Emine Erdoğan Koruyucu Aile günü şenliklerinde konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da yer aldığı Koruyucu Aile Günü Şenliğine katıldı. Erdoğan konuşmasında, koruyucu aile sayısının her gün arttığını dile getirdi.

Önceki gün Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Koruyucu Aile şenliklerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, koruyucu ailelerin kendi içinde çok güçlü bir yapı hâline geldiğini gördüğünü, iyilik ve merhametin birbirine eklenerek bükülmez bir bilek olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan Koruyucu Aile Günü Şenliklerinde konuştu

Emine Erdoğan Koruyucu Aile Günü Şenliklerinde konuştu

10 yıl önce başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" ile tertemiz niyetler ve bin bir emekle manzarası insaniyet olan güzel bir yola çıktıklarını belirten Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gönüllülük, bizi biz yapan en değerli toplumsal kodlarımızdan biridir. Biz de istedik ki bu dayanışma örneği dalga dalga büyüsün. Projemizin odaklarından biri, koruyucu aile yanındaki çocuklarımızın sayısını artırmaktı. Koruyucu ailelerin kanatları altındaki çocuklarımızın sayısının 8 bin 723'e yükseldiğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. 2002'de sadece 515 olan koruyucu aile sayımız, bugün 7 bin 212. Biliyorsunuz Kovid-19 salgınının hayatın her alanında son derece olumsuz etkileri oldu. Buna rağmen 2021 yılında 1213 koruyucu aile yanına 1462 çocuğumuz yerleştirildi. Şunu da büyük bir gururla söylemek isterim, koruyucu aile yanında 948 engelli çocuğumuz, ilgiye, sevgiye ve şefkate mazhar oluyor. Bu evlatlarımızdan 41'inin ağır engel durumu var."

Koruyucu Aile Günü Şenlikleri

Koruyucu Aile Günü Şenlikleri

Emine ErdoğanİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan'a BM'den teşekkür ziyareti!

Söz konusu kapsamda aileler ve çocuklarla bir araya gelen Erdoğan, Twitter hesabında Koruyucu Aile Günü Şenliği'nden birkaç kareye şu şekilde yer verdi:

"Bu sene ikincisini kutladığımız #KoruyucuAile Günü'nün heyecanını koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızla paylaştık.  Bugün 8 bin 723 yavrumuzun sıcak yuvalarda, emin ellerde olduğunu bilmek en mühim huzur kaynağımız. Yüce gönüllü tüm koruyucu ailelerimize müteşekkirim."

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Öte yandan Erdoğan, devlet olarak her daim koruyucu ailelerin yanında olduklarını kaydetti.

Haluk Levent'i Cimer'e şikayet etti! Ünlü şarkıcının sosyal medyadan tepkisi şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Haluk Levent'i Cimer'e şikayet etti! Ünlü şarkıcının sosyal medyadan tepkisi şaşırttı

BİR YORUM YAPIN 0