Hastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur?

Ölüm döşeğinde olup ağır hastalığa yakalanan bir kişinin Allah'tan ümit ederek şifa bulması için okuyabileceği bazı etkili şifa duaları vardır. Bu haberimizde sizler için hastalığa iyi gelen en etkileri duaları derledik. Peki hastanın şifa bulması için hangi dua okunur? Peygamber Efendimiz'in (SAV) hastalıklara karşı okuduğu dualar hangileridir?

''Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalığı yaratmamıştır. Onu bilen bildi, bilmeyen de bilmedi.'' (Buhari, Kader, 4) hadisini, kainattaki tüm varlıklarda görülen hastalıkların aslında onu iyileştirmeye yönelik bir tedavisinin olduğunu çok net bir şekilde anlayabiliriz. Burada farkına varmamız gereken asıl mesele ise Allah'ın (c.c) kaderimizde yazdığı hayırlı ve şerli olaylara karşı nasıl bir bakış açısı ile baktığımızdır. Bilhassa hastalık gibi sıkıntılı süreçler biz kulların imtihanıdır. Önemli olan içerisinde bulunduğumuz zorlu durum için isyan etmeyip sabretmemiz ve yalnızca Allah'tan isteyip O'ndan yardım beklememizdir. Allah kullarını taşıyamayacağı yüklerle sınamadığı gibi hastalıklı ya da sıkıntılı durumlarında onlara şifa bulmaları için dualar bahşetmiştir. Efendimiz  de (SAV), hasta kimselerin iyi olması için Allah'a dua eder ve ümmetinin sıhhate erişmesine vesile olacak bazı dualar okurmuş. Biz de hasta ya da sıkıntı halde olan okurlarımız için şifa dualarını derledik. İşte hastalık ve sıkıntı anında okunabilecek şifa duaları...

Şifa duaları

Şifa duaları

HASTALARA ŞİFA VEREN DUALAR! HASTAYA ŞİFA İÇİN DUALAR

İslamiyette baş gösteren hastalıklar! Salgın ve bulaşıcı hastalıktan korunma duasıİLİŞKİLİ HABERİslamiyette baş gösteren hastalıklar! Salgın ve bulaşıcı hastalıktan korunma duası

Hz. Aişe (r.a)'un rivayetine göre Peygamber Efendimiz (SAV), kendisine hasta getirildiği zaman şu duayı edermiş: 

Hasta kişiye okunacak dualar

Hasta kişiye okunacak dualar

Arapça okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Manası: Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın. (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19).

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN HASTA OLDUĞUNDA OKUDUĞU DUA

Peygamberimizin hastalıklarda okuduğu dualar

Peygamberimizin hastalıklarda okuduğu dualar

Arapça okunuşu: Bismillahi ergıke min kulli şey'in yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi ergıke.

Manası: Allah’ın ismiyle seni rahatsız eden her şeyden sana okurum. Her nefsin veya hasetçi her gözün şerrinden Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana okurum. .(Müslim, Selâm 40).

Ya Şafi isminin anlamı! Ya Şafi esması şifa için kaç kere okunur?İLİŞKİLİ HABERYa Şafi isminin anlamı! Ya Şafi esması şifa için kaç kere okunur?

Hastalık için en etkili şifa duaları

Hastalık için en etkili şifa duaları

EN ETKİLİ ŞİFA DUALARI! ŞİFA İÇİN KISA DUALAR

"Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu." 

Anlamı: Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım.

"Allâhümme innî es’elükel-‘afve vel-‘âfiyete fîd-dünyâ vel-âhırah."

Anlamı: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum.

Hz. Aişe (ra) anlatıyor: "Peygamber Efendimiz (SAV), her gece yatacağı zaman avuçlarını bir araya getirir, sonra üç kez 'Kul huvallahû âhad'i, üç kez 'Kul euzü birabbi'l-felak'ı  ve üç kez de 'Kul euzü birabbi'n-nâs'ı okuyup avuçlarına üflerdi. Sonra da ellerini vücudunun uzanabildiği yerlerine sürerdi. Bunu yaparken de ellerini önce başına sonra yüzüne ve daha sonra da vücudunun ön kısmına sürerdi. Bunu üç kez tekrar ederdi. Hastalandığı zaman da aynı şeyi benim kendisine yapmamı söylerdi." (Buhari).

Çocuklarda geç konuşma sebepleri nelerdir? Çocuklarda konuşma gecikmesi nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda geç konuşma sebepleri nelerdir? Çocuklarda konuşma gecikmesi nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 542

Gülşen Gündoğdu 1 ay önce

Allahım ne olur tüm şifa bekleyen kişilerle birlikte eşime ve bana hastalıklarımıza şifalar ihsan eyle Aminnn Allahım Aminnnn Ne olur can din kardeşlerim sizden ricam bize dua edin ne olur Allah rızası için gerçekten çok ihtiyacımız var duaya amin

Toplam 2 beğeni

ala 1 ay önce

camdan düştü ya ölücek yada felç kalıcak dua edermisiniz lütfen

Toplam 2 beğeni

122 1 ay önce

aile baskısından dolayı camdan atladı ve şuanda yoğum bakımda ya ölücek yada felç kalıcak

Tülin 1 ay önce

Annem yoğun bakımda lütfen anneme dua edermisiniz

Toplam 4 beğeni

Tülin 1 ay önce

Annem yogun bakimda lütfen annem içinde dua edermisiniz

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun