Emine Erdoğan 150 anaokulunun açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Avcılar'da katıldığı 150 Anaokulu Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, sosyal medya hesabından "Gelecek, eğitimle başlar" notuyla törene dair birkaç kare paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avcılar'da düzenlenen 150 Anaokulu Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Avcılar Ispartakule Anaokulu'nda gerçekleşen programda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrenciler ve öğretmenler yer aldı. Erdoğan, çocuklarla da bir araya gelerek etkinliklerinde onlara yardım etti.

Avcılarda 150 anaokulu açılış töreni düzenlendi

Avcılarda 150 anaokulu açılış töreni düzenlendi

"İLK 6 YIL YAŞAMIMIZIN BELİRLEYİCİSİ KONUMUNDA "

Uzmanların insanın zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin yaklaşık yüzde 70'inin 0-6 yaş aralıklarında tamamladığını söyledikleri bilgisiyle konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, "Hayatımızın ilk 6 yılı yaşamımızın geri kalanının belirleyicisi konumunda. Her anne babanın en büyük hayali evlatlarının okuması, okullarını bir bir tamamlamasıdır. Anaokuluna gitmiş çocukların ileriki yıllarda okula devam etmede olumlu tutum sergilediğini hepimiz biliyoruz. Hatta sadece akademik hayatlarında değil, iş hayatlarında da daha istikrarlı yetişkinler oluyorlar. Anaokulları eğitim ve fırsat eşitliğinin en hızlı gerçekleştiği yer. Erken eğitimin olumlu etkileri dezavantajlı ailelerin çocuklarının çok daha yüksek faydalar sağlıyor. En başta sonraki kuşakların dezavantajlı kategorisine girme ihtimali zayıflıyor. Eğitim kişinin hayat yolunda emin adımlarla yürümesini sağlarken eş zamanlı olarak toplumumuza aydınlık ve güzel bir gelecek hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan öncülüğünde 150 anaokulu hizmete girdi

Emine Erdoğan öncülüğünde 150 anaokulu hizmete girdi

Geri dönüşüm kilimleri ile Bilecikli kadınlar takdir topladı!İLİŞKİLİ HABERGeri dönüşüm kilimleri ile Bilecikli kadınlar takdir topladı!

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALAN SAYISI BUGÜN 1 MİLYON 800 BİN"

Erdoğan, "Erken çocukluk eğitimi hükümetimizin de her zaman öncelikli eğitim politikası olmuştur. 2002 yılında 320 bin çocuğumuz okul öncesi eğitim alırken bugün bu sayının 1 milyon 800 bine ulaştığını bilmek gerçekten büyük bir mutluluk. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde temel eğitimde 10 bin okul projesi başlatıldı. Bu emek toplumumuzu ileri taşıyacak büyük bir vizyonunun ürünüdür. 11'nci Kalkınma Planı ve 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı programında erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alındı. Milli Eğitim Bakanlığımız da her çocuğun en az 1 yıl okul öncesi eğitim almasını hedefledi. Bu çerçevede 2022 yılı sonuna kadar yüzde 78 olan 5 yaş okullaşma oranının yüzde 100'e çıkarılacağı bilgisini almaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

"2 MİLYON 100 BİN EVLADIMIZ ANAOKULUNDAN İSTİFADE EDECEK"

Erdoğan, "Yaklaşık 30 bin yavrumuz bu eğitim yuvalarında akademik hayatlarına ilk adımlarını atacaklar. Elbette hedeflerimiz bundan çok daha büyük. Mevcut 2 bin 782 anaokuluna ek 3 bin, mevcut 30 bin anasınıfına ek 40 bin anasınıfı daha açacağız inşallah. Bu hedefler tamamlandığında yaklaşık 2 milyon 100 bin evladımız anaokulu imkanından istifade edecek. Köylerimizde ve düşük nüfuslu yerleşim yerlerimizdeki evlatlarımızın da anaokuluna kavuşması için düzenlemeler yapıldı. Sınıf açılması için gerekli olan 10 öğrenci sayısı 5'e indirildi. 5'ten az öğrenci olan yerlerde ise öğretmenlerimiz çocuklarımızın ayağına gidiyor. İmkanları kısıtlı ailelerimiz başta olmak üzere çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarıyla pilot bölgelerde beslenme ihtiyaçları bakanlığımızca karşılanıyor. En kıymetli varlığımız çocuklarımızın ellerinin kalem tutması için tüm imkanlarımızla onların ve ailelerinin yanındayız" şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan çocuklarla bir araya geldi

Emine Erdoğan çocuklarla bir araya geldi

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0