Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş ve çevre illerde art arda meydana gelen iki büyük deprem, binlerce konutun yıkılmasına neden olurken birçok araç da ağır hasarlar aldı. Oluşan zararların sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağına dair arama motorlarında araştırma yapan vatandaşlar "Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılar mı?" sorularına yanıt arıyor. Tüm detaylar haberimizde...

"Yüzyılın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, büyük bir yıkım ve can kaybına neden oldu. Binlerce vatandaşın yaşam mücadelesi verdiği deprem bölgesi için dört bir yandan yardımlar gelmeye devam ediyor. Sayısız binanın yerle bir olduğu bölgede araçlar da kullanılamaz hale geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremde zarar gören binaların 1 yıl içerisinde yeniden inşa edileceğini açıklamasının hemen ardından vatandaşlar deprem sonucu araçlarda oluşan hasarların sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağını araştırmaya başladı.

AFAD acil çağrı uygulaması nedir? AFAD acil çağrı uygulaması ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERAFAD acil çağrı uygulaması nedir? AFAD acil çağrı uygulaması ne işe yarar?

TRAFİK SİGORTASI DEPREM HASARINI KARŞILAR MI? TAŞIT SİGORTASI DEPREM HASARINI KARŞILIYOR MU?

Trafik sigortası, araç seyir halindeyken meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunda "karşı tarafın" malına veya canına verilen hasarı karşılayan bir sorumluluk sigortasıdır. Kasko sigortasının yerine geçemeyecek olan trafik sigortası, yalnızca karşı tarafta oluşan zararı karşılamaktadır. Deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerde meydana gelen hasarlar trafik sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

Trafik sigortası

Trafik sigortası

KASKO DEPREM HASARINI KARŞILAR MI?

Sel, dolu baskını, su baskını, fırtına gibi doğal afetler sonucu meydana gelebilecek hasarlar karşısında maddi zararı karşılayan Kasko, oluşabilecek herhangi bir probleme karşı önlem almak isteyen kişiler için oldukça ideal özellikler barındırmaktadır.

Kasko

Kasko

"KASKO POLİÇESİNDE DEPREM TEMİNATI BULUNMAKTADIR"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, şöyle konuştu:

"Deprem nedeniyle aracı zarar gören kişinin kasko poliçesi yoksa zararı kendisi karşılayacaktır. Ama kasko poliçesi varsa poliçelerde deprem teminatı var. Tüm poliçelerde otomatik deprem teminatı oluyor ve bu yüzde 100 karşılanıyor. Arabası mesela pert olduysa bu aracın piyasa rayiç bedeli ne ise çok hızlı bir şekilde alabiliyorlar. Deprem otomatik teminattır. Kişi kendisi ben istemiyorum diyorsa çıkarılabiliyor. Ya da dar kapsamlı kaskolar var bunlar kapsama girmiyor. Grev, lokavt, terör, hırsızlık, yangın bunlar otomatik teminatlardır ve kasko tarafından karşılanır."

araç sigortası depremi kapsıyor mu?

araç sigortası depremi kapsıyor mu?

ARAÇ SAHİBİ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİYSE TAZMİNAT ALINIYOR MU?

Eğer araç sahibi depremde yaşamını yitirdiyse mirasçısı kaskodan tazminat almak için başvuruda bulunabiliyor.

Depremde araç sigortası

Depremde araç sigortası

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Türk Kızılay'a nasıl gönüllü olunur? Kızılay'a gönüllü başvurusu nereden yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Türk Kızılay'a nasıl gönüllü olunur? Kızılay'a gönüllü başvurusu nereden yapılır?
Depremde oluşabilecek kafa travmalarına karşı dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Depremde oluşabilecek kafa travmalarına karşı dikkat!
Kredi kartı ödemeleri ertelendi mi? Kredi kartı limitleri depremzedeler için artırıldı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Kredi kartı ödemeleri ertelendi mi? Kredi kartı limitleri depremzedeler için artırıldı mı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0