İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ünlü isimlerden taziye mesajları

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Başkan Erdoğan ve pek çok siyasi ve ünlü isimler başsağlığı mesajı yayınladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Nakşibendi Tarikatı'nın Halidiye Kolu'na bağlı İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu. Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu yaptığı açıklamada "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular." ifadelerini kullandı. 

İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu için taziye mesajları yayımlandı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı:

"Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

“Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Değerli alim, hoca, fazıl ve veli insan muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mevla sonsuz rahmetiyle muamele eylesin. Mekanı cennet olsun." 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Alimin ölümü, âlemin ölümü gibidir" Yetiştirdiği Kur'an talebeleriyle, örnek yaşayışıyla, İslâm'ın büyük hizmetkârı, Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiye Allah'tan rahmet; İslam Âlemi, Milletimiz ve İsmailağa Cemaatine başsağlığı diliyorum Mekanı cennet makamı âlî olsun."

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal:

"İlmi ile amil, alim, edep timsali, manevi rehberlerimizden,Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi için Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve Sevenlerine başsağlığı diliyorum."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

"Manevî gönül sultanlarından, ilim ve hikmet ehli, mutasavvıf, fakih, muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Allah'tan Rahmet, ailesine, talebelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

"Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir. Anadolu’da binlerce talebe yetiştiren, devletine ve milletine sayısız hizmetleri bulunan #MahmudEfendiHazretleri’ne Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet makamı âli olsun.."

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu:

"İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Mahmut Efendi emaneti Rabbine teslim etti."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş:

"İslam’ın inanç, ibadet, ahlak ve muamelâta dair emir ve nehiylerinin öğrenilmesi ve yaşanması için ilim ve irfan yolunda bir asra yakın mücadele yürüten, binlerce talebe yetiştiren Mahmud Efendi üstadımızın mekanı cennet, makâmı âlî olsun."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

“Allah’tan geldik, yine O’na döneceğiz.” Son devrin manevi önderlerinden Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu efendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. İlmi, fazileti, yüreğine dokunduğu sayısız insanın duasıyla gitti ebedi aleme… Mekanı cennet olsun."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

"Ülkemizin manevi kanaat önderlerinden, kıymetli Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Salı günü hastanede ziyaret edip, dua etmiştik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Sevenlerine, talebelerine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ederim."

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği:

"Kendisini birkaç defa ziyaret etme mutluluğuna eriştiğimde hep şöyle derdi, Mevlamız Halid el Nakşibendi, Karadağ'daki atalarınızdan birinin öğrencisiydi. Terbiye medresesi Rabbani Alimi Şeyh Mahmud Efendi, canım kardeşim artık sevdiklerinle berabersin. Onlara selam ilet ve selam, rahmet ve hürmet senin üzerine olsun. Biz de cuma günü Fatih'teki cenaze namazına katılacağız."

Bahadır Yenişehirlioğlu:

"Allah rahmet eylesin, makamı ali, mekanı cennet olsun inş."

Sanatçı Uğur Işılak:

"Mekânı cennet, makamı âli olsun hocamızın."

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: 

"Menzîli mübârek, mekânı cennet, makamı âlî rûhu ilâ yevm'el kıyâme şâd ü handân olsun İnşallah."

Şarkıcı Murat Kekilli:

İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun. Büyük Alim Mahmut Efendi, Cenab-ı Hakk’ın Rahmetine Kavuşmuştur. Mekanı Cennetin Mavilikleri Ve Yeşillikleri Olsun.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! İsmailağa Cemaati Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir

İLİŞKİLİ HABER

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! İsmailağa Cemaati Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir

BİR YORUM YAPIN 1

Nurcan Kocaman 1 yıl önce

Rabbim mekanını cennet eylesin