Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

Seyahat planları oluştururken konaklama yapmak için pek çok otel ve oda türlerini arama motorlarında araştırıyoruz. Eğer otel terimleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazı tam da size göre! Peki konaklama tipleri nelerdir? Otel konaklama terimleri nelerdir? İşte detaylar...

İster iş için ister tatil için dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiğimiz seyahatler için uzun uzun plan ve programlar yaparak her detayın kusursuz olmasını istiyoruz. Özellikle bu planlar arasında en dikkat ettiğimiz nokta da konaklama oluyor. Pek çok otelcilik terimi arasında "Acaba bu ne demek? Bu konaklama türünde neler dahil?" gibi sorular kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Konaklama ücretinize tam olarak neyin dahil olup olmadığını, tercih ettiğiniz oda tipinin detaylarını eksiksiz anlamak ve rezervasyon sonrası hayal kırıklığına uğramamak için ihtiyacınız olan şey tam da bir konaklama sözlüğü! Gelin, seyahatleri keyifli hale getirecek önemli terimleri birlik adım adım öğrenelim. 

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'de balayı nerede yapılır? Balayı tatilinde gidilecek en güzel yerler

KONAKLAMA TİPLERİ NELERDİR? OTEL TÜRLERİ

  • RESORT OTEL 

"Tatil Köyü" olarak da adlandırılan Resort Otel, hem eğlenceye doymak hem de tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. Balo salonları, restoranlar, spa ve tedavi merkezleri, havuz, spor salonları, alışveriş merkezleri, çocuk oyun alanları, kreşler, kuaför ve güzellik merkezine ev sahipliği yapan Resort Oteller, eğer deniz kenarındaysa kendisine ait bir plajı da mutlaka vardır. 

Resort Otel

Resort Otel

  • ZİNCİR OTEL 

Belirli bir markanın aynı isimle dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde yer verdiği otelleri "Zincir Otel" olarak adlandırılmaktadır. Türkiye'de de birçok ünlü zincir otel markasına rastlamanız mümkün. 

Zincir Otel

Zincir Otel

  • TERMAL OTEL 

Spa, Türk hamamı, masaj, cilt bakımı, fizik tedavi gibi pek çok hizmeti misafirlerine sunan Termal Oteller, sağlık turizminin odak noktalarından birini oluşturuyor. Yalova, Afyon, Kütahya, Denizli, Ankara ve Balıkesir gibi şehirlerde sıklıkla yer alan Termal Oteller özellikle dinlenmek isteyenlerin ilk tercihi. 

Termal oteller

Termal oteller

  • BUTİK OTEL 

10 ila 100 arasında değişen oda sayısına sahip olan oteller Butik Otel olarak adlandırılmaktadır. Samimi ve minimal bir dekorasyona sahip olan Butik Oteller özellikle bulundukları bölgenin simgelerini yansıtmayı tercih etmektedir. Eğer sıcak ve aile evinde gibi hissedebileceğiniz bir yere gitmek istiyorsanız Butik Otel aradığınız yer olmalı!

Butik Otel

Butik Otel

  • APART OTEL 

Günlük kiraya verilen, eşyalı apartman daireler olarak tanımlanan Apart Oteller, özellikle aile ve kalabalık arkadaş grupları için ideal bir seçim olacaktır. 1+1, 2+1, 3+1 gibi oda seçenekleri bulunan Apart Oteller maliyet açısından kolaylık sağladığı için sıklıkla tercih ediliyor. 

Apart Otel

Apart Otel

  • PANSİYON

Oteller sundukları hizmet kalitesine ve lükslere göre yıldız sistemi ile çalışırken pansiyonlar 10-20 odadan oluşan geçici barınma yeri olarak adlandırılabilir. Temel hizmetleri misafirlerine sunan pansiyonlar lüks aramayanlar için ideal olabilir. 

Pansiyon

Pansiyon

  • BUNGALOV 

Doğayla baş başa tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan Bungalov konaklama tipi, genellikle üçgen şeklinde ahşap, kütük ya da ağaç gibi malzemelerden oluşan bağımsız evlerdir. Verandası ve çevresindeki oturma alanıyla dikkat çeken Bungalovlar özellikle sonbahar aylarında eşsiz bir tatil fırsatı oluşturuyor. 

Bungalov

Bungalov

ODA TİPLERİ NELERDİR? ODA TÜRLERİ

  • Tek bir kişinin kalabileceği oda tipleri Sıngle Room ya da Sıngle Bed olarak isimlendirilmektedir. Sıngle Room'larda çift kişilik yatak bulunabilir. 
  • İki kişi için ayrı yatakların yer aldığı oda tipleri Double Room olarak adlandırılmaktadır. Aynı şekilde Twin Room da iki kişinin konaklamasına imkan tanıyan oda tipidir. 
  • Eğer odada çocuğunuz ve eşinizle konaklamak isterseniz 3 kişiye uygun olan Triple Room sizin için uygun olabilir. 
  • Standart odalardan birkaç metrekare daha büyük olan odalar Deluxe Room olarak biliniyor. Yatağın normalden daha geniş ve dolap sayılarının da fazla olduğu bu oda tipinde ufak bir oturma alanı da bulunabilir. 
  • Lüks bir konaklama sunan Suit Room ise kendi içinde Junior Suit, Corner Suit, King Suit gibi ayrılabiliyor. Oteldeki en geniş oda olan suit odalarda oturma grubu, çalışma masası gibi ek alanlar yer alıyor. Öte yandan banyolarda duşakabine artı olarak küvet ya da jakuzi de bulunur. 

UFAK BİR NOT:

Kısaltması "B&B" olan Bed&Breakfast terimi konaklama süreniz boyunca otelin kahvaltı da verdiği bir fiyat planı olarak tanımlanabilir. 

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır katlanır? Çadır nerelere kurulur?

İLİŞKİLİ HABER

Çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır katlanır? Çadır nerelere kurulur?
Sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce hangi dualar yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce hangi dualar yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0