Bağışlara rağmen Türk Kızılayı'nın kan stokları hala alarm veriyor!

Türk Kızılayı'nın kan stoklarında alarm verilmesinden sonra bağışlar bir bir gelmeye başladı. Yapılan bağıştan sonra Kızılayın stoklarda bir miktar artış yaşandı fakat kurumdaki 23 bin 824 ünite kan 4 günlük stoku karşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanılan deprem ve salgınlardan sonra kan bağışında düşüş yaşan Kızılay, stoku seviyesinin "kritik" bir düzeyde olduğunu belirtmişti. Yapılan kan bağışı çağrılarından sonra Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Saim Kerman, kan bileşenleri stoklarının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Kerman,  stokların asgari seviyenin altında olduğunu söyleyerek bir kez daha kan bağışı çağrısı yaptı.

Osman MüftüoğluİLİŞKİLİ HABEROsman Müftüoğlu'ndan dikkat çeken açıklama! Türk Kızılay'ın kan stokları alarm veriyor!

"ŞU ANDA KRİTİK EŞİKTEYİZ"

Kan seviyesinin kritik bir bölümde olduğunun altını çizen Kerman, "Kritik seviye Türkiye için bütün hastanelerimiz baz alınarak ve kan gruplarına da bakılarak minimum 52 bin ünite olarak belirlenmiştir. Şu anda kritik eşikteyiz, maalesef 23 bin 824 seviyesindeyiz. Bu oldukça düşük bir rakam." açıklamasında bulundu.

Kızılay kan stokları alarm veriyor

Kızılay kan stokları alarm veriyor

"BAZI BÖLGELERDE SIFIRA YAKLAŞTI"

Kerman özellikle bazı kan gruplarının daha çok sıkıntıya girdiğinin üzerinde durarak, "Özellikle nadir olan kan gruplarındaki ihtiyaç, bazı bölgelerde sıfıra yaklaştı. Elimizde 23 bin 824 ünite kan olması demek, bütün gruplardan tüm Türkiye'nin her an ihtiyacını karşılayabilecek durumda değiliz demektir." diye konuştu. "Acilen bağışa ihtiyacımız var." diyen Kerman, hafta sonu yaklaşık 11 bin 500 ünite kan bağışı yapıldığını duyurdu.

Türk Kızılayı

Türk Kızılayı

"BAĞIŞLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ"

Yapılan kan verme çağrılarından sonra 7 bin 500 ünite civarında servis gerçekleştirdiklerini aktaran Kerman, "Hafta sonu bağışlarla birlikte 4 günlük stoka çıktık diyebiliriz ama hala yetersiz, bağışların devamını bekliyoruz." dedi.

Emine Erdoğan: Milletimizin gönlüne giden yolun mimarıdır AK Parti!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Milletimizin gönlüne giden yolun mimarıdır AK Parti!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0