Aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yiyebileceğiniz en iyi mekanlar

Rengarenk bir görsel şölen havasında hazırlanan aşure, vitamin deposu malzemeleriyle hem muhteşem bir tat sunuyor hem de faydası say say bitmiyor. Muharrem ayının onuncu günü vesilesiyle sizde leziz mi leziz bir aşure yemek isterseniz bu yazı tam da size göre! Peki aşure nerede yenir? İstanbul'da aşure yenilebilecek en güzel mekanlar nerede? İşte detaylar...

"Hürmet" anlamına gelen Muharrem ayıyla beraber, bereket ve bolluğun arttığı özel bir zaman içerisindeyiz. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in "Allah'ın ayı" olarak nitelendirdiği bu ayın onuncu günü aşure günü olarak bilinmektedir. Paylaşmanın, hoşgörünün ve birlikteliğin simgesi haline gelen Aşure, Nuh Peygamber zamanından bu yana mutfaklarımızın baş tacı olarak karşımıza çıkıyor. Fındıklısından cevizlisine nohutlusundan narlısına kadar içeriğinde değişiklikler olsa da lezzeti değişmeyen aşure, şükretmenin en güzel halini gözler önüne seriyor. Konu komşuya ikram ettiğimiz aşureyi en güzel yerlerde tatmak isterseniz İstanbul'un en iyi aşure adreslerine gelin birlikte göz atalım.

GaziantepİLİŞKİLİ HABERGaziantep'in meşhur yemekleri nelerdir? Gaziantep'te ne yenir?

 AŞURE NEREDE YENİR? İSTANBUL'DA AŞURE YİYEBİLECEĞİNİZ MEKANLAR

  • BEYAZ FIRIN

1800'li yıllardan bugüne iki asırlık bir hikayeyi gözler önüne seren "Beyaz Fırın", İstanbul'un pek çok noktasında yer alan şubeleriyle tatlı ve tuzlu her damak zevkine hitap eden lezzetlerini alıcılarının beğenisine sunuyor. Eğer tadı damakta kalan leziz bir aşure yemek isterseniz mutlaka Beyaz Fırın'ı listenize eklemeyi unutmayın!

Beyaz Fırın

Beyaz Fırın

Kuru fasulye, nohut, kuru üzüm, ceviz, kayısı, fındık ve nar gibi tatları bir araya getiren aşureyi adeta bir ev tarifinde hazırlayan Beyaz Fırın, bu özel günde aradığınız aşureyi sofralarınıza misafir edebilir.

Beyaz Fırın aşure

Beyaz Fırın aşure

  • HAFIZ MUSTAFA 1864 

Sirkeci, Taksim, Florya, Üsküdar ve Bahçekapı gibi pek çok noktada şubesi bulunan "Hafız Mustafa 1864", tatlı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Çıtır çıtır baklavalardan kıvamlı muhallebilere kadar muhteşem lezzetleri menüsünde barındıran bu yere gelerek gerçek bir aşure yiyebilirsiniz.

Hafız Mustafa 1864

Hafız Mustafa 1864

Buğday, pirinç, kuru üzüm, kayısı, ceviz ve incirle harmanlanan Hafız Mustafa 1864’ün aşuresine sarı rengi safranın verdiğini de söylemekte fayda var. Güzel hizmet ve güzel tatların birleştiği bu yeri listenize mutlaka eklemelisiniz.

Hafız Mustafa 1864 aşure

Hafız Mustafa 1864 aşure

  • KONYALI 1897

Türk mutfağının asırlık lezzetleriyle tarihi bir tecrübeyi bir araya getiren "Konyalı 1897", uzun yıllardır zengin menüsüyle büyük beğeni topluyor. Bugün ailenin dördüncü kuşağının ellerinde olan mekan, Topkapı Sarayı Müzesi içerisindeki lokantasında hizmet veriyor. 

Konyalı 1897

Konyalı 1897

Geleneksel malzemelerle pişirilen aşureyi incir, kuru üzüm, kayısı, fındık, kuşüzümü ve fıstık ile buluşturan mekan aşure severlerin uğrak noktalarından birini oluşturuyor.

Konyalı 1897 aşure

Konyalı 1897 aşure

  • SEVAL PASTANESİ

Rize Çamlıhemşinli Hamza, İzzettin ve Ziya Pelit kardeşlerin 1957'de kurduğu "Seval Pastanesi", doğal malzemelerle hazırlanan lezzetleriyle ön plana çıkıyor. 1975'ten beri Çengelköy'de kaliteli hizmet sunan Seval Pastanesi'ndeki aşureyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği içerisinde nişasta bulunmaması. Burada aşureler doğal pancar şekeri kuruyemişler, nohut, fasulye buğday, incir, kayısı, kuşüzümü, ceviz, tarçın, fındık, fıstık ve çamfıstığıyla hazırlanıyor.

Seval Pastanesi

Seval Pastanesi

  • SARAY MUHALLEBİCİSİ

1935 yılından bu yana çeşit çeşit kahvaltıları, salataları, dondurmaları ve glutensiz ürünleriyle ön plana çıkan "Saray Muhallebicisi", özellikle nefis tatlılarıyla göz dolduruyor. Geleneksel hizmet anlayışıyla 18 ayrı şubede lezzet severlere ulaşan Saray Muhallebicisi'nde muhteşem bir aşure yiyebilirsiniz. Buğday, üzüm, şeker, incir, kayısı, ceviz, fındık, kuş üzümü, nar ve kiraz gibi vitamin deposu malzemelerin buluşma noktası haline gelen gerçek aşure lezzeti için Saray Muhallebicisi'ni listenize eklemeyi unutmayın.

Saray Muhallebicisi

Saray Muhallebicisi

AFİYET OLSUN!

Aşurenin kıvamını bozmadan şekeri nasıl dengelenir? Aşure şekerli olursa ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Aşurenin kıvamını bozmadan şekeri nasıl dengelenir? Aşure şekerli olursa ne yapılır?
Çeyizde mutlaka bulunması gereken ev tekstili ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Çeyizde mutlaka bulunması gereken ev tekstili ürünleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0