Sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce hangi dualar yapılır?

İnsanoğlunun gücü sınırlıdır. Sabah kalkınca veya gece yatarken 24 saat boyunca Allah'ın (c.c) koruması altında olmak isteyen insanoğlu dua ederek dileklerine kavuşma imkanı kazanır. Hiçbir insan veya cinin yenemeyeceği güce, Rabb'e (c.c) sığınmak için uyanınca ve uyumadan önce Peygamber'imizin (SAV) yaptığı duaları sizler için araştırdık. Haberimizde bulabilirsiniz.

Ahir dünyadaki insanların güçlerinin limiti vardır. Kendilerini ve ailelerini koruma altında tutmak isteyen insanlar fiziki bütün tedbirleri alırlar. Ey iman edenler! Düşmana karşı korunma tedbirinizi alın. Duruma göre bölükler halinde sefere çıkın veya gerektiğinde topyekün savaşın. (Nisâ suresi / 71. Ayet) Alınan tedbirler sonrasında müminlerin en büyük silahı olan duaya sarılınır. Duanın fazileti o kadar büyüktür ki Allah (c.c):

(Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.” (Furkân suresi / 77. Ayet) buyurmuştur.

Allah'ın (c.c) nezdinde daha çok değer kazanmak için bütün insanlığa gönderilen kitapta, Kuran-ı Kerim'de de verilen ayette anlaşıldığı gibi duanın gücü çok fazladır. Peki, İslam'ı bütün insanlığa anlatan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) gece uyumak için yatağa girdiğinde ve sabah uyandığında hangi duaları yapardı. Haberimizde bulabilirsiniz. 

En güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualarİLİŞKİLİ HABEREn güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualar

HZ. MUHAMMED'iN (SAV) GECE YATMADAN
VE SABAH KALKINCA YAPTIKLARI DUALAR

Alemlere rahmet olarak gönderilen, yaşantısıyla ve anlattıklarıyla bütün müminlere örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) gece yatınca, uykuya dalmadan ve sabah uyanınca özel dualar yapmıştır. 

Dua etmek

Dua etmek


PEYGAMBER'İMİZİN (SAV)
YATAĞA YATINCA 
YAPTIĞI DUA

Hz. Muhammed (SAV) gece yatağa yatınca sağ tarafına doğru dönerdi, sağ elinin içini sağ yanağına koyardı ve şu duayı okurdu:

Arapça Okunuşu: "Allahümme inni eslemtü nefsi ileyk ve veccehtü vechi ileyk ve fevvadtü emri ileyk, ve elce'tü zahri ileyk, rağbeten ve rahbeten ileyk. La melcee vela mencee minke illa ileyk. Amentü bi kitabikellezi enzelte ve rasulikellezi erselte."

Türkçe Meali: "Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi de sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınak, senden başka dayanak da yoktur. Kurtuluş ancak senin yardımınla, himaye de ancak sana mahsustur. Allah'ım, indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu iman ile uykuya yatıyorum."

Peygamber Efendimiz (SAV) yaptığı duanın faziletini anlatmak için "Eğer bunu okuduğun gece ölecek olursan fıtrat üzere ölmüş olursun. Şayet sabaha erersen hayır bulursun" demiştir. (Buhari / Müslim / Tirmizi / Ebu Davud)

PEYGAMBER'İMİZİN (SAV)
UYANDIĞINDA YAPTIĞI DUA

Güneşin doğması

Güneşin doğması

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) sabah uyandığında Allah'a (c.c) ööyle şükrederdi.

Arapça Okunuşu: "Elhamdulillahillezi ahyana ba'de ma ematena ve ileyhin nüşur."

Türkçe Meali: "Bizi öldükten sonra dirilten Allah'a hamdolsun. Sonunda Ona döneceğiz."(Buhari / Tirmizi / Ebu Davud).

Çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır katlanır? Çadır nerelere kurulur?

İLİŞKİLİ HABER

Çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır katlanır? Çadır nerelere kurulur?
Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

İLİŞKİLİ HABER

Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

BİR YORUM YAPIN 0