Emine Erdoğan'a BM'den teşekkür ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma'nın ziyaretlerini kabul etti.

COP26 Başkanı Sharma, Emine Erdoğan' Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi'nde teşekkür ziyaretinde bulundu. Sharma, sıfır atık başta olmak üzere çevreyle ilgili projelere verdiği katkılardan dolayı Erdoğan'ı takdirle izlediklerini dile getirdi. Ayrıca Konya'daki Karapınar ilçesindeki Türkiye ve Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santralini ziyaret ettiğini ve tesisten çok etkilendiğini söyleyen Sharma, Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiğini aktardı.

BM

BM

KÜRESEL OKYANUS İTTİFAKI

COP26 bünyesinde küresel okyanus ittifakı kurulduğunu belirten Sharma, bu çalışma kapsamında Emine Erdoğan'ın desteklerini talep etti. Çevre sorunlarının küresel olduğunu ve çözüm için küresel işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun altına çizen Erdoğan, görüşmede  "sıfır atık" ve "sıfır atık mavi" projeleri ile deniz temizliği, Van Gölü'nün temizlenmesi, Salda Gölü'nün korunması ve Ata Tohumu Projesi'yle ilgili de Sharma'yı bilgilendirdi.

Emine Erdoğan İLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan 'Sürdürülebilir Kalkınma Ekseninde' düzenlenen programa katıldı!

Öte yandan Sharma, ziyaret anısına Emine Erdoğan'a, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in doğum günü için yaptırılan özel koleksiyondan bir porselen fincan hediye etti. Emine Erdoğan da Sharma'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları'ndan çıkan "Türk Mutfağı" kitabını takdim etti.

COP26 Başkanı Sharma

COP26 Başkanı Sharma

Erdoğan, kendi Twitter hesabından görüşmeye dair paylaşımda bulundu:

"BM İklim Değişikliği Konferansı @COP26 Başkanı @AlokSharma_RDG ile bir araya gelerek, çevre konularında uluslararası iş birliğinin önemini vurguladık. Sayın Sharma, Küresel Okyanus İttifakı'yla ilgili kıymetli bilgiler aktardı. Doğayla bağımızı birlikle kuvvetlendireceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLCEK VİDEO;

Perihan Savaş'ın oğlu terhis oldu!

Haluk Levent'i Cimer'e şikayet etti! Ünlü şarkıcının sosyal medyadan tepkisi şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent'i Cimer'e şikayet etti! Ünlü şarkıcının sosyal medyadan tepkisi şaşırttı
Bradley Cooper tanınmaz hale geldi! Rol için tamamen değişti

İLİŞKİLİ HABER

Bradley Cooper tanınmaz hale geldi! Rol için tamamen değişti

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0