Artık kuaförler ve berberler aynı anda izin yapacak! Kuaförler salı berberler pazar istiyor

Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle haftada bir gün ortak izin yapılmasına karar verildi. İzin günü konusunda henüz bir açıklama yapılmazken meslek odaları tercihlerini valiliklere bildirecek. 122 odadan çıkacak ortak kararda genel eğilim berberlerin ‘pazar’ kuaförlerin ‘salı’ günü izin yapmak istediği yönünde.

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanmak üzere Türkiye genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmada sona gelindi. Buna göre erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının1 Ekim'den itibaren haftada bir gün izin yapacak şekilde dükkanlarını sabah 8'de açıp, akşam 10'da kapatmasına karar verildi.

Kuaför ve berberlerde ortak izin kararı

Kuaför ve berberlerde ortak izin kararı

Türkiye genelinde odalar, üyelerinin isteği doğrultusunda izin yapmak istedikleri tarihleri belirledikten sonra kararlarını valiliklere bildirecek. Şu ana kadar alınan kararlara göre erkek berberlerinin pazar, kadın kuaförlerininse salı gününü tercih ettiği görüldü. 122 odadan çıkacak ortak kararın sonucuna göre izin günleri Türkiye genelinde 108 bin işyerinde 1 Ekim'den itibaren aynı anda uygulamaya girecek. Ayrıca AVM bünyesinde çalışan işyerlerinin de kurala tabi olması için Perakende Yasası'nda değişiklik yapılacağı açıklandı. 

Erkek berberi

Erkek berberi

AVM'LERDEKİ İŞ YERLERİ İÇİN DE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, "1 Ekim’den itibaren açma kapama saatleri haftanın 6 günü sabah 8, akşam 10 olacak. Herkes haftada bir gün istirahat edecek. Buna AVM’lerdeki iş yerlerinin de dahil olması için Perakende Yasası’nda değişiklik yapılacak, hazırlıkları süren yasa taslağına buna ilişkin hüküm eklenecek. Tatil yörelerinde ise odalarımız üyelerinin eğilimleri doğrultusunda valilere taleplerini iletecek. Buna göre belki tatil günü pazar değil, salı olacak ama haftada bir gün mutlaka onlar da kapatacak, izin yapacak. Dün itibarıyla 65-70 oda görüşünü bildirdi, bunların 55 tanesi ‘pazar’ günü kapanma istedi. Yani genel eğilim pazar günü gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kadın kuaförü

Kadın kuaförü

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Htc 1 yıl önce

Herkes pazar olsun, şöyle ailecek herkes kahvaltı yapsın, gün geçirsin