Çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır katlanır? Çadır nerelere kurulur?

Kamp günlüklerinin olmazsa olmazı çadırların doğru bir şekilde kurulması ve toplanması oldukça önemlidir. Eğer ilk kez kamp yapacaksanız ve çadır kurulumu hakkında bir bilginiz yoksa bu yazı tam da size göre! Peki çadır nasıl kurulur? Çadır nasıl toplanır ve katlanır? İşte tüm cevaplar haberimizde...

Şehir hayatının yoğun temposundan bir an olsun uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak için kamp yapmak eşsiz bir fırsattır. Özellikle yaz mevsiminde rengarenk bir atmosfere bürünen doğada dostlarınız ve sevdiklerinizle ormanın içerisinde keyifli anlar yaşayabileceğiniz kamp günlükleri oluşturabilirsiniz. Kampa gitmeden önce kamp alanında zorlanmamak için elbette çadır kurmayı bilmeniz gerekiyor. Çadırın kurulacağı yer, parçaları pratik bir şekilde bir araya getirmek doğru adımlar uygulanmadığında zorlayıcı olabilir. Gelin, kampların vazgeçilmezi çadır kurulumu hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte öğrenelim.

Tütsü nedir? Tütsü ne işe yarar? Tütsünün faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERTütsü nedir? Tütsü ne işe yarar? Tütsünün faydaları nelerdir?

ÇADIR NERELERE KURULUR? ÇADIR YERİ NASIL BELİRLENİR?

Çadırın nasıl kurulacağını bilmek kadar çadır yerinin doğru belirlenmesi aslında önceliğiniz olmalı. Çünkü yanlış yere kurulan çadır, ilerleyen saatlerde problem çıkaracaktır.

Çadır kurulumu

Çadır kurulumu

Çadır kurmak için ilk olarak kamp yapmak istediğiniz yerlerin listesini çıkartarak buraların kamp için izinli alanlar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İzinli bölgeleri belirledikten sonra girintili ve çıkıntılı alanları elemenizi öneririz.

Çadır kurarken dikkat edilmesi gerekenler

Çadır kurarken dikkat edilmesi gerekenler

Eğimli zeminlere kurulacak olan gece uyku tulumunuzun kaymasına sebep olabilir. Rahat bir uyku için ağaç kökleri, taşlar ve eğilimli yerlerin olduğu alanları kamp yapılacak yerler listesine eklemeyin.

Çadır kurmanın püf noktaları

Çadır kurmanın püf noktaları

Ayrıca yağmur, kar ve dolu gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak çukurlu bölgelere çadır kurmamalısınız. Zeminden bir kaç santim yukarıda olan bölgeler çadır kurmak için idealdir.

Çadır kurmanın püf noktaları

Çadır kurmanın püf noktaları

Konforlu bir kamp alanı için dere ve göl kenarlarına çadır kurmamanızı tavsiye ederiz. Suyun yoğunlukta olduğu alanlarda çok fazla sivrisinek ve böcek türü olduğu için geceleri rahatsız edici anlar yaşayabilirsiniz. 

Çadır türleri

Çadır türleri

ÇADIR NASIL KURULUR?

Çadırın kurulacağı alanı belirledikten sonra sıra geldi çadırın nasıl kurulacağına! İlk olarak çadır kurmak istediğiniz yerde bulunan taş, ağaç yaprağı veya taşları temizlemelisiniz. Daha sonra zemine muşamba sererek nemi önleyebilirsiniz. 

Kamp yapmak için bilinmesi gerekenler

Kamp yapmak için bilinmesi gerekenler

Ardından iç tente ve dış tentenin ayrı olduğu kısımları birleştirerek devam edin. Çadır çubuklarını dış tentenin zemine yakın olan kısımlarında bulunan yerlerine sabitleyin. 

Çadır kurulumu

Çadır kurulumu

Sonrasında çubukların uçlarını çadırın köşe kısmında göreceğiniz çivilerin içerisine yerleştirin. Bu işlemlerin ardından çadır direklerini X şeklini görecek şekilde geçirin ve yay gibi gererek çadırınızın şeklinin oluşmasına izin verin.

Ormanda çadır kurmak

Ormanda çadır kurmak

Çadırınızın büyük bir kısmını tamamladığınız bu aşamada, çivi bölümlerini kazık yardımıyla yere sabitlemeniz gerekiyor. Aynı işlemi çadırın ipleri içinde yaptıktan sonra çadırınızın kurulumu hazır!

Kamp çadırlarının özellikleri

Kamp çadırlarının özellikleri

Dilerseniz yağmurluk gibi ekstra çadır aksesuarlarınız varsa bunları da kullanarak tüm bu aşamaları noktalayabilirsiniz.

Çadır

Çadır

ÇADIR NASIL TOPLANIR? ÇADIR NASIL KATLANIR?

Çadır kurmak kadar toplamasını da doğru bir şekilde yapmayı bilmeniz gerekiyor. Toplama işlemini yanlış yaparsanız çadırınıza zarar verebilirsiniz. İlk olarak zemine çakılı olan çivileri sökmelisiniz. Sonrasında çadırın dış tavan kısmında yer alan direkleri çıkarın. Ardından zeminde bulunan çadır çubuklarını çıkararak işleminizi sürdürün.

Çadır toplama yolları

Çadır toplama yolları

İşte bu kadar! Çadırınızı topladıktan sonra çadırın alt kısmını kurutmaya özen gösterin. Rulo haline getireceğiniz çadırınızı tamamen katlayıp; kamp gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Kamp

Kamp

Ruhunuzu dinlendirecek güzel bir kamp günü için bol şanslar!

Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

İLİŞKİLİ HABER

Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri
Sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce hangi dualar yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sabah uyandıktan sonra ve gece yatmadan önce hangi dualar yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0