TRT Ortak Yapımı "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey" için geri sayım başladı!

Okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmayı hedefleyen TRT ortak yapımı "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey" filmi yakın zamanda sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Merakla beklenen filmin galası önceki gün başta TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı olmak üzere pek çok değerli davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklara dostluk, dayanışma ve sevginin gücünü gösteren TRT çocuk kanalının mucit kahramanı Aslan'ın ikinci sinema filmi "Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz Gökbey" 21 Ekim'de beyaz perdede izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sürükleyici öyküsüyle 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanan yapımın ilk gösterimi önceki gün Ankara'da gerçekleştirildi. 

Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz Gökbey galası

Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz Gökbey galası

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ziyad Varol, Fethi Fahri Kaya ve Mustafa Malkoç, TRT Yönetim Kurulu Üyeleri, yapımcı Murat Kaya, sanatçı Sura İskenderli, film ekibi ve çok sayıda davetlinin katılım sağladığı gala basında yoğun ilgi gördü. 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ"

Sadece televizyon ekranlarında değil yayıncılığın her alanında çocuklara sahip çıktıklarını vurgulayan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, gecede konuşma yaptı. "Uzman arkadaşlarımız ve pedagoglar tarafından üretilen içeriklerimizi ekranlara getiren TRT Çocuk kanalımız hem çocuklarımızın beğenisini hem de Türkiye'de tüm ebeveynlerin güvenini kazandı" diye sözlerine başlayan Sobacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslan Hürkuş serisiyle bir anlamda, bir misyon yüklü sorumluluğu da yerine getirmiş oluyoruz. Özellikle Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine yönelik çocuklarımızı daha fazla ilgilendirmeye, bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Milli teknolojiye destek anlamında çocuklardaki teknoloji sevgisinin, ilgisinin, bilgisinin teşvik edilmesinin Türkiye'nin bu hamlesine en büyük katkı olduğunu düşünüyoruz"

"YERLİ VE MİLLİ KARAKTERLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ"

'Aslan Hürku‏ş: Görevimiz Gökbey'in bu yıl TRT tarafından beyazperdeye aktarılan 6'ncı yapım olduğuna değinen Sobacı "Bu animasyon çizgi filmlerimizde yerli ve milli karakterlerimizi, kahramanlarımızı ön plana çıkarıyoruz. Aynı zamanda bu animasyonlarımızı‎ artık yurt d‎‏‎ışına ihraç eder duruma geldik. Dolayısıyla bu başarılar bizi, ilerleyen süreçlerde de tekrar animasyonlara, çizgi filmlere yatırım yapma noktasında daha da cesaretlendiriyor, teşvik ediyor. Animasyon sektörü ile TRT el ele vererek, animasyon sektöründeki yerlilik ve millilik oranını‎ artırıyor. Ben bu vesileyle, Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey'in yolunun açık, seyircisinin bol olmasını‎ diliyorum. Aynı‎ zamanda yapımcımıza ve TUSAŞ'a teşekkürlerimi sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

TUSAŞ'ın da desteğiyle hazırlanan TRT ortak yapımı‎ film hakkında konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil "Çok güzel bir yapım oldu. İnşallah beğeneceksiniz hep beraber. Uçakların kendileri de aşağıda, gerçeklerini de görebilirsiniz. Onlarda da uçabiliriz, buraya uçtuktan sonra. Hayırlı olsun" dedi. 

Aslan Hürkuşun galasından kareler

Aslan Hürkuşun galasından kareler

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

.M.D. 1 yıl önce

YÜCE ALLAH'IM, rahmet öyle sen kabrini Nur mekanını cennet eylesin inşallah, sevgili atamız Abdülhamit han'a, kötü söz söyleyip hakaret edenlerin dili boğazlarına dolansın inşallah kötü söz söyleyenler bizdenmiş gibi görünüp bizden olmayan hain oğlu hainlerdir cehennem ebedi mekanları olsun inşallah.