncının katıldığı zirvede TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türk dizilerinin yurt dışında çok fazla talep gördüğünü belirtti. İşte tüm detaylar...

Uzun bir aranın ardından Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union-EBU) Zirvesi, TRT'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi. Zirveye 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncı katıldı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, zirvenin açılış konuşmasını yaptı. Sobacı, Türk dizilerinin başarısına dikkat çekti.

"DİZİ İHRACATINDA İKİNCİ SIRADAYIZ"

TRT dizilerinin dünya çapında büyük ilgi gördüğünü aktaran Sobacı, Türk dizilerinin küresele başarısı hakkında şu sözleri kullandı:

"Türkiye, Amerika'dan sonra dizi ihracatında ikinci sırada yer alıyor. Bu başarıda kurumumuzun dünya çapında dizi satışları alanındaki çalışmalara öncülük etmesinin yadsınamaz bir payı var.  Dizilerimiz, ortak yapım filmlerimiz ve çizgi filmlerimiz çok fazla talep görüyor."

 Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union-EBU) Zirvesi

Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union-EBU) Zirvesi

TRTİLİŞKİLİ HABERTRT'den büyük hamle! Netflix tarihten siliniyor mu?

DİJİTAL PLATFORM MÜJDESİ

Geçtiğimiz hafta dijital platform müjdesini veren Sobacı, zirvede yaptığı konuşmada bu konunun da üzerinde durdu. Sobacı, "Hazırlanacak yeni içeriklerin aynı zamanda EBU üyeleri ile gerçekleştirebilecek ortak yapımların yanı sıra EBU pre-buy network'ünün (ön alım sisteme) sunduğu imkanlar  ve iş birliği fırsatlarından daha fazla yararlanabilmemize imkan tanıyacak" ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

TRT FESTİVALLERDEN 275 ÖDÜLLE GERİ DÖNDÜ

Sobacı, TRT'nin salgın döneminde Avrupa Yayın Birliği'nin "Content Appeal" isimli program havuzu uygulamasına belgesel, drama gibi farklı türlerde program içerikleri ile katkı sunduğunu söyledi. Kurumun sinema alanındaki etkin çalışmalarından da bahseden Sobacı, "Son üç yılda TRT ortak yapımı sinema filmleri, başta Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Venedik, San Sebastian, Varşova ve Locarno Film Festivalleri olmak üzere 300’ün üzerinde ulusal ve uluslararası festivalde yaklaşık 275 ödül aldı. TRT ayrıca, Uluslararası Film Festivallerinde verilen TRT Özel Ödülleri, kurumsal iş ortaklıkları ve etkinlikler ile de bu alandaki ortaklık ve iş birliklerine katkıda bulunuyor" dedi. 

Barış Arduç'ın kardeşleriyle benzerlikleri şaşırttı! Sosyal medyada gündem oldu

İLİŞKİLİ HABER

Barış Arduç'ın kardeşleriyle benzerlikleri şaşırttı! Sosyal medyada gündem oldu

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0