Bahçelievler'de lavabo açıcı bomba gibi patladı soluğu hastanede aldı!

İstanbul Bahçelievler’de yaşayan 61 yaşındaki Süha Enç, tıkanan mutfak lavabosunu açmak için sıvı bir lavabo açıcı kullanmak istedi. Döktüğü an bomba gibi patlayan açıcı, Enç'in vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklara sebep oldu.

Bahçelievler'de yaşayan kuyumcu 61 yaşındaki Süha Enç, 20 Mayıs'ta evinde misafirlerini ağırlamak için yoğun bir hazırlık yapmış ve mutfak lavabosu tıkanmıştı. İddiaya göre, önce lavaboyu açmak için katı bir ürün kullanan Enç, istediği sonucu elde edemeyince nalbura gidip sıvı bir ürün satın aldı.

Lavabo açıcı

Lavabo açıcı

Lavaboya sıvı açıcıyı döken Enç, bir anda bomba patlaması gibi bir ses duydu ve hemen sağ kolunu yüzüne kapattı. Eli, kolu, baldırı ve vücudunun bazı noktalarında yanık oluşan Enç, hemen evinin banyosuna giderek yanık yerlere su döktü. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra Bahçelievler'de bir hastaneye giden mağdur adam Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Süha Enç

Süha Enç

"ÖLÜMCÜL KOMPLİKASYONLARA SEBEP OLABİLİR"

Tedavisine burada devam edilirken Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, evlerde temizlik ürünü olarak kullanılan malzemeler nedeniyle birçok kişinin ağır vücut problemleriyle karşı karşıya kaldığını vurguladı ve şöyle konuştu:

"Lavabo açıcı kaynaklı durumları biz aralıklarla görüyoruz, son yıllarda normal lavabo açıcıların dışında daha ağır, profesyonel lavabo açıcılar da halka açılmaya başladı. Buna bağlı olduğunu düşünüyoruz böyle ağır cilt lezyonlarıyla geliyor hastalarımız. Önce katı olan lavabo açıcıyı kullanıyor, açılmayınca daha profesyonel sıvı ve bunların çoğu da asit içermektedirler. Hastamız da açılmayınca onu deniyor o arada bir patlama, kimyasal bir reaksiyon gerçekleşiyor. Bunları kullanırken çok dikkat etmek gerekiyor. Hasarlar alınıyor, gözlerde körlüğe kadar gidebilecek ciltte ağır lezyonlara yol açabilecek durumlarla karşılaşabiliyoruz. Cilde bir temas olduğu zaman mutlaka sulandırılarak işlem yapılması, iyi bir şekilde yıkanması akabinde de cilt hasarının değerlendirilmesi ve tedavisi için bir yanık merkezi veya hastanelerde bunların tedavi edilmesi gerekiyor. Çoğu hasta evde hasar almış bir şekilde geliyor bize, o yüzden o bulaşan sıvının hemen ortamdan uzaklaştırılması çok önemli. Kullanma talimatlarına uyulması, bilinir markaların alınması da burada çok önemli. Bize gelen hastalarımızda ağır bir solunum hasarıyla karşılaşabiliyoruz. Mutlaka üzerindeki kullanım talimatlarına uyarak, bilerek yapmak lazım. Kimyasalları fazla karıştırmamak lazım. Son 2-3 yıldır sık karşılaşmaya başladık. Ev kazalarıdır bunlar, çok masum gözüküyor ama gözünü kaybetmeler, ömür boyu yüzde iz hasarları oluşabiliyor. Ölümcül komplikasyonlara kadar giden durumlarla karşılaşabiliyoruz. Hastamız burada doğru bir şey yapmış bu olay olunca hemen sıvılarını uzaklaştırmış, elbiselerini üzerinden uzaklaştırmış. Kimyasaldan olabildiğince uzaklaşmaya çalışmış. Derinleşmeyen yerler var, bazı kısımlar derin, oralarında iz kalmadan düzeltilmesi için uğraşıyoruz."

Lavabo açıcı bomba gibi patlayıp yanıklara sebep oldu

Lavabo açıcı bomba gibi patlayıp yanıklara sebep oldu

AKM’nin üst katında restoran açılıyor!

İLİŞKİLİ HABER

AKM’nin üst katında restoran açılıyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0