Türk Kızılay'a nasıl gönüllü olunur? Kızılay'a gönüllü başvurusu nereden yapılır?

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bu zor günlerde afetzedelere yardım elini uzatmak isteyen birçok kişi Kızılay gönüllüsü nasıl olunur? sorusuna yanıt arıyor. Peki, deprem bölgesine giderek yardımda bulunmak için milyonların merak ettiği soru, Türk Kızılay'a gönüllü başvurusu nereden yapılır? İşte tüm cevaplar:

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından 10 ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Yaşanan iki büyük depremin ardından binlerce ev yıkıldı ve enkaz altında çok sayıda insan kaldı. Türkiye'nin her yerinden depremzedelere yardıma gitmek isteyen binlerce kişi internette Kızılay gönüllüsü nasıl olunur sorusunu araştırdı. İşte Kızılay gönüllüsü olmak için başvuru şartları ve merak edilenler:

UMKE nedir, UMKE nasıl olunur? UMKEİLİŞKİLİ HABERUMKE nedir, UMKE nasıl olunur? UMKE'ye kimler başvurabilir, UMKE'nin görevleri

TÜRK KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR?

Türk Kızılay, Afad, Umke, Akut gibi yardıma muhtaç insanlara yardım eden kuruluşlar arasında 1868 yılından itibaren hizmet etmeye devam ediyor. Gönüllülerin eliyle büyüyen Kızılay kurumu gönüllülük esasına dayanıyor.

kızılay gönüllüsü nasıl olunur

kızılay gönüllüsü nasıl olunur

KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ NE YAPAR?

Kızılay'ın tüm faaliyetlerinde gönüllü olarak destek olabilirsiniz. Örneğin, afetzedelere yardım götürebilir, kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına destek olabilir, çocuklarla etkinliklerde destek sağlayabilir, engelliler için kitap okuyabilir, huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret ederek bir nebzede olsa yalnızlıkları unutturabilirsiniz.

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, başvuru şartları ne? AFAD gönüllü başvuru formu ve ekranı e-DevletİLİŞKİLİ HABERAFAD gönüllüsü nasıl olunur, başvuru şartları ne? AFAD gönüllü başvuru formu ve ekranı e-Devlet

kızılay gönüllüsü ne yapar

kızılay gönüllüsü ne yapar

KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUR?

Depremzedelere yardım için Türk Kızılay gönüllüsü olmanız gerekiyor. Bunun için internetten gonulluol.org sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kayıt olarak Kızılay gönüllüsü olabilirsiniz. 

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Afet sonrası salgın hastalıklar neler? Nelere dikkat edilmeli, hangi uygulamalar yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Afet sonrası salgın hastalıklar neler? Nelere dikkat edilmeli, hangi uygulamalar yapılmalı?
Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Araç sigortası depremi karşılar mı? Kasko depremde araba hasarını karşılar mı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0