Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! İsmailağa Cemaati Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaoğlu'nun cenaze namazı Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nde kılındı. Mutasavvıf ve Türk din adamı Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? İsmailağa Cemaati nedir, İsmailağa'nın tanınmış hocaları kim? Mahmud Efendi hazretlerinin kısaca hayatı...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Doğum yılı 1929 olup şu anda 93 yaşında olan İsmailağa Cemaati şeyhi ve lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, yaşlılığından dolayı rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Cemaat şeyhi olan ve Allah dostlarından Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi 93 yaşında Rahmet-i Rahmana kavuştu.

Bir süre önce yoğun bakıma kaldırılan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu açıkladı. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular" ifadelerini kullandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine saatler kala Fatih Camii'ne gelen binlerce kişi yer kaptı. 

CENAZE CUMA NAMAZINA MÜTEAKİP KALDIRILDI

Ustaosmanoğlu, öğle namazına müteakip Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii'ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı. 

Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceye İsmailağa Camii'nde geçirdi. Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00'da camilerin kapıları açıldı. 1 saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.

 

Osman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?İLİŞKİLİ HABEROsman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Hastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur? İLİŞKİLİ HABERHastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur?

İSMAİLAĞA CEMAATİ NEDİR? İSMAİLAĞA CEMAATİ NEREDE?

İsmailağa cemaatinin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlunun bu cemaati, İstanbul ilindeki Fatih/ çarşamba ilçesinde Nakşibendiliğin Halidî koluna bağlı yer almaktadır. Mahmut Efendi Hazretleri denmesinin sebebi cemaat üyelerinin kendisine o şekilde hitap edip anma şeklinden dolayıdır. Sünni Müslümanların ilim ve kardeşlik cemiyeti olarak tanımladığı cemaatte kadınlar ve erkekler İslama uygun ölçülerde kılık kıyafette olmaya dikkat ederler.

İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ MAHMUD EFENDİ (USTAOSMANOĞLU) KİMDİR? MAHMUT USTAOSMANOĞLU KISACA BİYOGRAFİSİ

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Mahmud efendi hazretleri biyografisi

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Mahmud efendi hazretleri biyografisi

1929 tarihinde Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğan İsmailağa Cemaati'nin lideri ve şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, gençliğinde köyündeki hocalardan dersler almıştır. Daha 16 yaşında iken hocaları tarafından icazet alan Mahmut Ustamanoğlu köyünde ders vermeye başladıktan sonra öğrencilerine kendi elleriyle icazet verdi.

1951 tarihinde Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atanan Ustamanoğu, verdiği dini sohbetlerle çevresindeki Müslüman kimselerin dikkatini çekti. 16 yaşında iken teyzesinin kızı Zehra Hanım ile dünyaevine giren Mahmut Ustamanoğlu'nun toplamda 3 çocuğu olmuştur. İki oğlu bir de kızı olan çocuklarının isimleri Ahmet, Abdullah ve Fatımadır.

Mahmut Ustaosmanoğlunun son sağlık durumu nedir?

Mahmut Ustaosmanoğlunun son sağlık durumu nedir?

1952 tarihinin sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar ile tanışan Mahmut Ustamanoğlu'yu kendisi İsmailağa Camii'ne imam tayin etmek için davet etti. 2 sene sonra imam olarak görev yapan Mahmut Ustamanoğlu, 1996'da 65 yaşını geçtiği için aynı camiden emekli oldu.

2010 senesinde İstanbul'da gerçekleştirilen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine 'İslam'a Üstün Hizmet' ödülü verildi. Mahmut Ustamanoğlu ikinci evliliğini ise ilk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'nun ölümünden sonra Müşerref Ustaosmanoğlu ile yapmıştır.

İsmail Ağa cemaatinin tanınan ismi vaiz Ahmet Mahmut Ünlü yani halk arasında ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen kişiyi de yetiştirmiştir.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU'NUN KİTAPLARI LİSTESİ! MAHMUT EFENDİ HAZRETLERİ (MAHMUT USTAOSMANOĞLU)'YA AİT ESERLER:

  • Ruhul Furkan Tefsiri  (Şuanlık 18. cilde kadar yazılmıştır ve toplamda 54 cilt olması bekleniyor )(Açıklamalı Kur'an tefsiri)
  • Sohbetler (6 Cilt)  (Kendi sohbetleri)
  • Risale-i Kudsiyye (2 Cilt)  (Yanyalı Mustafa İsmet Garibullah'ın eserinin tercüme ve izahı)
  • Umre Sohbetleri
  • Fatiha Tefsiri
  • Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri
  • Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı
  • Efendi Babam Buyurdu ki
  • Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi
  • Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi
  • Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri
  • İrşadül Müridin
  • Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar
  • Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011
  • Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni
  • Tembihat
  • Mektubatı Mahmudiyye
Osman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?

İLİŞKİLİ HABER

Osman Nuri Topbaş hazretleri kimdir? Osman Nuri Topbaş kitapları hangileri?
El-Basir (c.c) isminin anlamı nedir? El-Basir faziletleri nelerdir? El-Basir Esmaül Hüsna...

İLİŞKİLİ HABER

El-Basir (c.c) isminin anlamı nedir? El-Basir faziletleri nelerdir? El-Basir Esmaül Hüsna...
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ünlü isimlerden taziye mesajları

İLİŞKİLİ HABER

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ünlü isimlerden taziye mesajları

BİR YORUM YAPIN 64

sabri 1 yıl önce

rabbim rahmet etsin şefaatlerine bizide nasip etsin biz ondan razıydık cenabı mevlada razı olsun

Toplam 1 beğeni

Erol 1 yıl önce

Allah Şafi ismi hürmetine Şifa versin İnşAllah.

Ali. 3 yıl önce

Bu adam "corana"ya çare mi buldu?Allah sifa versin.

Toplam 1 beğeni

Lider66 3 yıl önce

Her canli olumu tadacak.

Toplam 4 beğeni

Selma 3 yıl önce

Rabbim şifa versin

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun